Bokningsförfrågan

Fyll i bokningsförfrågan och skicka den till oss. Vi kontrollerar platstillgången och återkommer snarast möjligt per epost. Ifall platserna är fullbokade försöker vi erbjuda ett likvärdigt alternativ.

Vit jul i Antarktis

MS Fram

Avresedag

Kontaktuppgifter

Resenärer

Förnamn och efternamn Födelseuppgifter

Boka valfria tillägg mot förfrågan

Boka flyg här »
Boka hotellnätter här »
Boka utflykter här »

Övriga uppgifterSäkerhetskod:Boka resa Pris: fr. 74765 kr
Längd: 20 dagar dagar

Avgångar: 14 dec 2017

Karta

Ushuaia

Följ med på en storslagen resa till Antarktis, via Falklandsöarna, Sydgeorgien och Sydorkneyöarna. Njut av det rika djurlivet, den vänliga atmosfären och de andlöst vackra naturscenerna på dessa öar i sydatlanten innan vi reser vidare till den stora vita kontinenten – Antarktis.

 

 


Dag för dag


DAG 1-2 - Buenos Aires/Ushuaia

Välkommen till Buenos Aires, även kallat ”Sydamerikas Paris”. Utforska staden på egen hand och se vad tangons födelsestad har att bjuda på.

Efter en natt på ett förstaklasshotell i Buenos Aires flyger du till Ushuaia där MS Fram väntar. På kvällen sätter vi kurs mot Södra ishavet och juläventyret som väntar oss där.

DAG 3 - Till sjöss

Vi korsar öppet hav. Under resans gång kan du lyssna på spännande föredrag och spana efter djur- och fågelliv från däck.

DAG 4-5 - Falklandsöarna

På Falklandsöarna finns ett rikt djurliv och varierande natur. Pingvinerna är inte rädda, snarare nyfikna och kommer gärna förbi för att ta en titt på dig innan de fortsätter med sitt. Här blir det många möjligheter till fotografering!

Stanley, öarnas huvudstad, är en utmärkt startpunkt för alla våra spännande utflykter. Staden är enkel att utforska till fots, eftersom de flesta butiker och annat intressant ligger vid hamnen.

DAG 6-7 - Till sjöss

De närmaste två dagarna tillbringar vi till sjöss, på väg mot vackra Sydgeorgien. Serien av lärorika föredrag fortsätter. De handlar om områdets djurliv samt valfångsten och polarhistorien.

Vårt expeditionsteam vet mycket om varje aspekt av Sydgeorgien, från geologin och glaciologin till sotalbatrossens parningsritualer och de norska valfångarnas legender. En av de fascinerande historierna du kommer att höra är den om Sir Ernest Shackleton och besättningen på den olycksdrabbade Endurance, som klarade sig tack vare ett häpnadsväckande mod och sjömanskap.

DAG 8-9 - Sydgeorgien

Sydgeorgien är en fantastisk plats att fira julafton! Sydgeorgien liknar ingen annan plats på jorden, oavsett breddgrad. Dess fjällandskap är underbart vackert, med majestätiska glaciärer och stränder som kryllar av djur- och fågelliv.

Sydgeorgien är en fantastisk plats att fira juldagen! Vi utforskar övergivna valfångststationer, valmuseet och den norska valfångarkyrkan. Vi besöker också den lilla gravlunden där pionjären Sir Ernest Shackleton ligger begravd.

DAG 10 - Till sjöss

Vi sätter kurs mot världens sydligaste kontinent. lyssna på intressanta föredrag och lär dig mer om den fascinerande vita kontinenten.

DAG 11 - Sydorkneyöarna

Om vädret tillåter besöker vi de isolerade Sydorkneyöarna, drömplatsen för världens naturfotografer. Snöklädda bergstoppar, blå isberg och en ändlös vildmark. Vi ägnar en dag åt att utforska denna fascinerande ögrupp.

DAG 12 - Till sjöss

Vi seglar förbi Washington Strait och Coronation Island på väg mot Elephant Island och Antarktis.

