Priser

För prislista, se respektive resa.
Om du inte hittar vad du söker är du välkommen att kontakta oss på info@vegaresor.se eller 08-545 115 50.

Wellness i bergen, 7 nätter

Wellness-paketet är 4 nätter på Grand Hotel Balvanyos samt 3 nätter under bussrundturen i regionen. Helpension under hela vistelsen ingår. Du har fri tillgång till gymmet och det fantastiska nya bad- och bastuavdelningen med makalös utsikt över bergen.


Läs mer & boka »
Bokningsförfrågan

Wellness i bergen, 7 nätter

I priset ingår:

• Transfer Bukarest-Covasna t/r

• Del i dubbelrum - 4 nätter på Grand Hotel Balvanyos

• Del i dubbelrum - 3 nätter under bussrundturen

• Helpension -  frukost och lunch och middag.

• Fri tillgång till pooler och bastur

• Fri tillgång till gym

• Badrock på rummet

• Engelsktalande guide

• Utflykter och 3 dagars bussrundtur, inkl alla inträden


Preliminärt program dag-för-dag

Dag 1 Ankomst till Bukarest. Transfer till Grand Hotel Balvanyos i Covasna

Dag 2-4 Vistelse på Balvanyos med dagliga bussutflykter

Dag 5-8 Bussrundtur: "Bland borgar och småstäder i Karpaterna".

Till höjdpunkterna hör den medeltida staden Sighisoara, Viscri, Brasov, Greve Draculas slott Bran castle, Libearty björnreservat, Bukarest. Transfer till flygplatsen för hemresa.


Viktig information:

Priserna till Rumänien är baserat på 19 deltagare. För pris på resa med färre eller fler deltagare -kontakta oss! Priset för flyg tillkommer.

 

Reservation för ändringar i programmet pga flygtider och andra oförutsedda faktorer.
Wellness i bergen, 6 ntr

20181/1-

30/4

1/5-30/9 1/10-23/12
Prel pris per person*

6790 6790 6790
Enkelrumstillägg             

*Baserat på grupp om 19 personer exkl flyg. Priset kan variera beroende på incheckningsdatumOm hotellet

• Elegant hotell med underbar utsikt

• Helt nybyggd, fantastisk badavdelning
• Helpension Elegant bergshotell med fantastisk ny badavdelning

Det eleganta 4-stjärniga Grand Hotel Balvanyos har ett lugnt, högt läge omgivet av skog. Hösten 2015 öppnade den exklusiva badavdelningen dörrarna. Här kan man bada och koppla av med makalös utsikt över bergen. På hotellet finns bra möjligheter att aktivera sig. Man kan vandra bland bergen, spela tennis, basket, bordtennis, biljard och hyra cykel. Här finns även ett gym.

 

Hotellets rum är alla inredda i en personlig, modern stil. Rummen mot dalen erbjuder en fantastisk panoramautsikt över Ciomat Mountain. Alla rum har en minibar, en platt-TV och gratis trådlöst internet. Wi-Fi finns även tillgängligt i de allmänna utrymmena.

Moderniserade varianter av rumänska specialiteter serveras i restaurangen Grand 

Hotel. I lobbyn finns ett elegant café och bar samt ett trivsamt bibliotek där man kan slå sig ner med en god bok och valfri dryck. Utomhus finns även grillplats.

 

Europas bäst bevarade spa-hemlighet

Det ungerskspråkiga Covasna ligger i Transylvanien som hos oss fr allt är känt för historien om Greve Dracula. Det som idag lockar besökare hit är framför allt traktens unika och hälsobringande underjordiska naturrikedomar. Man dricker mineralvatten direkt från källorna och behandlas med mofetta - en koldioxidgas som den lokala läkekonsten under decennier studerat och använt mot bl a hjärtbesvär. I trakten finns otaliga pittoreska byar och småstäder, kloster och sagoslott. Det natursköna bergsområdet är populärt för vandringar och utomhusaktiviteter. En förnäm stamgäst är Storbritanniens prins Charles, som har släktband till trakten och äger egendom här.

Covasna-metoden och mofetta

Covasna-metoden uppfanns av Géza Benedek och blandar traditionella metoder mot hjärtproblem med de positiva effekterna som naturresurserna i Covasna ger. Metoden är baserad på användning av mineralvatten, mofettas, låg fetthalt och saltfattig kost, regelbundna övningar och aktiv avkoppling. Målet är att övervinna klassiska riskfaktorer genom att reglera blodtrycket, uppmuntra patienter att sluta röka och motverka övervikt - utan användning av mediciner. En viktig ingrediens i Covasna-metoden är koldioxiden (CO2) som överallt i Covasna strömmar ut ur marken naturligt. I åratal har man använt det för att - under medicinsk övervakning - läka/förhindra hjärtsjukdomar. Koldioxiden är tyngre än luften så den fångas in i försänkningar där man under 15-20 min låter den tränga in genom huden för att öka blodflödet och blodcirkulationen. Samma syfte har mineralvattenbadet som här kommer i olika former, mer eller mindre kolsyrad och med olika färger och smaker. Vattnet används både internt och externt.

