Bokningsförfrågan

Fyll i bokningsförfrågan och skicka den till oss. Vi kontrollerar platstillgången och återkommer snarast möjligt per epost. Ifall platserna är fullbokade försöker vi erbjuda ett likvärdigt alternativ.

Den ultimata Antarktisupplevelsen

MS Fram

Avresedag

Kontaktuppgifter

Resenärer

Förnamn och efternamn Födelseuppgifter

Boka valfria tillägg mot förfrågan

Boka flyg här »
Boka hotellnätter här »
Boka utflykter här »

Övriga uppgifterSäkerhetskod:Boka resa Pris: fr. 121 207
Längd: 20 dagar
Del i dubbelhytt

Avgångar: 27 dec 2018

Karta

Ushuaia

Njut av det rika djurlivet och de andlöst vackra natur-scenerierna på Sydorkneyöarna Falklandsöarna och Sydgeorgien innan vi når den stora vita kontinenten.

Följ med på en oförglömlig resa till Antarktis, via besök på Falklandsöarna, sydgeorgien och sydorkneyöarna. Njut av det rika djurlivet och de andlöst vackra naturscenerna på dessa öar i sydatlanten innan vi fortsätter färden till den stora vita kontinenten – Antarktis.


Dag för dag


DAG 1-2 - Buenos Aires/Ushuaia

Resan börjar med stil. Du övernattar på ett förstaklasshotell i fantastiska Buenos Aires. Upplev staden på en gemensam stadsrundtur eller på egen hand. 

Morgonen därpå flyger du till Ushuaia där du, om du vill, kan följa med på en utflykt till Tierra del Fuego nationalpark.

DAG 3 - Till sjöss

Den första dagen ombord samlas alla på däck för att se på fågellivet. Expeditionsteamet startar sina spännande föredrag.

DAG 4-5 - Falklandsöarna

Falklandsöarna består av två stora öar och cirka 700 mindre, med en uppskattad befolkning på ca 3 000. När vi når ögruppens västligaste befolkade utpost kommer du att få se isolerade bondgårdar som varit i samma släkt sedan sex eller sju generationer. Fåren betar intill enorma kolonier av albatross och klipphoppar-, kungs- och macaronipingvin. Rovfågeln strimkarakara patrullerar luften ovanför och magellangäss letar föda i strandkanten.

Falklandsöarna bjuder på fantastisk blå himmel, obrutna horisonter, vida slätter och underbara vita sandstränder. Pingvinerna kommer nära oss, stannar och tittar lite och går sedan vidare utan att bry sig om oss. De är verkligen inte rädda och vi får fantastiska fotomöjligheter. Huvudstaden Stanley är en bra startpunkt för våra många spännande utflykter. Staden är enkel att utforska till fots, eftersom de flesta butiker och annat intressant ligger samlat i hamnen.

DAG 6-7 - Till sjöss

Medan vi går mot Sydgeorgien kan du lyssna till intressanta föredrag om historien och det enastående djurlivet i detta örike, även kallat ”Södra Ishavets Serengeti”.

DAG 8-9 - Sydgeorgien

Det fjällrika Sydgeorgien har så varierande natur och djurliv att även de mest beresta gästerna blir överväldigade. Världens största koloni av kungspingviner sida vid sida med pälssälar och elefantsälar. Sydgeorgiens historia gör sig också påmind, du får uppleva övergivna valfångststationer och inte minst den lilla kyrkgården där Antarktispionjären Sir Ernest Shackleton ligger begravd.

DAG 10 - Till sjöss

Redan på väg till Sydorkneyöarna möter du den klara och kallare luften från Antarktis. i kölvattnet från fartyget kan du få se den majestätiska albatrossen som använder vindarna runt fartyget för att segelfl yga fram genom luften. Chansen att få se val är också god.

DAG 11-12 - Sydorkneyöarna

Vi hoppas att kunna göra en landstigning under vårt enda årliga besök vid dessa fjärran och isolerade öar – som upptäcktes först 1821.

DAG 13 - Till sjöss

Vi sätter kurs mot världens sydligaste kontinent. Lyssna på intressanta föredrag och lär dig mer om den fascinerande vita kontinenten.

DAG 14-17 - Antarktis

När du tror du har sett allt som finns att se här i världen kommer Antarktis att ändra din uppfattning. Detta är den sista orörda kontinenten, med kall och klar luft, enorma isberg och oändliga vitklädda fjäll – en värld tillägnad forskning och fred. Vi koncentrerar vår upptäcktsfärd runt Antarktissundet och sydshetlandsöarna. Du får se Wedellhavets gigantiska isberg, vulkaniska öar och enorma pingvinkolonier. Här är det isen, vädret och vinden som bestämmer livsvillkoren, såväl som vår resrutt. Därför är ingen expedition helt lik en annan, men den erfarna besättningen och de kunniga expeditionsledarna sörjer alltid för att turen blir en oförglömlig upplevelse.

