Bokningsförfrågan

Fyll i bokningsförfrågan och skicka den till oss. Vi kontrollerar platstillgången och återkommer snarast möjligt per epost. Ifall platserna är fullbokade försöker vi erbjuda ett likvärdigt alternativ.

Äventyr till Antarktis – se höjdpunkterna

MS Fram

Avresedag

Kontaktuppgifter

Resenärer

Förnamn och efternamn Födelseuppgifter

Boka valfria tillägg mot förfrågan

Boka flyg här »
Boka hotellnätter här »
Boka utflykter här »

Övriga uppgifterSäkerhetskod:Boka resa Pris: fr. 46592
Längd: 13 dagar

Avgångar: nov & dec 2018

Karta

Ushuaia

Upplev Antarktis från ett av världens mest avancerade expeditionsfartyg. Efter Drakesundet upplever vi Antarktis magiskt vita sommar med sälar, pingviner och valar.


Dag för dag


Dag 1: Buenos Aires

Äventyret börjar med en övernattning i Buenos Aires, Argentinas pulserande huvudstad. Följ med på en valfri stadsrundtur på eftermiddagen och på kvällen får du tillfälle att upptäcka ”Sydamerikas Paris” på egen hand.

Dag 2: Buenos Aires/Ushuaia

Idag flyger vi till Ushuaia där MS Midnatsol ligger och väntar på oss. Väl ombord inleder vi vår resa med en välkomstmiddag.

Dag 3-4: Drakesundet

Förbered dig för Antarktis när vi korsar det beryktade Drakesundet, och tro oss, denna överväldigande upplevelse saknar motstycke! MS Midnatsol är särskilt utrustat för polarforskare i alla åldrar och för alla kunskapsnivåer. Vårt program ”Young Explorers Antarctica” startar redan på utresan och det blir också flera föredrag om miljön omkring oss och filmer om Antarktis, och Explorer-rummet kommer att sjuda av aktiviteter. Det här är expeditionens pulsåder, samlingspunkten för diskussioner, sammanfattningar, spontana aktiviteter och mingel där vi utbyter egna iakttagelser och upplevelser.

Dag 5-10: Antarktis

Du har nu kommit fram till ett av planetens mest isolerade områden. Förmodligen har du tagit många spektakulära foton redan under resan hit, inte minst på valar, men själva Antarktis ligger ändå i en klass för sig. Kom med i land och utforska det hisnande polarlandskapet och se pingviner och sälar på nära håll. Så fort du sätter foten på dessa ändlösa snö- och isvidder kommer du att känna dig som en äkta upptäcktsresande. Glaciärer, gamla valfångststationer och spår av djur och människor –vi vågar påstå att den här resan har något nytt att erbjuda var och varannan sekund. En av Sydshetlandsöarnas höjdpunkter är Deception Island, och när vi seglar in i naturhamnen på denna vulkaniska ö ser du snart en nedlagd valfångststation som kallas Hektor samt en övergiven brittisk bas. Vi är säkra på att du kommer att uppskatta ett besök på Half Moon Island, en ö med några av de mest spektakulära polarområden du kan tänka dig, så ha kameran i beredskap. Samma sak i Yankee Harbour där antalet häckande åsnepingviner har beräknats till 4 000 par. På Cuverville Island finns ytterligare en av världens största kolonier med åsnepingviner, och längst in i Andvord Bay hittar vi det vackra Neko Harbour. Paradise Harbour fick sitt passande namn av 1900-talets valfångare, och Wilhelmina Bays fantastiska landskap kallas ofta ”Whale-mina Bay” på grund av alla knölvalar som söker sig hit i december. Vi har planerat en mängd aktiviteter för att göra din upplevelse av Antarktis så givande och innehållsrik som möjligt. Det kan till exempel innebära en landstigning för att se pingviner och lyssna på glaciärernas mullranden och knakningar. Känn vind och salta stänk när vi nästa dag försiktigt kryssar fram mellan isflaken på utkik efter leopardsälar som kravlat upp på isen för en tupplur. En tredje dag paddlar vi kajak eller genomför en längre vandring till fots. Tillbaka ombord anordnar vi olika aktiviteter i Explorer-rummet och försöker tillgodose alla tänkbara intresseriktningar. Vår fotograf ombord visar dig grunderna i expeditionsfotografering, medlemmarna i expeditionsteamet summerar dagens aktiviteter och håller föredrag, och expeditionsledaren diskuterar planerna för nästa dag med oss alla. Dessa samlingar är utmärkta tillfällen att utbyta erfarenheter och iakttagelser och mingla med andra upptäckare ombord. För våra yngre äventyrare har vi utformat ett särskilt Young Explorer-program som ger en vetenskapligt inriktad men samtidigt underhållande introduktion till biologi, historia och vildmarkens villkor. Du kan också lära dig mer om navigering och fältarbete genom föredrag, utflykter och besök i vetenskapscentret. Tro oss när vi säger att ingen dag under en Antarktisexpedition med MS Midnatsol är den andra lik – eller långtråkig.

