Bokningsförfrågan

Fyll i bokningsförfrågan och skicka den till oss. Vi kontrollerar platstillgången och återkommer snarast möjligt per epost. Ifall platserna är fullbokade försöker vi erbjuda ett likvärdigt alternativ.

Oförglömliga landskap av is

MS Fram

Avresedag

Kontaktuppgifter

Resenärer

Förnamn och efternamn Födelseuppgifter

Boka valfria tillägg mot förfrågan

Boka flyg här »
Boka hotellnätter här »
Boka utflykter här »

Övriga uppgifterSäkerhetskod:Karta

Ilulissat

På den här resan får du uppleva höjdpunkterna runt Diskobukten och södra Grönland, ett område som få har chans att besöka. Längs färden tittar vi på lämningar efter bosättningar från vikingatiden, besöker huvudstaden Nuuk och utforskar det dramatiska fjällandskapet längst i söder.

Avresedag:

 


Dag för dag


Dag 1: Köpenhamn /Kangerlussuaq

Vi reser med chartrat flyg till Kangerlussuaq, porten till Grönland. Här, i kanten av den majestätiska inlandsisen som täcker mer än 80 procent av Grönlands yta, bor 600 människor.

Dag 2: Qeqertarsuaq

Qeqertarsuaq ligger på den gamla vulkanön Disko. Gå en tur längs vattnet och låt dig förundras över de strandade isbergen eller följ med på den fina vandringsutflykten till Blæsedalen.

Dag 3: Ilulissat

Ilulissat betyder isberg på grönländska och snart förstår du varför platsen heter så. I fjordmynningen strax utanför går ofta enorma isberg på grund från Sermec Kujalleq, den mest produktiva glaciären på norra halvklotet. Det är en av anledningarna till att Ilulissat står på UNESCOs världsarvslista.

Dag 4: Sisimiut

Sisimiut är Grönlands näst största samhälle med fiske som sin huvudnäring. Här finns en flotta av fisketrålare, ett varv och en fiskfabrik. Vi rekommenderar ett besök på konsthantverksateljén vid kajen. Där kan du se traditionella smycken ta form och köpa souvenirer direkt av de skickliga konsthantverkarna. 

Dag 5: Nuuk

Grönlands huvudstad och äldsta stad Nuuk grundades 1728 av den dansk-norska missionären Hans Egede. Här möts idag gamla och nya traditioner, från de bevarade, pittoreska husen i Kolonihaven till moderna byggnader som Statsministeriet. 

Dag 6: Ivittuut

Ivittuut är en nedlagd gammal gruvort som en gång i tiden producerade stora mängder kryolit. På sommaren återvänder en del människor hit och bor i de gamla husen vid havet.

Dag 7: Narsaq och Qassiarsuk

Narsaq ligger i ett stort fjordområde, där de närliggande glaciärerna ofta kalvar. Vattnen är rika på säl, lax, öring och minkval. Qassiarsuk är känt för den närliggande gården Brattahlið där Erik den Röde bodde, den förste vikingen som kom till Grönland år 982.

Dag 8: Hvalsey och Qaqortoq

I Hvalsey finns några av de bäst bevarade ruinerna från forntiden, bland annat bosättningen Austurbygd som övergavs 1408. Härifrån fortsätter vi till Qaqortoc, grundat av den norska handelsfararen Anders Olsen 1775 och idag en stad med 3 400 invånare.

Dag 9: Prince Christians Sund

På bägge sidor av det här 45 kilometer långa sundet ser du imponerande granitklippor och fjäll. Om isförhållandena inte låter oss passera genom sundet rundar vi istället Nunap Isua (Cape Farewell).

Dag 10: Danmarkssundet

När vi korsar Danmarkssundet seglar vi i kölvattnen av de forntida bosättarna som lämnade Norge och Island för att slå sig ned på ”det gröna landet” för mer än 900 år sedan.

Dag 11: Grundarfjörður

Grundarfjörður kallas ofta ”Island i ett nötskal” för sitt varierade landskap med dramatiska lava- och klippformationer, glaciärer och platser med vulkanisk aktivitet, såväl som ett rikt fågelliv och vackra naturscener.

Dag 12: Reykjavik

Världens nordligaste huvudstad Reykjavik är en spännande, vibrerande stad omgiven av storslagen natur. Här avslutas din resa.