DAG 13-17 - Antarktis

Under de fyra dagarna vi ska utforska Antarktis blir det många höjdpunkter. En av dem är Deception Island, en ringformad ö som utgör resterna av en gammal vulkankrater. Detta är en av platserna där vi går i land, tar på ryggsäcken och njuter av en lång vandringstur. Att kunna ta en tur på en aktiv vulkan tillhör sällsyntheterna och att vulkanen ligger i Antarktis gör upplevelsen ännu mer unik. Du kan också se fram emot besöket på Half Moon Island, en av de vackraste platserna i Antarktis. Kaptenen visar hur duktig han är på att navigera när vi seglar genom det 48 kilometer långa Antarktiska sundet fyllt av isberg och isflak i alla former och färger – ett av de mest imponerande skådespelen som du får uppleva under hela resan. Brown Bluff ligger på spetsen av Antarktiska halvön. Området har ett rikt fågelliv och bland arterna som häckar här finns adeliepingviner, hakremspingviner, kelptrut och fläckpetreller. Den steniga stranden är lämplig för landstigning när det inte är häckningssäsong.

 

När vädret tillåter paddlar vi kajak, slår läger på stranden och går på oförglömliga vandringsturer på den vackraste, mest orörda platsen på jorden.

DAG 18-19 - Drakesundet

Efter några fantastiska dagar på Antarktis sätter MS Fram kursen norrut och vi seglar tillbaka till Sydamerika.

Resan från Antarktiska halvön till Argentinas södra spets tar cirka två dagar. Du behöver antagligen den här tiden för att smälta alla intryck du fått på resan.

 

DAG 20 - Ushuaia/Buenos Aires

Om du önskar lite sol och värme efter att ha varit på den kallaste platsen på jorden rekommenderar vi att du unnar dig några extra dagar i Buenos Aires.

Landstigningar

 

Landstigningar i Antarktis

En oändlig vit vildmark – Antarktis erbjuder natur i sin allra mest gudomliga och storslagna form. Under dessa oförglömliga resor får du lära dig mer om de stora upptäcktsresandena, som utforskade haven och landskapen längst i söder – landskap som än idag är lika vördnadsbjudande och hänförande som när de först upptäcktes.

Spännande landstigningar

Väder, vind och isförhållanden avgör det exakta utflyktsprogrammet och resplanen. Säkerheten är viktigast av allt och kaptenen beslutar om den slutliga rutten under resans gång. Därför är varje kryssning också unik och alla annonserade färdvägar är endast preliminära. Här följer ett urval av de spännande landstigningarna på Antarktis som kan bli aktuella utifrån den planerade kryssningsrutten på din resa.

Deception Island, Sydshetlandsöarna

En av Sydshetlands höjdpunkter är Deception Island. Ön är en karakteristiskt ringformad krater, varav en del har lossnat och bildat en öppning i den vattenfyllda insidan, som det går att segla in i. Den naturliga hamnen på ön finns vid Whalers Bay, där också den övergivna valfångststationen Hektor samt en övergiven brittisk bas ligger.

Half Moon Island, Sydshetlandsöarna

Half Moon Island bjuder på ett enastående och spektakulärt polarlandskap för varje kamera att föreviga. De sågtandade, spruckna klipporna på ön är hem åt en stor koloni hakremspingviner såväl som antarktisk tärna, kelptrut, gulnäbbad slidnäbb och havlöpare. Stormfågel och ett flertal sälarter besöker också ön regelbundet.

Yankee Harbour, Sydshetlandsöarna

Tidiga säljägare i det här området använde Yankee Harbour på Greenwich Island som regelbunden bas tack vare öns läge med sin naturliga trygga hamn. Man kan fortfarande hitta lämningar från gångna tider på stranden men den största attraktionen är den stora kolonin av åsnepingviner med uppskattningsvis runt 4 000 häckande pingvinpar.

Cuverville Island

Cuverville Island ligger i den natursköna Errerakanalen och har den största kända kolonin av åsnepingviner vid Antarktiska halvön. Den smala Errerakanalen bjuder på en spektakulär passage till och från Cuverville med strandade isberg alldeles intill. Att stå på utsiktsdäck och se när våra navigatörer försiktigt lotsar fartyget mellan isbergen är lika spännande som att vara omgiven av mängder av häckande pingviner på land.

Neko Harbour

Neko Harbour, med sin koloni av åsnepingviner, ligger skyddad i Andvord Bay och omgiven av berg och höga glaciärväggar på Antarktiska halvön. Hamnen har fått sitt namn efter en flytande valberedningsfabrik från början av 1900-talet och är en av de få platser där vi kan landstiga på det antarktiska fastlandet.

