Prislista

Pris: Kontakta oss för gruppoffert

I resan ingår: 

• Båtresa Stockholm-Tallinn, 2 nätter del i B2 hytt

• 3 nätter på 2-3* hotell

• Halvpension - 3 frukost och 4 lunch

• Svensktalande guide

 

Priserna är per person och baserade på grupp om 26-30 personer, med del i B-hytt och standard dubbelrum. Vid mindre grupper blir priset något högre. Enkelhytts- och enkelrumstillägg tillkommer för ensamresenär.

 

Extra förmån: Gruppledaren reser gratis!

Rundtur till Östra Estland och västra kusten av Peipus sjön 4 dagar, 3 nätter.

 

Höjdpunkter under rundturen: Rakvere, vattenfallet Valaste, Nõmme gruvmuseum, Sillamäe, Narva, Hermann slott, Pühtitsa nunnekloster, den vackra kustlinjen längs Peipsi sjön, de gamla troendes museum, universitetsstaden Tartu, Järneda herrgård.


Dag för dag


Avresa från Värtahamnen

Båten avgår från Värtahamnen i Stockholm kl 17:45.Dag 1: Tallinn - Saka (ca 175 km)

Ankomst till Tallinn kl 10:00. Buss och svensktalande guide väntar vid parkeringen utanför hamnterminalen. Bussfärd till Rakvere. Rakvere ligger nära den norra kusten och Lahemaa nationalpark. Den domineras av ett medeltida slott och av en gigantisk staty av tjuren "Tarvas". Lunch. Resan fortsätter till Saka, med ett stopp vid Ontika klippa och Valaste vattenfall . Incheckning på hotellet. Middag på egen hand. Övernattning på Saka Cliff Hotel .
Dag 2: Saka - Kohtla - Nõmme - Toila - Oru - Sillamäe - Narva - Jõesuu - Narva (ca 175 km)

Frukost och utcheckning på hotellet. Besök till Kohtla - Nõmme Gruvmuseet. Estniska gränsen i öst, som också är östra gränsen till EU. Vi åker förbi det högsta konstgjorda berget i Estland och genom Sillamäe stad som var stängt för allmänheten under sovjetisk tid. Lunch vid ankomst till Narva. Besök av Narva Hermann slott och kort stadsrundtur. En kort färd till Narva-Jõesuu. Övernattning på Inger Hotel i Narva.
Dag 3: Narva - Kuremäe - Kolkja - Tartu (230 km)

Frukost och utcheckning på hotellet. Pühtitsa nunnekloster. Kustlinjen av Peipussjön, den största sjön i Estland. Lunch. Besök till Gammaltroendes Museum. Ankomst till universitetsstaden Tartu på kvällen, kort stadsrundtur Tartu är Estlands näst största stad och även den äldsta i de baltiska staterna - först nämnd år 1030. Övernattning i Tartu på Dorpat hotell.
Dag 4: Tartu - Tallinn (ca 200 km)

Frukost och utcheckning på hotellet. På vägen tillbaka till Tallinn besöker vi Jäneda herrgård, lunch på Jäneda. Turen avslutas vid hamnen i Tallinn på eftermiddagen. Båten avgår kl 18:00.
Ankomst till Värtahamnen

Båten anländer till Värtahamnen i Stockholm kl 10:00.