Det slutliga utflyktsprogrammet bestäms av rådande väderförhållanden. Under "Landstigningar" kan du läsa om några av landstigningarna som kan bli aktuella.

DAG 18-19 - Drakesundet

Med fören stävande norrut tar oss Ms Fram tillbaka över det berömda Drakesundet tryggt och säkert, medan vi smälter våra färska intryck och upplevelser av Antarktis.

DAG 20 - Ushuaia/Buenos Aires

Efter vår spektakulära expedition till Antarktis seglar vi återigen in i hamnen till världens sydligaste stad, Ushuaia. Här blir det transfer till flygplatsen och flyg tillbaka till Buenos Aires.

Landstigningar

Landstigningar i Antarktis

En oändlig vit vildmark – Antarktis erbjuder natur i sin allra mest gudomliga och storslagna form. Under dessa oförglömliga resor får du lära dig mer om de stora upptäcktsresandena, som utforskade haven och landskapen längst i söder – landskap som än idag är lika vördnadsbjudande och hänförande som när de först upptäcktes.

Spännande landstigningar

Väder, vind och isförhållanden avgör det exakta utflyktsprogrammet och resplanen. Säkerheten är viktigast av allt och kaptenen beslutar om den slutliga rutten under resans gång. Därför är varje kryssning också unik och alla annonserade färdvägar är endast preliminära. Här följer ett urval av de spännande landstigningarna på Antarktis som kan bli aktuella utifrån den planerade kryssningsrutten på din resa.

Deception Island, Sydshetlandsöarna

En av Sydshetlands höjdpunkter är Deception Island. Ön är en karakteristiskt ringformad krater, varav en del har lossnat och bildat en öppning i den vattenfyllda insidan, som det går att segla in i. Den naturliga hamnen på ön finns vid Whalers Bay, där också den övergivna valfångststationen Hektor samt en övergiven brittisk bas ligger.

Half Moon Island, Sydshetlandsöarna

Half Moon Island bjuder på ett enastående och spektakulärt polarlandskap för varje kamera att föreviga. De sågtandade, spruckna klipporna på ön är hem åt en stor koloni hakremspingviner såväl som antarktisk tärna, kelptrut, gulnäbbad slidnäbb och havlöpare. Stormfågel och ett flertal sälarter besöker också ön regelbundet.

Yankee Harbour, Sydshetlandsöarna

Tidiga säljägare i det här området använde Yankee Harbour på Greenwich Island som regelbunden bas tack vare öns läge med sin naturliga trygga hamn. Man kan fortfarande hitta lämningar från gångna tider på stranden men den största attraktionen är den stora kolonin av åsnepingviner med uppskattningsvis runt 4 000 häckande pingvinpar.

Cuverville Island

Cuverville Island ligger i den natursköna Errerakanalen och har den största kända kolonin av åsnepingviner vid Antarktiska halvön. Den smala Errerakanalen bjuder på en spektakulär passage till och från Cuverville med strandade isberg alldeles intill. Att stå på utsiktsdäck och se när våra navigatörer försiktigt lotsar fartyget mellan isbergen är lika spännande som att vara omgiven av mängder av häckande pingviner på land.

Neko Harbour

Neko Harbour, med sin koloni av åsnepingviner, ligger skyddad i Andvord Bay och omgiven av berg och höga glaciärväggar på Antarktiska halvön. Hamnen har fått sitt namn efter en flytande valberedningsfabrik från början av 1900-talet och är en av de få platser där vi kan landstiga på det antarktiska fastlandet.

Paradise Bay

Denna hamn är inte bara ett paradis till namnet utan även till sina naturscenerier. Väl skyddad från det närliggande Gerlachesundets vindar erbjuder Paradise Harbour ännu en unik möjlighet att gå i land och besöka några av de finaste utsiktspunkterna på Antarktiska halvön. Här ligger också den argentinska basen Almirante Brown och den chilenska basen Gonzalez Videla, med stora pingvinkolonier som grannar.

Lemajre Channel

Denna 11 kilometer långa och 1,6 kilometer breda kanal är en av de vackraste passagerna i Antarktis. Den ger besökaren en skymt av det som fascinerar oss mest med denna otroligt kontrastfyllda kontinent, att det är så gudomligt och vackert och samtidigt så kargt och ogästvänligt.

Petermann Island

Petermanns läge i det pittoreska Penolasundet gör ön till en perfekt plats för att titta på både isberg och valar. Platsen bjuder på en enastående utsikt över kanalen till Antarktiska halvön.

Port Lockroy

Den brittiska basen Port Lockroy på Goudier Island byggdes 1941 och lades ned 1962. Därefter låg den övergiven till 1996 då den gjordes om till museum i regi av Antarctic Heritage Trust. Den är sedan dess en av de populäraste platserna att besöka i Antarktis och bjuder på en unik inblick i livet på en bas här på 1950-talet.

Wilhelmina Bay

Fjällen och de höga glaciärerna runt Wilhelmina Bay bjuder på dramatiska landskap och skulpterad is, från små flytande flak till enorma isberg. Bukten är rik på föda för valar och sälar och var därför också perfekta jaktmarker för gångna tiders valfångare.

