fr 6775 kr

Den klassiska resan norrut

7 dagar | Bergen-Kirkenes 

Vi följer den norska kustens skyddade farvatten från Bergen mot Kirkenes vid ryska gränsen och får uppleva den särpräglade naturen norr om polcirkeln. Alla fyra årstider ger en fantastisk upplevelse. På sommaren är turen in i Geirangerfjorden en av höjdpunkterna. 


SOMMARKLIPP! Få upp till 30% rabatt på resor längs norska kusten

Läs mer »
fr 6053 kr

Den klassiska resan söderut

6 dagar | Kirkenes-Bergen 

Under resan från allra nordligaste Norge upplever du Norges mest kända sevärdheter: Nordkap, Tromsö, Ishavskatedralen, Lofoten, De Sju systrarna, Torghatten med sitt karaktäristiska hål rakt igenom och Nidaros-domen i Trondheim.


SOMMARKLIPP! Få upp till 30% rabatt på resor längs norska kusten

Läs mer »
fr 10616 kr

Den klassiska rundresan

12 dagar | Bergen-Kirkenes-Bergen 

Den ultimata resan med Hurtigruten längs norska kusten från Bergen till Kirkenes vid den ryska gränsen och tillbaka. Du får uppleva Nordkap, Tromsö, Ishavskatedralen, Lofoten, De Sju systrarna, berget Torghatten och Nidarosdomen i Trondheim. 


SOMMARKLIPP! Få upp till 30% rabatt på resor längs norska kusten

Läs mer »
fr 10 616 kr

Den klassiska norska upptäcktsresan

11 dagar | Bergen-Kirkenes-Trondheim 

Denna resa innehåller många av höjdpunkterna från den klassiska rundresan. Vi startar i Bergen, passerar polcirkeln två gånger, upplever Nordkap, utforskar Kirkenes där båten vänder och avslutar kryssningen i medeltidsstaden Trondheim.


Läs mer »
fr 4012 kr

Fjordar och Lofoten

5 dagar | Bergen-Tromsö 

Ge dig själv tid att uppleva den fantastiska naturen på en oförglömlig kryssning. På den korta rutten från Bergen till Tromsö kan du bl a njuta av Geirangerfjorden. Upplev Svartisens glaciär eller fartens berusning på en RIB-safari på Saltsströmmen - världens starkaste tidvattenström. 


Läs mer »
fr 3009 kr

Fjordar och långsträckt kustlandskap

4 dagar | Bergen-Bodö 

Följ med Hurtigruten på en 4-dagarsresa från hansastaden Bergen till Bodø i norr. Vi skyndar långsamt förbi de västnorska fjordarna, med stopp i medeltidsstaden Trondheim med Nidarosdomen, och genom det äventyrliga Helgeland med Torghatten, De Syv Søstre och polcirkeln.


Läs mer »
fr 1505 kr

Vacker skärgård och djupa fjordar

3 dagar | Bergen-Trondheim 

Bergen, staden mellan de sju fjällen, och Unescolistade Bryggen ger en perfekt start på resan norrut mot Trondheim. Turen tar tre dagar med höjdpunkter som Ålesund, Geiranger, Romsdalsalpene, Molde och inte minst medeltidsstaden Trondheim.


Läs mer »
fr 4012 kr

Södergående resa mot Bergen

4 dagar | Tromsö-Bergen 

På en 4-dagarstur från Tromsø till Bergen får du uppleva en smakbit av Norge och flera av höjdpunkterna från en klassisk rundresa. Se det vackra Vesterålen, trolska Trollfjorden, Lofoten, Helgelandskusten och de Syv Søstre samt städer som Trondheim, Ålesund och Bergen.


Läs mer »
fr 3510 kr

Upplev midnattssolen

4 dagar | Tromsö-Kirkenes-Tromsö 

På rutten Tromsø – Kirkenes – Tromsø far vi längs den spännande Finnmarkskusten. På utflykterna kan du uppleva Nordkaps nordliga landskap eller tusentals fåglar i Gjæsverstappens fågelreservat.