Paradise Bay

Denna hamn är inte bara ett paradis till namnet utan även till sina naturscenerier. Väl skyddad från det närliggande Gerlachesundets vindar erbjuder Paradise Harbour ännu en unik möjlighet att gå i land och besöka några av de finaste utsiktspunkterna på Antarktiska halvön. Här ligger också den argentinska basen Almirante Brown och den chilenska basen Gonzalez Videla, med stora pingvinkolonier som grannar.

Lemajre Channel

Denna 11 kilometer långa och 1,6 kilometer breda kanal är en av de vackraste passagerna i Antarktis. Den ger besökaren en skymt av det som fascinerar oss mest med denna otroligt kontrastfyllda kontinent, att det är så gudomligt och vackert och samtidigt så kargt och ogästvänligt.

Petermann Island

Petermanns läge i det pittoreska Penolasundet gör ön till en perfekt plats för att titta på både isberg och valar. Platsen bjuder på en enastående utsikt över kanalen till Antarktiska halvön.

Port Lockroy

Den brittiska basen Port Lockroy på Goudier Island byggdes 1941 och lades ned 1962. Därefter låg den övergiven till 1996 då den gjordes om till museum i regi av Antarctic Heritage Trust. Den är sedan dess en av de populäraste platserna att besöka i Antarktis och bjuder på en unik inblick i livet på en bas här på 1950-talet.

Wilhelmina Bay

Fjällen och de höga glaciärerna runt Wilhelmina Bay bjuder på dramatiska landskap och skulpterad is, från små flytande flak till enorma isberg. Bukten är rik på föda för valar och sälar och var därför också perfekta jaktmarker för gångna tiders valfångare.

Antarktiska sundet

De enorma istäckena på den antarktiska kontinenten kalvar kilometerlånga plana isberg. De starka strömmarna i Wedellhavet samverkar för att föra dessa massiva isberg norrut och in i det Antarktiska sundet längst ut i nordost på Antarktiska halvön.

Brown Bluff

Brown Bluff ligger vid kusten av Antarktiska sundet, längst ut på Antarktiska halvön. Som namnet antyder domineras landskapet här av en förrädisk 745 meter hög klippa. Denna mäktiga, rostbruna klippa är vulkanisk och lämnar mängder av lavabomber efter sig på stranden. Adeliepingviner, åsnepingviner, kelptrutar och stormfåglar häckar gärna här och wedellsälar besöker ofta ön.

 


Lägg till extra dagar i Sydamerika, antingen före eller efter kryssningen till Antarktis.

Buenos Aires

Intensivt livliga Buenos Aires är en av Sydamerikas största städer med ett rikt kulturellt liv. Ett av stadens bidrag till värlskulturen är förstås tangon. Här är det betydligt mer än bara dans och musik - det är en livsstil.

Iguazufallen

De magnifika vattenfallen är världens näst största och betydligt större än t ex Niagarafallen. Iguazufallen består av totalt 275 vattenfall och ger en makalös naturupplevelse.


 

 

MS Fram

Läs mer om fartygen, hytter och tidtabeller:

Prislista

För aktuell prisuppgift kontakta oss på info@vegaresor.se

PRISERNA INKLUDERAR FÖLJANDE:
• Flygresa från Ushuaia till Buenos Aires i ekonomiklass inklusive skatter och avgifter.
• Transport mellan Ushuaia flygplats och M/S Fram.
• Hurtigrutens “Vit jul i Antarktis” i vald hyttkategori med helpension ombord
• Vind- och vattenavstötande jacka.
• Landstigningar med Polarcirkel-båtar och aktiviteter ombord och i land.
• Erfaret expeditionsteam som håller föredrag samt deltar på ilandstigningar och aktiviteter ombord.
• Kaffe och te ombord.
• Sviterna inkluderar ett antal tillägg, t.ex. måltidsdryck och välkomstgåva .

EJ INKLUDERAT:
Internationella flyg
Rese- och avbeställningsförsäkring.
Vissa utfl ykter samt dricks.

VIKTIG INFORMATION:
Planlagda landstigningar är beroende av väder- och isförhållanden.

Bokningsförfrågan

Fyll i bokningsförfrågan och skicka den till oss. Vi kontrollerar platstillgången och återkommer snarast möjligt per epost. Ifall platserna är fullbokade försöker vi erbjuda ett likvärdigt alternativ.

Vit jul i Antarktis

MS Fram

Avresedag

Kontaktuppgifter

Resenärer

Förnamn och efternamn Födelseuppgifter

Boka valfria tillägg mot förfrågan

Boka flyg här »
Boka hotellnätter här »
Boka utflykter här »

Övriga uppgifterSäkerhetskod: