Hurtigruten

Trondheim - Bodø, 2 dagar

Vår 2-dagarstur från Trondheim till Bodø tar dig genom det äventyrliga Helgeland, med trånga sund och fascinerande skärgård, och förbi sägenomspunna fjäll som Torghatten, Lekamøya och De Syv Søstre.

Trondheim - Tromsø, 3 dagar

Det historiska och spännande Trondheim är utgångspunkt för den här upplevelserika 3-dagarsturen som tar dig med genom äventyrliga Helgeland och fascinerande Lofoten, med slutmål Tromsø, också kallad Nordens Paris.

Tromsø-Trondheim, 3 dagar

Njut av lugn och avkoppling på en tredagars kryssning längs Helgelands vackra kust från Tromsö till Trondheim. På utflykterna kan du uppleva RIB-äventyr vid Lofoten, örnsafari i Trollsfjorden eller besöka UNESCO-ön Vega. En oförglömlig resa längs den norska Atlantkusten väntar!

Bergen-Trondheim, 3 dagar

Bergen, staden mellan de sju fjällen, och Unescolistade Bryggen ger en perfekt start på resan norrut mot Trondheim. Turen tar tre dagar med höjdpunkter som Ålesund, Geiranger, Romsdalsalpene, Molde och inte minst medeltidsstaden Trondheim.

Trondheim - Bergen, 2 dagar

En 2-dagarsresa från Trondheim till Bergen ger dig ro att njuta av livet och utsikten ombord medan båten skyndar långsamt längs kusten. Vi besöker Kristiansund, Molde, Ålesund och Vestlandets fantastiska fjordar på färden mot Bergen, staden med den Unescolistade Bryggen och utsiktspunkten Fløyen.

Tromsø – Kirkenes – Tromsø, 4 dagar

På rutten Tromsø – Kirkenes – Tromsø far vi längs den spännande Finnmarkskusten. På utflykterna kan du uppleva Nordkaps nordliga landskap eller tusentals fåglar i Gjæsverstappens fågelreservat.

Bergen-Bodø, 4 dagar

Följ med Hurtigruten på en 4-dagarsresa från hansastaden Bergen till Bodø i norr. Vi skyndar långsamt förbi de västnorska fjordarna, med stopp i medeltidsstaden Trondheim med Nidarosdomen, och genom det äventyrliga Helgeland med Torghatten, De Syv Søstre och polcirkeln.

Trondheim - Kirkenes 5 dagar

Fem dagar av Världens vackraste sjöresa, från historiska Trondheim till gränsstaden Kirkenes. Res längs den sägenomspunna Helgelandskusten, det vackra Lofoten och det arktiska kustlandskapet i Troms och Finnmark.

Tromsø-Bergen, 4 dagar

På en 4-dagarstur från Tromsø till Bergen får du uppleva en smakbit av Norge och flera av höjdpunkterna från en klassisk rundresa. Se det vackra Vesterålen, trolska Trollfjorden, Lofoten, Helgelandskusten och de Syv Søstre samt städer som Trondheim, Ålesund och Bergen.

Bergen-Tromsø, 5 dagar

Ge dig själv tid att uppleva den fantastiska naturen på en oförglömlig kryssning. På den korta rutten från Bergen till Tromsö kan du bl a njuta av Geirangerfjorden. Upplev Svartisens glaciär eller fartens berusning på en RIB-safari på Saltsströmmen - världens starkaste tidvattenström. 

Bergen-Kirkenes, 7 dagar

Vi följer den norska kustens skyddade farvatten från Bergen mot Kirkenes vid ryska gränsen och får uppleva den särpräglade naturen norr om polcirkeln. Alla fyra årstider ger en fantastisk upplevelse. På sommaren är turen in i Geirangerfjorden en av höjdpunkterna. 

Boka senast 15/7 så får ni 1000 NOK per person att använda ombord. Reseperiod: april 2019-maj 2020.

Kirkenes-Bergen, 6 dagar

Under resan från allra nordligaste Norge upplever du Norges mest kända sevärdheter: Nordkap, Tromsö, Ishavskatedralen, Lofoten, De Sju systrarna, Torghatten med sitt karaktäristiska hål rakt igenom och Nidaros-domen i Trondheim.

Boka senast 15/7 så får ni 1000 NOK per person att använda ombord. Reseperiod: april 2019-maj 2020.

Bergen-Kirkenes-Bergen, 12 dagar

Den ultimata resan med Hurtigruten längs norska kusten från Bergen till Kirkenes vid den ryska gränsen och tillbaka. Du får uppleva Nordkap, Tromsö, Ishavskatedralen, Lofoten, De Sju systrarna, berget Torghatten och Nidarosdomen i Trondheim. 

Boka senast 15/7 så får ni 2500 NOK per person att använda ombord. Reseperiod: april 2019-maj 2020.

Bergen-Kirkenes-Trondheim, 11 dagar

Denna resa innehåller många av höjdpunkterna från den klassiska rundresan. Vi startar i Bergen, passerar polcirkeln två gånger, upplever Nordkap, utforskar Kirkenes där båten vänder och avslutar kryssningen i medeltidsstaden Trondheim.

Spetsbergen runt

En kryssning runt Spetsbergen ger dig gott om möjligheter att utforska denna fascinerande arktiska ö. Se de stora naturreservaten i öster och några av Arktis mest spektakulära sevärdheter. Njut av .. Läs mer

Spetsbergens västkust - En arktisk upptäcktsfärd

Segla längs Spetsbergens nordvästra kust, en resa genom ett oförglömligt landskap av vackra fjordar, gigantiska glaciärer och spetsiga fjälltoppar som magisk kuliss. Den här kusten är överraskande .. Läs mer

I hjärtat av Grönland

På den här expeditionen längs Grönlands västkust får du se små bosättningar som bara kan nås sjövägen och möta den unika inuitiska kulturen, med spännande inblick i livet på Grönland. Midnattssolen.. Läs mer

Hurtigruten

 

Fjordarnas Norge

Hurtigruten har varit en viktig del av Norges kust i 120 år. Fartyg avgår från Bergen norrut och från Kirkenes söderut varje dag. Rutten har förblivit densamma, men passagerarnas krav har förändrats under senare år. Under kryssningarna kan man åka ut på utflykter för att  lära sig om lokal konst, människorna och kulturen.

 

Under midnattssolen eller norrskenet tar sig Hurtigruten till många hamnar som andra kommersiella fartyg normalt inte besöker och när lasten lossas kan man se hur viktiga Hurtigrutens fartyg är för lokalbefolkningen.

 

 

 

 

Grönland, Svalbard och Antarktis

Följandes norska traditioner går färden långt bortom horisonten till Svalbard, Grönland och Antarktis. Dessutom finns flera intressanta alternativ till MS Frams kryssning från Island till Grönland och Kanada och från Argentina till Antarktis.

 

Hurtigrutens fartyg i arktiska farvatten är speciellt byggda för polarexpedition. Kaptenen bestämmer alltid den säkraste vägen, beroende på väder, vind och isförhållanden. Med på kryssningarna finns experter som bekantar passagerarna med historia, natur och de arktiska förhållandena.

 

Om Grönland och Svalbard är exotiska resmål är expedition till Antarktis verkligen en unik upplevelse. I Antarktis ser du djur som du knappast ser någon annanstans. Följ med till Antarktis på samma sätt som gamla tiders upptäcktsresanden!