Läs mer »
fr 2507 kr

Södergående resa - Helgelandskusten

3 dagar | Tromsö-Trondheim 

Njut av lugn och avkoppling på en tredagars kryssning längs Helgelands vackra kust från Tromsö till Trondheim. På utflykterna kan du uppleva RIB-äventyr vid Lofoten, örnsafari i Trollsfjorden eller besöka UNESCO-ön Vega. En oförglömlig resa längs den norska Atlantkusten väntar!


Läs mer »
fr 2007 kr

Upplev midnattssolen

3 dagar | Tromsö-Kirkenes 

På färden norrut och österut från Tromsø till Kirkenes far vi längs den spännande Finnmarkskusten. På utflykterna kan du uppleva Nordkaps nordliga landskap eller tusentals fåglar i Gjæsverstappens fågelreservat.


Läs mer »
fr 4012 kr

Helgelandskusten, Lofoten och Nordkap

5 dagar | Trondheim-Kirkenes 

Fem dagar av Världens vackraste sjöresa, från historiska Trondheim till gränsstaden Kirkenes. Res längs den sägenomspunna Helgelandskusten, det vackra Lofoten och det arktiska kustlandskapet i Troms och Finnmark.


Läs mer »
fr 2508 kr

Helgelandskusten och pittoreska Lofoten

3 dagar | Trondheim-Tromsö 

Det historiska och spännande Trondheim är utgångspunkt för den här upplevelserika 3-dagarsturen som tar dig med genom äventyrliga Helgeland och fascinerande Lofoten, med slutmål Tromsø, också kallad Nordens Paris.


Läs mer »
fr 1003 kr

Vacker skärgård och mytiska Helgelandskusten

2 dagar | Trondheim-Bodö 

Vår 2-dagarstur från Trondheim till Bodø tar dig genom det äventyrliga Helgeland, med trånga sund och fascinerande skärgård, och förbi sägenomspunna fjäll som Torghatten, Lekamøya och De Syv Søstre.


Läs mer »
fr 1505 kr

Fjordlandskap, skärgård och historiska städer

2 dagar | Trondheim-Bergen 

En 2-dagarsresa från Trondheim till Bergen ger dig ro att njuta av livet och utsikten ombord medan båten skyndar långsamt längs kusten. Vi besöker Kristiansund, Molde, Ålesund och Vestlandets fantastiska fjordar på färden mot Bergen, staden med den Unescolistade Bryggen och utsiktspunkten Fløyen.


Läs mer »
fr 1505 kr

Upplev midnattssolen

2 dagar | Kirkenes-Tromsö 

På färden söderut och västerut från Kirkenes till Tromsø far vi längs den spännande Finnmarkskusten. På utflykterna kan du uppleva Nordkaps nordliga landskap eller tusentals fåglar i Gjæsverstappens fågelreservat.


Läs mer »

Om Längs norska kusten

Hurtigruten är det bästa sättet att uppleva Norge på. Välj en 12-dagars klassisk rundresa eller ta en av våra kortare resor. Båtarna har utgjort en viktig länk mellan städer och byar, för lokalbefolkning, gods och turister ända sedan 1893.

 

Resan tar dig till fjordar, vattenvägar och hamnar som andra fartyg inte når. Upplev årstidernas växlingar som bestämmer rytmen och livsföringen för samhällena längs kusten. Under resan får du en ständigt skiftande naturupplevelse som saknar motstycke. Följ med oss på en vårresa när solen tinar upp landskapet eller upptäck den norska sommarens midnattssol norr om polcirkeln. När sommaren närmar sig sitt slut seglar vi in i hösten med dess färgprakt, innan vintern på nytt förvandlar landskapet och ger tillfälle till en mängd spännande aktiviteter och möjligheten att gå på jakt efter det magiska norrskenet.

 

Fartygen gör stopp i 34 hamnar, transporterar gods och passagerare till platser där turister sällan har satt sin fot. Det norska landskapets mångfald, historia och kultur öppnar sig genom vårt varierade utflyktsprogram som erbjuder många berikande och minnesvärda äventyr. Samtliga är särskilt utformade för att din resa med Hurtigruten längs den norska kusten ska bli en oförglömlig upplevelse. Välj mellan utflykter som är från en timme till en hel dag långa. Hurtigrutens duktiga guider och moderna bussar gör turerna både intressanta och bekväma. Välkommen ombord!

map