Antarktiska sundet

De enorma istäckena på den antarktiska kontinenten kalvar kilometerlånga plana isberg. De starka strömmarna i Wedellhavet samverkar för att föra dessa massiva isberg norrut och in i det Antarktiska sundet längst ut i nordost på Antarktiska halvön.

Brown Bluff

Brown Bluff ligger vid kusten av Antarktiska sundet, längst ut på Antarktiska halvön. Som namnet antyder domineras landskapet här av en förrädisk 745 meter hög klippa. Denna mäktiga, rostbruna klippa är vulkanisk och lämnar mängder av lavabomber efter sig på stranden. Adeliepingviner, åsnepingviner, kelptrutar och stormfåglar häckar gärna här och wedellsälar besöker ofta ön.

 


Lägg till extra dagar i Sydamerika, antingen före eller efter kryssningen till Antarktis.

Buenos Aires

Intensivt livliga Buenos Aires är en av Sydamerikas största städer med ett rikt kulturellt liv. Ett av stadens bidrag till värlskulturen är förstås tangon. Här är det betydligt mer än bara dans och musik - det är en livsstil.

Iguazufallen

De magnifika vattenfallen är världens näst största och betydligt större än t ex Niagarafallen. Iguazufallen består av totalt 275 vattenfall och ger en makalös naturupplevelse.


 

MS Fram

Läs mer om fartygen, hytter och tidtabeller:

Prislista

Den ultimata Antarktisupplevelsen

 

Avgång 2017: 27/12 2018

Pris: Från 121 207 kr/person i tvåbäddshytt

 

OBS! Hurtigruten praktiserar flexibel prissättning och tillgängligheten på rabatterade priser är begränsad. Priserna kan ändras beroende på efterfrågan och platstillgången. De aktuella priserna bekräftas vid bokningstillfället.

 

I priset ingår:

- Transport i Ushuaia mellan flygplatsen och fartyget

- Kryssning i vald hyttkategori

- Helpension inklusive te och kaffe

- Vind- och vattentät jacka

- Landstigningar på olika platser med Polarcirkel-båt

- Aktiviteter ombord och i land

- Föreläsningar av Explorerteamet

- Flyg Buenos Aires-Ushuaia-Buenos Aires

- I sviter ingår ytterligare tjänster, såsom måltidsdrycker och en välkomstpresent

 

I priset ingår ej:

- Internationella flyg

- Reseförsäkring och avbeställningsskydd

- Valfria utflykter och serviceavgifter

 

Viktig information:

- Priserna är angivna i svenska kronor per person

- Planerade ilandstigningar beror på väder och isförhållanden

- Vi förbehåller oss rätten att ändra i programmet och resrutten

- Vissa ilandstigningar och utflykter med Polarcirkel-båtar säljs endast ombord

- Skor kan hyras ombord

- Enkelhytter bokas mot tillägg

- Obligatoriskt hälsointyg

- Reseförsäkring krävs

 

 

THE ULTIMATE ANTARCTICA EXPERIENCE (CENFRANT1702)

Bra att veta

 

 

UTFLYKTER I LAND

Utflykterna kan du boka i förväg. Om du klickar på länken nedan så kan du läsa mer om utflykterna. Utflykternas genomförande och program beror på antalet deltagare (minimi- och maximiantalet) samt på vädret och de lokala förhållandena. 

Vissa utflykter (rödmarkerade) kan endast bokas ombord.

Utflykter [PDF]

 

EXTRA PROGRAM

Vill du få ut ännu mer av din resa och lägga på ytterligare utflykter före eller efter kryssningen?  Förutom att du kan boka internationella flyg hos oss, så kan du även boka extra program hos oss. Läs mer i länken nedan.

Extra program [PDF]

 

HYTTERNAS SERVICENIVÅ

Hytterna delas in i fyra olika kategorier, var och en med sin servicenivå. I länken nedan hittar du information om vilka tjänster som ingår i de olika hyttkategorierna.

Servicenivåer [PDF]

 

EXPEDITIONSTEAMET

På Explorer-kryssningarna medföljer ett professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter De känner väl till områdets historia, natur och geografi.

Läs mer här!

 

ARKTISKA KRYSSNINGAR - BRA ATT VETA

Läs mer om kryssningarna här!

Bokningsförfrågan

Fyll i bokningsförfrågan och skicka den till oss. Vi kontrollerar platstillgången och återkommer snarast möjligt per epost. Ifall platserna är fullbokade försöker vi erbjuda ett likvärdigt alternativ.

Den ultimata Antarktisupplevelsen

MS Fram

Avresedag

Kontaktuppgifter

Resenärer

Förnamn och efternamn Födelseuppgifter

Boka valfria tillägg mot förfrågan

Boka flyg här »
Boka hotellnätter här »
Boka utflykter här »

Övriga uppgifterSäkerhetskod: