Antarktis - vit jul med pingviner

Boka här

Här vågar vi garantera att dina drömmar om en vit jul går i uppfyllelse!

Kombinera en äventyrsresa med helgdagsfirande i en spektakulär miljö. Följ med i land på isolerade stränder, upplev det fantastiska djurlivet i ett spektakulärt landskap och paddla kajak i orörda vatten med isberg som flyter förbi. Ombord bjuder vi dig på ett traditionellt norskt julfirande och tillbringar nyårsafton på en av jordens mest avlägsna platser bland pingviner, sälar och valar. Här är det naturkrafterna som styr. Äventyret kan börja!

 

Vi startar vår resa i Buenos Aires där du får tillfälle att utforska staden och kanske även hinna med en tango innan du går ombord på MS Midnatsol i Ushuaia, världens sydligaste stad. Därifrån seglar vi ut på öppet hav, där spännande föredrag och intressant populärvetenskap väntar dig på resan mot Antarktis.

 

Fira jul och nyår på Antarktis

När vi kommer fram till Antarktis tar vi kanske på oss ryggsäckarna och vandrar till den ringformade vulkankratern Deception Island. Vi besöker också Half Moon Island, som anses vara en av Antarktis vackraste platser, och fortsätter genom det nästan fem mil långa Antarktiska sundet som har de mest imponerande isbergen vi kommer att få se på den här resan. På Brown Bluff häckar adeliepingviner, hakremspingviner, kelptrutar och fläckpetreller under spektakulära klippor som reser sig 745 meter över havet. Och förhoppningsvis får vi se majestätiska valar bryta vattenytan och har chans att komma närmare genom att sjösätta våra kajaker. Att fira jul och nyår här blir någonting alldeles utöver det vanliga!
Efter att ha tillbringat en vecka i Antarktis tar vi oss tillbaka till civilisationen och avslutar vårt äventyr i Ushuaia.

 


Reslängd: 13 dagar
Avgångar: 2019: 13.12
Vad ingår: Del i dubbelhytt
Pris från:
51.592 kr

MapBildgalleri