Dag 11-12: Drakesundet

Efter att ha utforskat denna spännande kontinent vänder vi tillbaka till civilisationen. Vi får ett par avkopplande dagar till havs och möjlighet att minnas och sammanfatta våra erfarenheter. Du kan också välja att forska vidare i Explorer-rummet.

Dag 13: Ushuaia/Buenos Aires

Tyvärr har alla spännande äventyr ett slut. När vi anländer till Ushuaia är det dags att ta farväl av besättningen och alla nya vänner. Vi kör dig till flygplatsen för resan tillbaka till Buenos Aires, men om du vill fortsätta äventyret har du nu chansen att förlänga din semester och följa med på något av våra program efter sjöresan.

Landstigningar

Landstigningar i Antarktis

En oändlig vit vildmark – Antarktis erbjuder natur i sin allra mest gudomliga och storslagna form. Under dessa oförglömliga resor får du lära dig mer om de stora upptäcktsresandena, som utforskade haven och landskapen längst i söder – landskap som än idag är lika vördnadsbjudande och hänförande som när de först upptäcktes.

Spännande landstigningar

Väder, vind och isförhållanden avgör det exakta utflyktsprogrammet och resplanen. Säkerheten är viktigast av allt och kaptenen beslutar om den slutliga rutten under resans gång. Därför är varje kryssning också unik och alla annonserade färdvägar är endast preliminära. Här följer ett urval av de spännande landstigningarna på Antarktis som kan bli aktuella utifrån den planerade kryssningsrutten på din resa.

Deception Island, Sydshetlandsöarna

En av Sydshetlands höjdpunkter är Deception Island. Ön är en karakteristiskt ringformad krater, varav en del har lossnat och bildat en öppning i den vattenfyllda insidan, som det går att segla in i. Den naturliga hamnen på ön finns vid Whalers Bay, där också den övergivna valfångststationen Hektor samt en övergiven brittisk bas ligger.

Half Moon Island, Sydshetlandsöarna

Half Moon Island bjuder på ett enastående och spektakulärt polarlandskap för varje kamera att föreviga. De sågtandade, spruckna klipporna på ön är hem åt en stor koloni hakremspingviner såväl som antarktisk tärna, kelptrut, gulnäbbad slidnäbb och havlöpare. Stormfågel och ett flertal sälarter besöker också ön regelbundet.

Yankee Harbour, Sydshetlandsöarna

Tidiga säljägare i det här området använde Yankee Harbour på Greenwich Island som regelbunden bas tack vare öns läge med sin naturliga trygga hamn. Man kan fortfarande hitta lämningar från gångna tider på stranden men den största attraktionen är den stora kolonin av åsnepingviner med uppskattningsvis runt 4 000 häckande pingvinpar.

Cuverville Island

Cuverville Island ligger i den natursköna Errerakanalen och har den största kända kolonin av åsnepingviner vid Antarktiska halvön. Den smala Errerakanalen bjuder på en spektakulär passage till och från Cuverville med strandade isberg alldeles intill. Att stå på utsiktsdäck och se när våra navigatörer försiktigt lotsar fartyget mellan isbergen är lika spännande som att vara omgiven av mängder av häckande pingviner på land.

Neko Harbour

Neko Harbour, med sin koloni av åsnepingviner, ligger skyddad i Andvord Bay och omgiven av berg och höga glaciärväggar på Antarktiska halvön. Hamnen har fått sitt namn efter en flytande valberedningsfabrik från början av 1900-talet och är en av de få platser där vi kan landstiga på det antarktiska fastlandet.

Paradise Bay

Denna hamn är inte bara ett paradis till namnet utan även till sina naturscenerier. Väl skyddad från det närliggande Gerlachesundets vindar erbjuder Paradise Harbour ännu en unik möjlighet att gå i land och besöka några av de finaste utsiktspunkterna på Antarktiska halvön. Här ligger också den argentinska basen Almirante Brown och den chilenska basen Gonzalez Videla, med stora pingvinkolonier som grannar.

Lemajre Channel

Denna 11 kilometer långa och 1,6 kilometer breda kanal är en av de vackraste passagerna i Antarktis. Den ger besökaren en skymt av det som fascinerar oss mest med denna otroligt kontrastfyllda kontinent, att det är så gudomligt och vackert och samtidigt så kargt och ogästvänligt.

Petermann Island

Petermanns läge i det pittoreska Penolasundet gör ön till en perfekt plats för att titta på både isberg och valar. Platsen bjuder på en enastående utsikt över kanalen till Antarktiska halvön.

Port Lockroy

Den brittiska basen Port Lockroy på Goudier Island byggdes 1941 och lades ned 1962. Därefter låg den övergiven till 1996 då den gjordes om till museum i regi av Antarctic Heritage Trust. Den är sedan dess en av de populäraste platserna att besöka i Antarktis och bjuder på en unik inblick i livet på en bas här på 1950-talet.

