Bokningsförfrågan

Fyll i bokningsförfrågan och skicka den till oss. Vi kontrollerar platstillgången och återkommer snarast möjligt per epost. Ifall platserna är fullbokade försöker vi erbjuda ett likvärdigt alternativ.

Polcirkelexpedition

MS Fram

Avresedag

Kontaktuppgifter

Resenärer

Förnamn och efternamn Födelseuppgifter

Boka valfria tillägg mot förfrågan

Boka flyg här »
Boka hotellnätter här »
Boka utflykter här »

Övriga uppgifterSäkerhetskod:Boka resa Pris: fr. 75 549
Längd: 16 dagar

Avgångar: 25 jan 2018 , 8 feb 2018

Karta

Ushuaia

Att vandra vid södra polcirkeln är en unik upplevelse som bara den här resan kan bjuda på. På dessa breddgrader befinner du dig i ett andlöst vackert landskap. 

Att vandra vid södra polcirkeln är en unik upplevelse som bara den här resan kan bjuda på. På dessa breddgrader befinner du dig i ett andlöst vackert landskap. Under dessa oförglömliga resor får du lära dig mer om de stora upptäcktsresandena, som utforskade haven och landskapen längst i söder 


Dag för dag


DAG 1 - Buenos Aires

Mycket av charmen i Buenos Aires ligger i blandningen mellan det eleganta och det bohemiska. Du startar resan med en natt här, i tangons hemstad.

DAG 2 -Buenos Aires/Ushuaia

Mycket av charmen i Buenos Aires ligger i blandningen mellan det eleganta och det bohemiska. Du startar resan med en natt här, i tangons hemstad.

DAG 3-4 - Drakesundet

Drakesundet är havet mellan Sydamerikas sydspets, det vill säga området Tierra del Fuego, och Sydshetlandsöarna som tillhör Antarktis. På väg över sundet, mot ”isen” (som våra expeditionsledare brukar kalla Antarktis) kan du lära dig mycket om Antarktis natur och fascinerande historia.

 

Drakesundet är känt som det barskaste havsområdet i världen. Här möts två stora världshav. Vi brukar kalla upplevelsen för antingen ”Drake Lake” eller ”Drake Shake”.

DAG 5-13 - Antarktis

Antarktis är den stora vita kontinenten, en ändlös istäckt vildmark som trots detta har ett överväldigande rikt djurliv. På den här expeditionen är vårt mål att korsa den södra

 

polcirkeln vid 66° 33’ 39’’ S. Vi kommer att gå i land på flera platser och du kan följa med på aktiviteter och utflykter såsom fotvandringar, kajakpaddling och snöskoturer. Kanske får du också möjlighet att övernatta i tält på land. Se hur Antarktis ser ut på sommaren och vandra på mark där nästan ingen har varit före dig.

 

Att besöka Sydshetlandsöarna är en upplevelse att se fram emot. Deception Island, Half Moon Island och Yankee Harbour bjuder på varierande landskap, ett rikt djurliv och massor av spännande fotomöjligheter. Det trånga Erraresundet ger oss en spektakulär passage till Cuverville Island. I både Neko Harbour, betesmark för de skygga vikvalarna, och Paradise Harbour är vi faktiskt på det antarktiska fastlandet! Båda platserna bjuder på enastående utsikt över fjäll, natur och isklippor. Lemaire Channel är ett av de vackraste sunden i Antarktis och Petermann Island är en suverän plats för att spana efter val och studera isberg. På den brittiska basen i Port Lockroy får du en inblick i livet på en forskningsbas i Antarktis på 1950-talet. Wilhelmina Bay är en perfekt kombination av unik natur och stora mängder val. Detta var ett populärt jaktområde för valfångare i gamla dagar och som ett bevis för det ser vi ett gammalt norskt valfångstfartyg som gick på grund här för länge sedan. Vi använder Polarcirkel-båtarna för att ta en närmare titt på vraket. Det fem mil långa Antarktiska sundet bjuder på stora mängder isflak och isberg, förutom mer än en halv miljon adeliepingviner samt åsnepingviner, sjöleopard och späckhuggare. På Brown Bluff kanske vi landar och tar en promenad längs stranden, bland alla ”lavabomber” från den gamla vulkanen och alla pingvinerna. Det ges också möjlighet att gå till utkiksplatsen ovanför stranden. På Detaille Island hittar vi den gamla brittiska forskningsstationen ”Base W”, och på Horseshoe Island en i stort sett orörd och fullt utrustad brittisk forskningsstation från 1950-talet.

DAG 14-15 - Drakesundet

Efter nio oförglömliga dagar i Antarktis tar oss MS Fram tryggt tillbaka över det beryktade Drakesundet.

 

Att segla till Ushuaia på Argentinas södra spets tar 40 timmar i gynnsamt väder. Vi fortsätter vår föreläsningsserie och sammanfattar våra upplevelser på Antarktis.