 

På hotellet finns

En nybyggd (hösten 2015) badavdelning med flera inomhuspooler, en mineralvattenpool, en utomhuspool, bastur, gym samt en mofetta som öppnar i slutet av maj. Möjlighet att vandra bland bergen, spela tennis, basket, bordtennis, biljard och hyra cykel. Här finns även ett gym. Wi-Fi finns i hela hotellet. Restaurang Grand Hotel, café, bar samt bibliotek. Utomhus finns även grillplats.

 

 

 

 

 

 

 

 


Frukostbuffé: 7.00-10.00, lunch: 12.00-14.00, middagsbuffé: 18.00-21.00 
Preliminära tider.

I receptionen finns uttagsautomat och bagageförvaring. WiFi finns på hela hotellet. I närheten av hotellet finns tennisbanor, basketplan, äventyrsbana och vandringsleder. 


Balvanyos, Rumänien

Adress: Turia 527160, Romania

Våningar: 5
Hissar: 2
Telefonnummer: +40 267 360 700

Rummen

Standard dubbelrum: Alla rum är rökfria. Separata/dubbelsängar, dusch/bad, wc, badrock, hårtork. Tv, minibar, WiFi. Luftkonditionering. En del rum har balkong med utsikt över bergen. 1 extrasäng/rum för barn. _______________________________________________________________________________

 

Mot tillägg: Juniorsvit, Superior rum och Svit. 


Förstora bilderna genom att klicka på dem.

Grupper

Om gruppresorna till Rumänien

OFF TO SPAS – Internationellt samarbete inom hälsoturismen 

Vega Resor – Travel Specialist Group AB ingår som enda svenska partner i ett internationellt EU-projekt för utveckling av hälsoprodukter för seniorer. Resmålen som är involverade i projektet är kurorterna Hévíz (Ungern) och Covasna (Rumänien). I projektet samarbetar totalt 7 partners från 4 länder. Den 29 juli 2015 undertecknade Europeiska Kommissionen bidragsavtalet för ett 15 månaders projekt för att utveckla hälsoturismen. Det internationella projektet "OFF to spa" representeras i Sverige av Vega Resor - Travel Specialist Group Sweden AB. Ungern representeras av Pannon University (projektkoordinator), Tourism Non-profit Ltd från Hévíz och Zala kommun. Övriga samarbetspartners är: AGE Platform Europe AISBL i Bryssel samt rumänska Consiliul Judeţean Covasna och Asociatia Pentru Dezvoltarea Turismului i Judetul Covasna. Syftet med projektet är att skapa en centraleuropeisk gränsöverskridande balneologisk turism för gruppen seniorer för att utvidga marknaden för medicinsk och termal turism i bl a Sverige där man tycker att efterfrågan på medicinsk och wellnessturism med termalvatten kan utökas.

 

 

Våra resor till Covasna i Rumänien

Grand Hotel Balvanyos i Covasna län ligger ca 3-4 tim bussresa norr om Bukarest. Transfer Bukarest-Covasna t/r och engelsktalande guide ingår i gruppresorna. 

Välj mellan 8 nätters/9 dagars Hälsoresa till spahotellet Clermont Hotel och 6 nätters/7 dagars Wellnessresa till eleganta bergshotellet Grand Hotel Balvanyos. I Hälsoresan till Clermont ingår bussrundtur med 2 övernattningar, i Wellnessresan till Balvanyos ingår bussrundtur med 3 övernattningar. Flygpriset tillkommer.

 

Europas bäst bevarade spa-hemlighet

Det ungerskspråkiga Covasna ligger i Transylvanien som hos oss fr allt är känt för historien om Greve Dracula. Det som idag lockar besökare hit är framför allt traktens unika och hälsobringande underjordiska naturrikedomar. Man dricker mineralvatten direkt från källorna och behandlas med mofetta - en koldioxidgas som den lokala läkekonsten under decennier studerat och använt mot bl a hjärtbesvär. I trakten finns otaliga pittoreska byar och småstäder, kloster och sagoslott. Det natursköna bergsområdet är populärt för vandringar och utomhusaktiviteter. En förnäm stamgäst är Storbritanniens prins Charles, som har släktband till trakten och äger egendom här.
Bilder

Förstora bilderna genom att klicka på dem.