Wilhelmina Bay

Fjällen och de höga glaciärerna runt Wilhelmina Bay bjuder på dramatiska landskap och skulpterad is, från små flytande flak till enorma isberg. Bukten är rik på föda för valar och sälar och var därför också perfekta jaktmarker för gångna tiders valfångare.

Antarktiska sundet

De enorma istäckena på den antarktiska kontinenten kalvar kilometerlånga plana isberg. De starka strömmarna i Wedellhavet samverkar för att föra dessa massiva isberg norrut och in i det Antarktiska sundet längst ut i nordost på Antarktiska halvön.

Brown Bluff

Brown Bluff ligger vid kusten av Antarktiska sundet, längst ut på Antarktiska halvön. Som namnet antyder domineras landskapet här av en förrädisk 745 meter hög klippa. Denna mäktiga, rostbruna klippa är vulkanisk och lämnar mängder av lavabomber efter sig på stranden. Adeliepingviner, åsnepingviner, kelptrutar och stormfåglar häckar gärna här och wedellsälar besöker ofta ön.


Lägg till extra dagar i Sydamerika, antingen före eller efter kryssningen till Antarktis.

Buenos Aires

Intensivt livliga Buenos Aires är en av Sydamerikas största städer med ett rikt kulturellt liv. Ett av stadens bidrag till värlskulturen är förstås tangon. Här är det betydligt mer än bara dans och musik - det är en livsstil.

Iguazufallen

De magnifika vattenfallen är världens näst största och betydligt större än t ex Niagarafallen. Iguazufallen består av totalt 275 vattenfall och ger en makalös naturupplevelse.

MS Fram

Läs mer om fartygen, hytter och tidtabeller:

Prislista

Äventyr till Antarktis – se höjdpunkterna på den frusna kontinenten

 

Avgångar nov & dec 2018

Pris: Från 46592 kr/person i tvåbädds insideshytt

 

 

Priset inkluderar:

• Expedition med Hurtigruten i vald hyttkategori med helpension

• En hotellnatt i Buenos Aires inklusive frukost före sjöresan

• Flyg i ekonomiklass mellan Buenos Aires och Ushuaia tur och retur

• Transport i Ushuaia inklusive liten rundtur

• Vind- och vattenavstötande jacka

• Landstigningar med små båtar samt aktiviteter ombord och i land

• Professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter

• Gratis kaffe och te


Ej inkluderat:

• Internationella flygresor

• Reseförsäkring

• Bagagehantering

• Valfria utflykter och dricks

 

Viktig information:

- Priserna är angivna i svenska kronor per person

- Planerade ilandstigningar beror på väder och isförhållanden

- Vi förbehåller oss rätten att ändra i programmet och resrutten

- Vissa ilandstigningar och utflykter med Polarcirkel-båtar säljs endast ombord

- Skor kan hyras ombord

- Enkelhytter bokas mot tillägg

- Obligatoriskt hälsointyg 

- Reseförsäkring krävs

 

 

 

Bra att veta

UTFLYKTER I LAND

Utflykterna kan du boka i förväg. Om du klickar på länken nedan så kan du läsa mer om utflykterna. Utflykternas genomförande och program beror på antalet deltagare (minimi- och maximiantalet) samt på vädret och de lokala förhållandena. 

Vissa utflykter (rödmarkerade) kan endast bokas ombord.

Utflykter [PDF]

 

EXTRA PROGRAM

Vill du få ut ännu mer av din resa och lägga på ytterligare utflykter före eller efter kryssningen?  Förutom att du kan boka internationella flyg hos oss, så kan du även boka extra program hos oss. Läs mer i länken nedan.

Extra program [PDF]

 

HYTTERNAS SERVICENIVÅ

Hytterna delas in i fyra olika kategorier, var och en med sin servicenivå. I länken nedan hittar du information om vilka tjänster som ingår i de olika hyttkategorierna.

Servicenivåer [PDF]

 

EXPEDITIONSTEAMET

På Explorer-kryssningarna medföljer ett professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter De känner väl till områdets historia, natur och geografi.

Expeditionsteamet [PDF]

 

ARKTISKA KRYSSNINGAR - BRA ATT VETA

Läs mer om kryssningarna här!

Bokningsförfrågan

Fyll i bokningsförfrågan och skicka den till oss. Vi kontrollerar platstillgången och återkommer snarast möjligt per epost. Ifall platserna är fullbokade försöker vi erbjuda ett likvärdigt alternativ.

Äventyr till Antarktis – se höjdpunkterna

MS Fram

Avresedag

Kontaktuppgifter

Resenärer

Förnamn och efternamn Födelseuppgifter

Boka valfria tillägg mot förfrågan

Boka flyg här »
Boka hotellnätter här »
Boka utflykter här »

Övriga uppgifterSäkerhetskod: