Blomsterkryssning runt Nederländerna

Zaandam-Wijk bij Duurstede-Arnhem-Nijmegen-Amsterdam

En blomsterkryssning på floder och kanaler i april månad går knappast att överträffa när det gäller skönhetsupplevelsen. Upplev dessa fyrverkerier av färger och dofter på resan runt Nederländerna. Resan börjar i den lilla staden Zaandam, norr om Amsterdam. Tillsammans med besöket i blomparken Keukenhof är Amsterdam, en av de mest pittoreska storstäderna i Europa, en av resans höjdpunkter.

 • Skandinavisktalande personal ombord
 • Kör-själv-semester
 • 6 dagars flodkryssning på M/S Leonora
 • Världens största tulpanpark – Keukenhof

Datum: 2022: 14/9, 19/4, 24/4, 29/4

Pris från 6 995 kr per person

Bokningsförfrågan

Reseprogram

 • Dag 1 Incheckning på fartyget, Zaandam

  Ombord på M/S Leonora välkomnar fartygets kryssningschef i loungen, där man genomför säkerhetsprocedurer och ger praktisk information om vistelsen ombord.

 • Dag 2 Zaandam – Wijk bij Durstede

  Idag görs en utflykt till den nordvästra delen av Nederländerna, närmare bestämt området runt staden Den Helder. Många områden i nordvästra Holland lyser vid denna tid på året som ett färgstarkt lapptäcke. Det är de stora tulpanfälten som är i full blom, särskilt i de platta, lågt liggande områdena väster och nordväst om Amsterdam. Här är sandjorden perfekt för odling av tulpanlökar, som därför odlas en masse.

  Resan fortsätter nordost om Den Helder till den imponerande vallen Afsluitdijk, som byggdes 1932. Den är 32 km lång, har en bredd på 90 meter och en höjd på 7,25 meter över havet. Denna damm tjänar till att stänga inne Zuiderzee, som tidigare var en del av Nordsjön. Således skapades istället sötvattensjön Ljsselmeer.

  Vi stannar bussen och gör ett uppehåll vid Afsluitdijk, där det är möjligt att se ut över detta enorma inneslutningsprojekt.

  Inget besök i Nederländerna är komplett utan att ha upplevt en holländsk väderkvarn. Därför fortsätter resan till friluftsmuseet Zaanse Schans. Här kommer vi att uppleva de traditionella väderkvarnarna, som byggdes på 1700-talet, samt de vackra historiska husen, där det är möjligt att köpa allt från läckra ostar till holländska sniderier.

  Efter besöket i Zaanse Schans, kör bussen vidare till Wijk bij Duurstede, där M/S Leonora väntar med en underbar middag.
  Före middagen kommer det att vara ett välkomstmöte och presentation av fartygets besättning, här serveras en välkomstdrink och kanapéer i loungebaren.

  Utflykter inte inkluderat i kryssningens pris. Läs mer under övrig information.

 • Dag 3 Wijk bij durstede – Arnhem

  På morgonen börjar vi med att besöka blomsterauktionen i staden Alsmeer.

  Alsmeer är hem för den största blomsterauktionen i världen, med många växthus och testplatser för blommor. Auktionsbyggnaden i staden är den största kommersiella byggnaden i världen och staden kallas också ibland för världens blomsterhuvudstad. Ofta exporteras blommorna över hela världen med flyg.

  Därefter fortsätter resan till en av de absoluta höjdpunkterna, tulpanparken Keukenhof – även känd som Europas trädgård. Keukenhof ligger nära staden Lisse och har i mer än 50 år varit känd som världens största blomsterpark. Enligt parkens egna uttalanden innehåller parken cirka 7 000 000 blomlökar som planteras varje år av Hollands största tulpanproducenter.

  Betagna av Keukenhofs pompa och ståt, återvänder vi till fartyget där kaffe, te och kaka serveras, medan M/S Leonora seglar vidare till Arnhem.

  Utflykter inte inkluderat i kryssningens pris. Läs mer under övrig information.

 • Dag 4 Arnhem – Nijmegen

  Den fjärde dagens utflykt i Arnhem börjar med 20 minuters bilresa ut till förorten Oosterbeek. Här ligger ett av världens mest imponerande museer – The Airborne Museum. Museet berättar historien om ”Slaget vid Arnhem” och ”Operation Market Garden”.

