Prislista

Pris: Kontakta oss för gruppoffert

I resan ingår: 

• Båtresa Stockholm-Tallinn, 2 nätter del i B2 hytt

• 3 nätter på Fra Mare Thalasso Spa

• Halvpension - 3 frukost och 4 lunch

• Svensktalande guide

 

Priserna är per person och baserade på grupp om 26-30 personer, med del i B-hytt och standard dubbelrum. Vid mindre grupper blir priset något högre. Enkelhytts- och enkelrumstillägg tillkommer för ensamresenär.

 

Extra förmån: Gruppledaren reser gratis!

Denna rundresa tar dig till delar av Estland som var bebodda av estlandssvenskar.

De är en av de äldsta minoriteterna  som anlände redan på 1300-talet och bor runt den norra och västra kusten samt på flera estniska öar . Deras kultur och befolkning påverkades tungt när Sovjetunionen invaderade 1939 och tvingade många att fly till Sverige och endast ett fåtal lever i Estland idag.

 

 

Höjdpunkter under rundturen: Haapsalu stadsrundtur, Dagö, Ormsö,

Nuckö, Padise kloster, Vasalemma herrgård.


Dag för dag


Avresa från Värtahamnen

Båten avgår från Värtahamnen i Stockholm kl 17:45.Dag 1: Tallinn - Haapsalu (ca 120 km)

Ankomst till Tallinn kl 10:00. Svensktalande guide och buss väntar vid parkeringsplatsen framför terminalen. Färden går mot kurorten Haapsalu där vi äter lunch och åker på stadsrundtur där bland annat besök i ruinerna av Haapsalu slott och Domkyrkan ingår. Övernattning i Haapsalu på Fra Mare Spa.
Dag 2: Haapsalu - Dagö - Haapsalu (ca 250 km)

Frukost på hotellet. Vi åker vidare mot Dagö, som är Estlands näst största ö. Färjan från Rohuküla till Dagö tar 1,5h. Dagö (Hiiumaa) som bildades för 455 miljoner år sedan efter en meteoritexplosion är välkänt för sina fyrar  och oförstörda natur. Vi besöker de viktigaste sevärdheterna på ön. Lunch i Kärdla. Båtresa tillbaka till Haapsalu. Övernattning på Fra Mare Spa.
Dag 3: Haapsalu - Ormsö - Haapsalu (ca 125 km)

Frukost på hotellet. Färja ca 1 h från Rohuküla till Sviby, Ormsö. Ormsö var tidigare känd som ”snake island” och även där bodde estlandssvenskar före andra världskriget. Vi besöker St Olafs kyrkan och kyrkogården där det finns keltiska kors från 1300-talet. Lunch. Returresa till Haapsalu på kvällen. Övernattning på Fra Mare Spa
Dag 4: Haapsalu - Tallinn (ca 160 km)

Frukost på hotellet. Lite fritid och utcheckning på hotellet. På vägen tillbaka till Tallinn en kort tur till Nuckö (Noarootsi). Nuckö, ett vackert kustområde i Lääne län, är genomsyrad av svensk och sovjetisk historia. Det förvånar besökarna med sina tvåspråkiga ortsnamn, vackra sandstrander, pinjeskog och anses vara en av de bästa platserna för fågelskådning i Estland. Vi besöker ruinerna av Padise kloster, Padise herrgård och Vasalemma herrgård. Lunch. Rundturen avslutas i hamnen i Tallinn. Båten avgår kl 18:00.

 Ankomst till Värtahamnen

Båten ankommer till Värtahamnen i Stockholm kl 10:00.