DAG 16

I Ushuaia kan du antingen följa med på en valfri utflykt eller åka till flygplatsen direkt för resan tillbaka till Buenos Aires. Där kan du antingen fortsätta hemresan eller koppla av några dagar med utflykter till Tigerdeltat eller vattenfallen i Iguazu.

Landstigningar

Landstigningar i Antarktis

En oändlig vit vildmark – Antarktis erbjuder natur i sin allra mest gudomliga och storslagna form. Under dessa oförglömliga resor får du lära dig mer om de stora upptäcktsresandena, som utforskade haven och landskapen längst i söder – landskap som än idag är lika vördnadsbjudande och hänförande som när de först upptäcktes.

Spännande landstigningar

Väder, vind och isförhållanden avgör det exakta utflyktsprogrammet och resplanen. Säkerheten är viktigast av allt och kaptenen beslutar om den slutliga rutten under resans gång. Därför är varje kryssning också unik och alla annonserade färdvägar är endast preliminära. Här följer ett urval av de spännande landstigningarna på Antarktis som kan bli aktuella utifrån den planerade kryssningsrutten på din resa.

Deception Island, Sydshetlandsöarna

En av Sydshetlands höjdpunkter är Deception Island. Ön är en karakteristiskt ringformad krater, varav en del har lossnat och bildat en öppning i den vattenfyllda insidan, som det går att segla in i. Den naturliga hamnen på ön finns vid Whalers Bay, där också den övergivna valfångststationen Hektor samt en övergiven brittisk bas ligger.

Half Moon Island, Sydshetlandsöarna

Half Moon Island bjuder på ett enastående och spektakulärt polarlandskap för varje kamera att föreviga. De sågtandade, spruckna klipporna på ön är hem åt en stor koloni hakremspingviner såväl som antarktisk tärna, kelptrut, gulnäbbad slidnäbb och havlöpare. Stormfågel och ett flertal sälarter besöker också ön regelbundet.

Yankee Harbour, Sydshetlandsöarna

Tidiga säljägare i det här området använde Yankee Harbour på Greenwich Island som regelbunden bas tack vare öns läge med sin naturliga trygga hamn. Man kan fortfarande hitta lämningar från gångna tider på stranden men den största attraktionen är den stora kolonin av åsnepingviner med uppskattningsvis runt 4 000 häckande pingvinpar.

Cuverville Island

Cuverville Island ligger i den natursköna Errerakanalen och har den största kända kolonin av åsnepingviner vid Antarktiska halvön. Den smala Errerakanalen bjuder på en spektakulär passage till och från Cuverville med strandade isberg alldeles intill. Att stå på utsiktsdäck och se när våra navigatörer försiktigt lotsar fartyget mellan isbergen är lika spännande som att vara omgiven av mängder av häckande pingviner på land.

Neko Harbour

Neko Harbour, med sin koloni av åsnepingviner, ligger skyddad i Andvord Bay och omgiven av berg och höga glaciärväggar på Antarktiska halvön. Hamnen har fått sitt namn efter en flytande valberedningsfabrik från början av 1900-talet och är en av de få platser där vi kan landstiga på det antarktiska fastlandet.

Paradise Bay

Denna hamn är inte bara ett paradis till namnet utan även till sina naturscenerier. Väl skyddad från det närliggande Gerlachesundets vindar erbjuder Paradise Harbour ännu en unik möjlighet att gå i land och besöka några av de finaste utsiktspunkterna på Antarktiska halvön. Här ligger också den argentinska basen Almirante Brown och den chilenska basen Gonzalez Videla, med stora pingvinkolonier som grannar.

Lemajre Channel

Denna 11 kilometer långa och 1,6 kilometer breda kanal är en av de vackraste passagerna i Antarktis. Den ger besökaren en skymt av det som fascinerar oss mest med denna otroligt kontrastfyllda kontinent, att det är så gudomligt och vackert och samtidigt så kargt och ogästvänligt.

Petermann Island

Petermanns läge i det pittoreska Penolasundet gör ön till en perfekt plats för att titta på både isberg och valar. Platsen bjuder på en enastående utsikt över kanalen till Antarktiska halvön.

Port Lockroy

Den brittiska basen Port Lockroy på Goudier Island byggdes 1941 och lades ned 1962. Därefter låg den övergiven till 1996 då den gjordes om till museum i regi av Antarctic Heritage Trust. Den är sedan dess en av de populäraste platserna att besöka i Antarktis och bjuder på en unik inblick i livet på en bas här på 1950-talet.

Wilhelmina Bay

Fjällen och de höga glaciärerna runt Wilhelmina Bay bjuder på dramatiska landskap och skulpterad is, från små flytande flak till enorma isberg. Bukten är rik på föda för valar och sälar och var därför också perfekta jaktmarker för gångna tiders valfångare.