Landstigningar

Du kan boka utflykter i förväg. Information om utflykterna ges före avresan ifall de är aktuella. I vissa fall ges informationen ombord på fartyget. Genomförandet av utflykterna och programmet är beroende av deltagarantalet och lokala förhållanden såsom väderleken.

 

MS Fram

Läs mer om fartygen, hytter och tidtabeller:

Prislista


För prisuppgift kontakta info@vegaresor.se

 

PRISERNA INKLUDERAR FÖLJANDE:

 

Flygresa från Köpenhamn till Kangerlussuaq i ekonomiklass inklusive skatter och avgifter.

Transport mellan Kangerlussuaq flygplats och MS Fram.

Hurtigrutens “Oförglömliga landskap av is” i vald hyttkategori med helpension ombord.

Vind- och vattenavstötande jacka.

Landstigningar med Polarcirkel-båtar och aktiviteter ombord och i land.

Erfaret expeditionsteam som håller föredrag samt deltar på ilandstigninger och aktiviteter ombord.

Kaffe och te ombord.

Sviterna inkluderar ett antal tillägg, t.ex. måltidsdryck och välkomstgåva

 

 

EJ INKLUDERAT:

 

Flygresa till Köpenhamn och retur från Reykjavik.

Rese- och avbeställningsförsäkring.

Vissa utflykter samt dricks.

 

 

INFORMATION:

Tabellen visar från-priser i SEK per person i hytt.

Planlagda landstigningar är beroende av väder- och isförhållanden.

Med förbehåll om ändringar i planerat program och resrutt.

Vissa utflyktsaktiviteter och turer med Polarcirkel-båt säljes endast ombord.

För uthyrning av stövlar ombord, se "Praktisk information"

Obligatorisk hälsodeklaration, se "Praktisk information"

Svit som enkelhytt endast på begäran.

Vi rekommenderar rese- och avbeställningsförsäkring.

 

 

I Kangerlussuaq fraktas alla gäster med Polarcirkelbåt mellan kaj och MS Fram. Av säkerhetsmässiga skäl är det därför ett krav att alla gäster klarar att gå utan hjälpmedel.

 

 

AVRESEPAKET MED FLYG:

Reykjavik - Stockholm -  kr per person
Busstransport mellan MS Fram och Reykjavik flygplats
Flygresa i ekonomiklass från Reykjavik till Arlanda flygplats inklusive skatter och avgifter.

 

Bra att veta

 

 

UTFLYKTER I LAND

Utflykterna kan du boka i förväg. Om du klickar på länken nedan så kan du läsa mer om utflykterna. Utflykternas genomförande och program beror på antalet deltagare (minimi- och maximiantalet) samt på vädret och de lokala förhållandena. 

Vissa utflykter (rödmarkerade) kan endast bokas ombord.

Utflykter [PDF]

 

EXTRA PROGRAM

Vill du få ut ännu mer av din resa och lägga på ytterligare utflykter före eller efter kryssningen?  Förutom att du kan boka internationella flyg hos oss, så kan du även boka extra program hos oss. Läs mer i länken nedan.

Extra program [PDF]

 

HYTTERNAS SERVICENIVÅ

Hytterna delas in i fyra olika kategorier, var och en med sin servicenivå. I länken nedan hittar du information om vilka tjänster som ingår i de olika hyttkategorierna.

Servicenivåer [PDF]

 

EXPEDITIONSTEAMET

På Explorer-kryssningarna medföljer ett professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter De känner väl till områdets historia, natur och geografi.

Läs mer här!

 

ARKTISKA KRYSSNINGAR - BRA ATT VETA

Läs mer om kryssningarna här!

Bokningsförfrågan

Fyll i bokningsförfrågan och skicka den till oss. Vi kontrollerar platstillgången och återkommer snarast möjligt per epost. Ifall platserna är fullbokade försöker vi erbjuda ett likvärdigt alternativ.

Oförglömliga landskap av is

MS Fram

Avresedag

Kontaktuppgifter

Resenärer

Förnamn och efternamn Födelseuppgifter

Boka valfria tillägg mot förfrågan

Boka flyg här »
Boka hotellnätter här »
Boka utflykter här »

Övriga uppgifterSäkerhetskod: