Priser

För prislista, se respektive resa.
Om du inte hittar vad du söker är du välkommen att kontakta oss på info@vegaresor.se eller 08-545 115 50.

A Healthy Heart, 8 nätter

Healthy Heart-paketet är 6 nätter på Clermont Hotel samt 2 nätter under bussrundturen i regionen. Helpension under hela vistelsen ingår. I hälsopaketet på Clermont Hotell ingår ett paket med 15 behandlingar & läkarbesök. Du har fri tillgång till gym, bad- och bastuavdelningen.


Läs mer & boka »
Bokningsförfrågan

A Healthy Heart, 8 nätter

I priset ingår:

• Transfer Bukarest-Covasna t/r

• Del i dubbelrum - 6 nätter på Clermont Hotel

• Del i dubbelrum - 2 nätter under bussrundturen

• Helpension -  frukost och lunch och middag.

• Fri tillgång till pooler och bastur

• Fri tillgång till gym

• Badrock på rummet

• Inledande läkarbesök

• 15 av läkare rekommenderade behandlingar

• Engelsktalande guide

• Utflykter och 2 dagars bussrundtur


Prel program dag för dag

Dag 1 Ankomst till Bukarest. Transfer till Clermont Hotel i Covasna

Dag 2-6 Behandlingsprogram på Clermont Hotel med dagliga bussutflykter

Dag 7-9 Bussrundtur: "Bland borgar och småstäder i Karpaterna".

Till höjdpunkterna hör Praids saltgruva, den medeltida staden Sighisoara, Viscri, Brasov, Greve Draculas slott Bran castle, Bukarest. Transfer till flygplatsen för hemresa.


Viktig information:

Hinder för behandling

Mofetta-behandlingen ges ej om man lider av t ex högt blodtryck. Vi rekommenderar deltagare att rådgöra med läkare i Sverige innan resan. Vega Resor ersätter inte deltagaren om behandlingar ej kunnat utnyttjas pga hälsotillståndet.

 

Priserna till Rumänien är baserat på 19 deltagare. För pris på resa med färre eller fler deltagare -kontakta oss! Priset för flyg tillkommer.

 

Reservation för ändringar i programmet pga flygtider och andra oförutsedda faktorer.
A Healthy Heart, 8 ntr

2018

1/1-30/4

1/5-

30/9


1/10-23/12

Pris per person*

 

8590
8590
8590
Enkelrumstillägg 

2190   2190   2190  

A Healthy Heart, 8 ntr

2019

1/1-30/4

1/5-

30/9


1/10-23/12
Pris per person*

9690
9690
9690
Enkelrumstillägg  2390   2390   2390  

*Baserat på grupp om 19 personer exkl flyg. Priset kan variera beroende på incheckningsdatum
Om hotellet

• Hälsospa med inriktning hjärtbehandling

• Stort utbud av behandlingar
• Helpension Hälsospa med inriktning hjärtats hälsa

Clermont Hotel är ett 4-stjärnigt hälsospa som använder sig av Covasna-metoden och har specialiserat sig på behandlingar mot hjärtbesvär och förebyggande behandlingar. I hotellets hälsocenter finns bl a en s k mofetta, som är ett bastuliknande rum med en försänkning där man under överseende av medicinsk personal behandlas med koldioxid som sipprar upp ur jorden. Här finns även ett gym,en badavdelning med pool och bastur samt en Beauty center. 

 

Den populära restaurangen får genomgående positiva omdömen och serverar vanligtvis à la carte. På sommaren (maj-sep) utökat med sommarterass. Café, lobbybar, vinkällare samt bar. Bowling, biljard, bordtennis, cykeluthyrning. Konferenscenter med 10 rum i varierande storlek. 

 

Europas bäst bevarade spa-hemlighet

Det ungerskspråkiga Covasna ligger i Transylvanien som hos oss fr allt är känt för historien om Greve Dracula. Det som idag lockar besökare hit är framför allt traktens unika och hälsobringande underjordiska naturrikedomar. Man dricker mineralvatten direkt från källorna och behandlas med mofetta - en koldioxidgas som den lokala läkekonsten under decennier studerat och använt mot bl a hjärtbesvär. I trakten finns otaliga pittoreska byar och småstäder, kloster och sagoslott. Det natursköna bergsområdet är populärt för vandringar och utomhusaktiviteter. En förnäm stamgäst är Storbritanniens prins Charles, som har släktband till trakten och äger egendom här. 

 

Covasna-metoden 

Covasna-metoden uppfanns av Géza Benedek och blandar traditionella metoder mot hjärtproblem med de positiva effekterna som naturresurserna i Covasna ger. Metoden är baserad på användning av mineralvatten, mofettas, låg fetthalt och saltfattig kost, regelbundna övningar och aktiv avkoppling. Målet är att övervinna klassiska riskfaktorer genom att reglera blodtrycket, uppmuntra patienter att sluta röka och motverka övervikt - utan användning av mediciner. 

 

Mofettan och mineralvattnet 

Koldioxid (CO2) är nåt vi normalt sett lärt oss att undvika, men i Covasna, där det strömmar ut ur marken naturligt har man i åratal använt det för att - under medicinsk övervakning - läka/förhindra hjärtsjukdomar. Koldioxiden är tyngre än luften så den fångas in i försänkningar där man under 15-20 min låter den tränga in genom huden för att öka blodflödet och blodcirkulationen. Samma syfte har mineralvattenbadet som här kommer i olika former, mer eller mindre kolsyrad och med olika färger och smaker. Vattnet används både internt och externt. 

 

 

 

 

 

 

På hotellet finns

106 hotellrum. På hotellet finns badavdelning med inomhuspool, bastur, gym, Hälsocenter med bl a mofetta och olika vattenbehandlingar. Beauty center. Restaurang med plats för 170 gäster. Serveringen är à la carte menäven buffet kan förekomma för grupper. På sommaren (maj-sep) utökat med sommarterass. Café, lobbybar, vinkällare samt bar. Bowling, biljard, bordtennis, cykeluthyrning. Konferenscenter med 10 rum i varierande storlek. 

 

 


Frukostbuffé: 7.00-10.00, lunch: 12.00-14.00, middagsbuffé: 18.00-21.00 
Tiderna är preliminära.

I receptionen finns möjlighet att få tvätt- och kemtvätts service, växla pengar. Lån av schack,backgammon, spelkort. Avgiftsfri parkering. WiFi finns på hela hotellet. I närheten av hotellet finns tennisbanor, fotbollsplan, bordtennis utomhus. Clermont, Rumänien

Adress: Mihai Eminescu 225A, 525200, Covasna, Rumänien

Våningar: 7
Hissar: 2
Telefonnummer: +40-267342123

Rummen

Standard dubbelrum:

De flesta rummen är rökfria. Heltäckningsmatta, separata/dubbelsängar, dusch/bad, wc, badrock, hårtork. Tv, minibar, WiFi. Luftkonditionering. 

1 extrasäng/rum för barn.

_______________________________________________________________________________

 

Mot tillägg: Standard king-size be rooms, Executive king-size bed rooms, 

Junior suites, Senior suites, Presidential suite


Förstora bilderna genom att klicka på dem.

Grupper

Om gruppresorna till Rumänien

OFF TO SPAS – Internationellt samarbete inom hälsoturismen 

Vega Resor – Travel Specialist Group AB ingår som enda svenska partner i ett internationellt EU-projekt för utveckling av hälsoprodukter för seniorer. Resmålen som är involverade i projektet är kurorterna Hévíz (Ungern) och Covasna (Rumänien). I projektet samarbetar totalt 7 partners från 4 länder. Den 29 juli 2015 undertecknade Europeiska Kommissionen bidragsavtalet för ett 15 månaders projekt för att utveckla hälsoturismen. Det internationella projektet "OFF to spa" representeras i Sverige av Vega Resor - Travel Specialist Group Sweden AB. Ungern representeras av Pannon University (projektkoordinator), Tourism Non-profit Ltd från Hévíz och Zala kommun. Övriga samarbetspartners är: AGE Platform Europe AISBL i Bryssel samt rumänska Consiliul Judeţean Covasna och Asociatia Pentru Dezvoltarea Turismului i Judetul Covasna. Syftet med projektet är att skapa en centraleuropeisk gränsöverskridande balneologisk turism för gruppen seniorer för att utvidga marknaden för medicinsk och termal turism i bl a Sverige där man tycker att efterfrågan på medicinsk och wellnessturism med termalvatten kan utökas.

 

 

Våra resor till Covasna i Rumänien

Clermont Hotel i Covasna stad ligger ca 3-4 tim bussresa norr om Bukarest. Transfer Bukarest-Covasna t/r och engelsktalande guide ingår i gruppresorna. 

Välj mellan 8 nätters/9 dagars Hälsoresa till spahotellet Clermont Hotel och 6 nätters/7 dagars Wellnessresa till eleganta bergshotellet Grand Hotel Balvanyos. I Hälsoresan till Clermont ingår bussrundtur med 2 övernattningar, i Wellnessresan till Balvanyos ingår bussrundtur med 3 övernattningar. Flygpriset tillkommer.

Europas bäst bevarade spa-hemlighet

Det ungerskspråkiga Covasna ligger i Transylvanien som hos oss fr allt är känt för historien om Greve Dracula. Det som idag lockar besökare hit är framför allt traktens unika och hälsobringande underjordiska naturrikedomar. Man dricker mineralvatten direkt från källorna och behandlas med mofetta - en koldioxidgas som den lokala läkekonsten under decennier studerat och använt mot bl a hjärtbesvär. I trakten finns otaliga pittoreska byar och småstäder, kloster och sagoslott. Det natursköna bergsområdet är populärt för vandringar och utomhusaktiviteter. En förnäm stamgäst är Storbritanniens prins Charles, som har släktband till trakten och äger egendom här.Bilder

Förstora bilderna genom att klicka på dem.