Spetsbergen runt

Boka här

Besök bosättningarna på Spetsbergen

Longyearbyen är ett perfekt resmål för äventyrsresenärer. I denna norska bosättning är den arktiska miljöns inverkan tydlig, men det också en förvånansvärt kosmopolitisk by. Det ryska samhället Barentsburg är en kolgruvestad. Se den exotiska samlingen av gamla ryska fynd och arkitektur, besök Pomormuseet eller insup den äkta ryska atmosfären på den lokala puben. Ny-Ålesund ligger på 78° 55’ N och är ett av världens nordligaste samhällen med bofast befolkning. Tidigare var det en kolgruveby, men har nu en avancerad forskningsstation. 

 

Fjordar, glaciärer och isbjörnar

Under resans gång kommer du att få se några av Spetsbergens mest spektakulära fjordar. Östra Svalbard är uppdelat i två stora naturreservat. Tillsammans utgör de en av de sista stora, orörda vildmarkerna i Europa. När vi korsar den stora fjorden öster om Spetsbergen kommer du att få en fantastisk utsikt över öns östkust, med hundratals glaciärer och berg. Om vi har tur får vi träffa några av Svalbards marina däggdjur såsom säl och valross, och där det finns is finns det alltid goda chanser att få se isbjörnar!

 

En kryssning runt Spetsbergen ger dig gott om möjligheter att utforska denna fascinerande arktiska ö.Vårt mål är att ta dig med långt norr om den 80:e breddgraden och komma mindre än 600 sjömil från den geografiska nordpolen. Östra Svalbard är kargare och mer typiskt nordarktiskt än någon annan plats vi besöker med MS Fram. Njut av landexpeditioner, vandringar, kajakturer och andra aktiviteter i Europas största arktiska vildmark. 


Reslängd: 10 dagar
Avgångar: 14 juni, 22 juni och 30 juni 2018
Pris:
61 758 kr

MapBildgalleri