  Operation Market Garden var ett försök från de allierade styrkorna att skapa ett brohuvud över Rhen och bana väg för framryckningen till Berlin för de allierade styrkorna.
  Planen, utarbetad av den engelska fältmarsskallen Montgomery, fick namnet ”Operation Market Garden” och involverade mer än 10 000 engelska och polska fallskärmsjägare som landade bakom fiendens linjer i fälten nära staden Oosterbeek, väster om Arnhem. Men redan från operationens början gick allt fel – de allierade styrkorna anlände aldrig – och mer än 2000 fallskärmsjägare dödades och cirka 5000 sårades. Vintern 1944-45 upplevde holländarna en katastrofal krigsvinter där tusentals holländare dog av svält och kyla. Arnhem befriades slutligen den 8 april 1945.

  Byggnaden ”Hartenstein” fungerade som huvudkontor för den brittiska 1:a luftburna divisionen. På museet hittar du en stor och mångsidig samling av originalvapen, originaluniformer och utrustning från striden. De många bilderna och filmerna från striden hjälper till att skapa en realistisk bild som stöds ytterligare av intervjuer med allierade soldater. Museet har vunnit priser för sin utställning, som har återskapat landskapet mellan Arnhem och Oosterbeek.

  Senare på dagen avgår M/S Leonora från Arnhem och styr mot Nijmegen. Vi anländer tidigt på kvällen i god tid före kaptenens cocktailparty följt av kaptenens galamiddag.

  Utflykter inte inkluderat i kryssningens pris. Läs mer under övrig information.

 • Dag 5 Nijmegen – Amsterdam

  Fartyget avgår från Nijmegen kl. 05:00 med kurs mot Amsterdam, dit vi anländer kl 12:00.

  Efter en tidig lunch är det dags för en utflykt i den holländska huvudstaden Amsterdam. Amsterdam är känt för sina många kanaler, så varför inte uppleva staden från vattnet på en vacker kanalkryssning. Efter kanalturen finns tid att på egen hand göra en shoppingtur och hitta de slutliga inköpen.

 • Dag 6 Amsterdam

  En oförglömlig flodkryssning har nått sitt slutliga mål, och efter frukost är det dags att säga farväl till M/S Leonora och hennes besättning.

Hytter

Standardhytt med fransk balkong

Dessa bekväma utsideshytter med fransk balkong är ligger på mellan- och övredäck. I hytterna finns luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch. Hytterna är ca 16 m2.

Standardhytt med fönster

Dessa bekväma utsideshytter är ligger på huvuddäck. I hytterna finns luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch. Hytterna är ca 16 m2.

Svit med fransk balkong

På övredäck ligger M/S Leonoras sviter. I sviten finns luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch. Sviten är ca 24 m2.

Prislista

 

Pris per person i dubbelhytt
5 nätterHytt med fönsterHytt med fransk balkongHytt med fransk balkongSvit med fransk balkong
HuvuddäckMittdäckÖvre däckÖvre däck
Alla avresor69958295899510995
Enkelhyttstillägg3660366036603660

 

I priset ingår:

6 dagar/5 nätter ombord på fartyget MS Leonora
Skandinavisk- och engelsktalande personal ombord
Alla måltider
Vatten, te, kaffe och juice (till frukost). Kaffe, te och vatten finns tillgängligt hela dagen.
Underhållning ombord
Boende i utsideshytt med fönster, dusch/toalett, hårtork och luftkonditionering
Alla hamn- och passageraravgifter

 

I priset ingår inte:

De flesta drycker ombord
Utflykter som beskrivs i programmet
Transport till och från fartyget
Dricks till besättningen (ca 7 euro per person och dag)

Övrig information

Valfria tillägg

Dryckespaket:
2 olika dryckespaket erbjuds ombord på MS Leonora.
Båda paketen kan också köpas ombord till samma priser som nedan.

Dryckespaket 1:  132 kr/person per natt
2 x glas till lunch och middag
Husets vin, öl, vatten.

Dryckespaket 2:  213 kr/person per natt
Fria drycker 11:00 – 23:00
Husets vin, öl, vatten

Kör-själv
Om du kör själv till fartyget rekommenderar vi detta parkeringshus:
Zilverpadsteeg, 1506 SB Zaandam, Holland​

Priser: under utarbetning

Fartyget kan docka på olika platser, men inte mer än ca. 10 minuter i taxi från parkeringshuset.
Vänligen kontakta er cruisemanager ett par timmar före ankomst för att få exakt placering.

Utflyktsprogram

Under utarbetning