Grand Rose ★★★★

I romantikens tecken

Grand Rose Spa är ett stilfullt spahotell som ligger centralt i Kuressaare. Hotellet är ett av de nyaste bland Ösels spahotell och ett av dem som inriktat sig på Wellness behandlingar. När Grand Rose byggde..


Läs mer »



Inför resan ★★★★

Du kan under kontorstid boka din resa direkt hos Vega Resor eller hos din resebyrå. Bästa pris får du när du bokar online. Vid bokning frågar vi efter resenärernas för- och efternamn, kön, nationalitet samt födelseår, månad och dag. Informationen ..


Läs mer »

Anslutningsbussar inom Sverige ★★★★

I samband med att du bokar din resa kan du även boka anslutningsbuss från olika orter till Värtahamnen med Tallink Siljas buss.


Tallink Siljas anslutningsbussar:

<table class="taulukko1" style="border-collapse: collaps..


Läs mer »

Allmänna resevillkor ★★★★

 ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR 


För resan gäller Svenska resebyrå- och arrangörsföreningens (SRF) allmänna villkor överenskomna inom branschen i juli 2018 och arrangörens särskilda villk..


Läs mer »

Särskilda resevillkor ★★★★

För researrangemang i Vega Resors regi gäller ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR.

 

Dessutom gäller nedanstående Särskilda resevillkor:

 

Avtalet och betalnin..


Läs mer »


Om båtresan ★★★★

Våra resor till Estland, Lettland och Finland inkluderar båtresa. I paketpriset ingår del i B-hytt, en standard insideshytt med 2 bäddar. Om insideshytter har tagit slut kan utsides A-hytt bokas mot ett tillägg. För ensamresenärer bokar vi enkelhy..


Läs mer »

Om flyg ★★★★

I våra spa- och hotellpaket till Estland och Lettland där båtresa ingår kan du ersätta båt med flyg. Vi tar då bort resans båtnätter (2 nätter) och räknar prisavdrag. Vi hjälper gärna att boka era flygbiljetter mot en serviceavgift på 400 kr per b..


Läs mer »

På resmålet ★★★★

Här finner du information om vad som händer när du kommit fram till din destination, transfer, om hotellen och vad som är bra att tänka på under din vistelse.

Hotellinformation

För att underlätta ditt hotellval använder Vega Resor ..


Läs mer »

Om Kuressaare, Ösel

Bröd, öl och väderkvarnar

Det som symboliserar Ösel är bröd, öl och väderkvarnar. Brödet ska vara sötsurt rågbröd, ölet ska vara hemmabryggt och väderkvarnarna, ja tyvärr är de flesta endast ruiner idag men lokalbefolkningen restaurerar gärna dessa kvarlevor från en svunnen tid då över 800 väderkvarnar tornade upp sig över landsbygden.

Charmig småstadsidyll

Den lilla staden Kuressaare präglas av charmiga små gator och gränder kantade av låga trähus, det ena finare dekorerat än det andra. Bland de kullerstensbelagda gatorna hittar du små butiker såsom en alldeles underbart doftande tvålbutik. Här säljs lokal- producerade och ekologiska tvålar, aromaoljor och ljus och det är nästan omöjligt att inte ha med sig en tvål eller två därifrån. Även i saluhallen kan du inhandla ekologiska produkter. På det nya caféet Ö Gourmet kan du vila benen och skölja ner hembakade piroger med choklad eller kaffe.

Pampiga Biskopsborgen

I ena änden av huvudgatan tornar Biskopsborgen från 1200-talet upp sig. Vid huvudentrén kan du köpa biljetter till en rundvandring och höra legenden om den inmurade riddaren och titta på de vackra sköldarna som finns bevarade i borgen. Den som vågar kan gå upp i tornet och utmana höjdrädslan, men akta dig för lejonet!

 

Läs mer på:


 



map

Boka spa-resa online