Rum
Vuxna
Barn (2-11år)  
Spädbarn (0-1år)  
Boka online
Startsida » Cityresor » Venedig

Bokningsförfrågan

Fyll i bokningsförfrågan och skicka den till oss. Vi kontrollerar platstillgången och återkommer snarast möjligt per epost. Ifall platserna är fullbokade försöker vi erbjuda ett likvärdigt alternativ.

Resmålet

(specificera i Meddelande-rutan)

Endast direktflyg
Flexibla resedatum
(specificera i meddelande-rutan)

Resdagar

Kontaktuppgifter

Resenärer

Förnamn och efternamn Födelseuppgifter

Övriga uppgifterSäkerhetskod:Venedig

Från Stad eller flygplats:
(2-11år)  
(0-1år) 
Boka online
Flyg+hotell 3 ntr
5740 kr/pers
Extra hotellnatt:
720-1080kr/rum Läs mer

Scandinavia Hotel★★★


Från Hotel Scandinavia tar det bara ca. 5 min att promenera till Markusplatsen, Palazzo Ducale och Basilica di San Marco. Härifrån är det även lätt att ta sig med båt till järnvägsstation..

Flyg+hotell 3 ntr
5740 kr/pers
Extra hotellnatt:
720-1080kr/rum Läs mer

Canaletto Hotel★★★


Hotell Canaletto har fått sitt namn efter den berömda venetianska konstnären Canaletto. Det har en elegant atmosfär och är inrett i typisk venetiansk 1700-talsstil. Hotellet har mycket lu..

Flyg+hotell 3 ntr
6320 kr/pers
Extra hotellnatt:
1080-1440kr/rum Läs mer

Antiche Figure★★★


Hotellet har frukostrum, sällskapsrum/bar, terrass med utsikt, internetpunkt, satellit-TV och reception. Rummen är utrustade med luftkonditionering, telefon, satellit-TV, radio, safe, kyl..

Flyg+hotell 3 ntr
7180 kr/pers
Extra hotellnatt:
1620-1980kr/rum Läs mer

Canal Grande★★★★


Canal Grande är ett boutiquehotell som ligger i Ca’ Polacco. Hotellet är ett litet restaurerat palats med utsikt över Grand Canal. Hotellet har mötesrum, frukostrum, bar, biljettbes..

Flyg+hotell 3 ntr
6890 kr/pers
Extra hotellnatt:
1440-1800kr/rum Läs mer

Saturnia★★★★


Hotell Saturnia är beläget i en historisk palatsbyggnad i hjärtat av Venedig, på Via XXII Marzo, bara 250 m från San Marcos-platsen. På hotellet finns lobby, bar och restaurang. Hotellrum..

Venedig

Venedig är ett mycket populärt turistmål som kombinerar ett harmoniskt levnadssätt, och granna palats ur en svunnen tid. Italienska Kulturinstitutet centra i staden har ett magnifikt förflutet och det finns gott om klassiska konstskatter. De mest kända sevärdheterna inkluderar Markusplatsen (Piazza San Marco) och kyrkan, Dogepalatset, Art Gallery of Akademin och Correr Museum.

Venedig är som stad helt unik då den är byggd på över 100 små öar som ligger tätt intill varandra. Alla byggnaderna står på trästolpar och med soisessa-lera som underlag blir resultatet att staden sjunker två millimeter varje år. Markusplatsen täcks oftare och oftare med vatten.  Man tar sig mellan de över 100 kanalöarna via några av de ca 400 broar som byggts i staden, den mest kända av dessa broar är Rialto. Rialtobron är en av fyra broar som går över Canal Grande, som i sin tur delar staden i två. Längs Canal Grande och många andra kanaler i staden glider gondolerna fram i behaglig takt. Upptäck Venedig med sin drömlika skönhet som gör den unik bland städer.

Flygplatser
Reser man till Venedig med flyg finns det två flygplatser man kan resa till.
Venedig Marco Polo flygplats ligger 8 km norr om stan. Mellan flygplatsen och staden kan man åka taxi, båttaxi eller flygbuss. Väljer man att ta en taxi in till staden tar det 15 minuter. ATVO-bussen är blå och åker varje halvtimma från högra sidan av ankomsthallen. Resan tar ungefär 20 minuter och slutstaionen är Piazzale Roma.
Den andra flygplatsen som ligger nära Venedig är Treviso Airport och den hittar man ca 20 km norr om staden. Flyger man med något av lågprisflygbolagen så reser man ofta till denna flygplats. Från Treviso Airport finns direktbussar till Venedig.


Vill man pröva ett lite ovanligare transport så är vattentaxi ett utmärkt alternativ, det är förhållandevis dyrt men man tar sig till hjärtat av det historiska centrat på 30 minuter och får en upplevelse på köpet. Tänk dock på att höra efter om priset innan ni startar resan då de sällan har mätare i taxin.

top5