Antarktiska sundet

De enorma istäckena på den antarktiska kontinenten kalvar kilometerlånga plana isberg. De starka strömmarna i Wedellhavet samverkar för att föra dessa massiva isberg norrut och in i det Antarktiska sundet längst ut i nordost på Antarktiska halvön.

Brown Bluff

Brown Bluff ligger vid kusten av Antarktiska sundet, längst ut på Antarktiska halvön. Som namnet antyder domineras landskapet här av en förrädisk 745 meter hög klippa. Denna mäktiga, rostbruna klippa är vulkanisk och lämnar mängder av lavabomber efter sig på stranden. Adeliepingviner, åsnepingviner, kelptrutar och stormfåglar häckar gärna här och wedellsälar besöker ofta ön.


Lägg till extra dagar i Sydamerika, antingen före eller efter kryssningen till Antarktis.

Buenos Aires

Intensivt livliga Buenos Aires är en av Sydamerikas största städer med ett rikt kulturellt liv. Ett av stadens bidrag till värlskulturen är förstås tangon. Här är det betydligt mer än bara dans och musik - det är en livsstil.

Iguazufallen

De magnifika vattenfallen är världens näst största och betydligt större än t ex Niagarafallen. Iguazufallen består av totalt 275 vattenfall och ger en makalös naturupplevelse.


 

MS Fram

Läs mer om fartygen, hytter och tidtabeller:

Prislista

Polcirkelexpedition

 

Avgångar 2018: 25/1, 8/2

Pris: Från 75 549 kr/person i tvåbädds insideshytt


OBS! Hurtigruten praktiserar flexibel prissättning och tillgängligheten på rabatterade priser är begränsad. Priserna kan ändras beroende på efterfrågan och platstillgången. De aktuella priserna bekräftas vid bokningstillfället.

 

I priset ingår:

- Transport i Ushuaia mellan flygplatsen och fartyget

- Kryssning i vald hyttkategori

- Helpension inklusive te och kaffe

- Vind- och vattentät jacka.

- Landstigningar på olika platser med Polarcirkel-båt

- Aktiviteter ombord och i land

- Föreläsningar av Explorerteamet

- Flyg Buenos Aires-Ushuaia-Buenos Aires

- I sviter ingår ytterligare tjänster, såsom måltidsdrycker och en välkomstpresent


I priset ingår ej:

- Internationella flyg

- Reseförsäkring och avbeställningsskydd

- Valfria utflykter och serviceavgifter

 

Viktig information:

- Priserna är angivna i svenska kronor per person

- Planerade ilandstigningar beror på väder och isförhållanden

- Vi förbehåller oss rätten att ändra i programmet och resrutten

- Vissa ilandstigningar och utflykter med Polarcirkel-båtar säljs endast ombord

- Skor kan hyras ombord

- Enkelhytter bokas mot tillägg

- Obligatoriskt hälsointyg

- Reseförsäkring krävs

 

 

ANTARCTIC CIRCLE EXPEDITION (CENFRANT1704)

Bra att veta

 

 

UTFLYKTER I LAND

Utflykterna kan du boka i förväg. Om du klickar på länken nedan så kan du läsa mer om utflykterna. Utflykternas genomförande och program beror på antalet deltagare (minimi- och maximiantalet) samt på vädret och de lokala förhållandena. 

Vissa utflykter (rödmarkerade) kan endast bokas ombord.

Utflykter [PDF]

 

EXTRA PROGRAM

Vill du få ut ännu mer av din resa och lägga på ytterligare utflykter före eller efter kryssningen?  Förutom att du kan boka internationella flyg hos oss, så kan du även boka extra program hos oss. Läs mer i länken nedan.

Extra program [PDF]

 

HYTTERNAS SERVICENIVÅ

Hytterna delas in i fyra olika kategorier, var och en med sin servicenivå. I länken nedan hittar du information om vilka tjänster som ingår i de olika hyttkategorierna.

Servicenivåer [PDF]

 

EXPEDITIONSTEAMET

På Explorer-kryssningarna medföljer ett professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter De känner väl till områdets historia, natur och geografi.

Läs mer här!

 

ARKTISKA KRYSSNINGAR - BRA ATT VETA

Läs mer om kryssningarna här!

Bokningsförfrågan

Fyll i bokningsförfrågan och skicka den till oss. Vi kontrollerar platstillgången och återkommer snarast möjligt per epost. Ifall platserna är fullbokade försöker vi erbjuda ett likvärdigt alternativ.

Polcirkelexpedition

MS Fram

Avresedag

Kontaktuppgifter

Resenärer

Förnamn och efternamn Födelseuppgifter

Boka valfria tillägg mot förfrågan

Boka flyg här »
Boka hotellnätter här »
Boka utflykter här »

Övriga uppgifterSäkerhetskod: