Rum
Vuxna
Barn (2-11år)  
Spädbarn (0-1år)  
Boka online

Paketresor

Under rundturen Den Gyllene Cirkeln kan du uppleva några av Islands mes berömda naturliga under: Geysirs varma källor, vattenfallet Gullfoss och den stora nationalparken Thingvellir.
 
Under rundturen stannar vi vid Geysir och de geotermiska varma källorna, där även Islands mest aktiva gejser, Strokkur, är belägen. Den magnifika vattenpelaren hinner man uppleva mer än en gång - Strokkur sprutar hett vatten luften var 4-8 minut. I det fascinerande geotermiska området finns gott om märkliga naturfenomen som bubblande lerpooler och kokhett ångande underjordiska källor.
 
Resan fortsätter till "det gyllene vattenfallet" Gullfoss. Ska man bara se ett av Islands storslagna vattenfall så är det denna. Det är både en av de största och en av de vackraste.
 
En trevlig avslutning på dagen utgörs av nationalparken Thingvellir, där världens äldsta parlament samlades på 900-talet. Thingvellir National Park är en av Islands mest intressanta sevärdheter: Det är beläget just där den eurasiska och nordamerikanska kontinentalplattorna möts, eller rättare sagt sakta glider ifrån varandra.

 

Vi besöker även den idylliska Friðheimar Cultivation Centre, där får vi lär oss om hemligheterna bakom odlandet av härliga tomater och gurkor. Odlingarna sker utan bekämpningsmedel och med hjälp av den geotermiska värme som Island har i överflöd. Vi är tillbaks i Reykjavik vid 17-tiden.

 

Bokningsförfrågan

Fyll i bokningsförfrågan och skicka den till oss. Vi kontrollerar platstillgången och återkommer snarast möjligt per epost. Ifall platserna är fullbokade försöker vi erbjuda ett likvärdigt alternativ.

Golden Circle - Den Gyllene Cirkeln

Resdagar

Kontaktuppgifter

Resenärer

Förnamn och efternamn Födelseuppgifter

Övriga uppgifterSäkerhetskod:Fakta om turen
Pris 690 kr 1 juni 2016- 31 maj 2018
Bokningsförfrågan
Detta ingår

Bussturen. Transfer. Inträde till Geysir museum och Friðheimar.

Transfer Upphämtning från hotell 30 minuter före avgång.
Längd ca 8 timmar
Avgångar Dagligen
kl 07.00 (15 maj-31okt)
kl 09.00 (året runt)
Guidning språk Engelska

Övrig information

Guidning på engelska varje dag.

Skandinaviska kl 09.00 på fredagar (året runt) samt måndagar (1 maj -15 sep)

 

Lunch ingår ej, men ett lunchuppehåll görs under turen.

 

Bokning av rundtur utan paketresa: 200 kr

 

 

RE


Bildgalleri - The Golden Circle - Gyllene Cirkeln

Förstora bilderna genom att klicka på dem.