Bokningsförfrågan

Fyll i bokningsförfrågan och skicka den till oss. Vi kontrollerar platstillgången och återkommer snarast möjligt per epost. Ifall platserna är fullbokade försöker vi erbjuda ett likvärdigt alternativ.

Spetsbergen runt

MS Fram

Avresedag

Kontaktuppgifter

Resenärer

Förnamn och efternamn Födelseuppgifter

Boka valfria tillägg mot förfrågan

Boka flyg här »
Boka hotellnätter här »
Boka utflykter här »

Övriga uppgifterSäkerhetskod:Boka resa Pris: fr. 61 758
Längd: 10 dagar

Avgångar: 14 juni, 22 juni och 30 juni 2018

Karta

En kryssning runt Spetsbergen ger dig gott om möjligheter att utforska denna fascinerande arktiska ö. Se de stora naturreservaten i öster och några av Arktis mest spektakulära sevärdheter. Njut av vandringar, kajakturer och andra aktiviteter i Europas största arktiska vildmark. 

Besök bosättningarna på Spetsbergen

Longyearbyen är ett perfekt resmål för äventyrsresenärer. I denna norska bosättning är den arktiska miljöns inverkan tydlig, men det också en förvånansvärt kosmopolitisk by. Det ryska samhället Barentsburg är en kolgruvestad. Se den exotiska samlingen av gamla ryska fynd och arkitektur, besök Pomormuseet eller insup den äkta ryska atmosfären på den lokala puben. Ny-Ålesund ligger på 78° 55’ N och är ett av världens nordligaste samhällen med bofast befolkning. Tidigare var det en kolgruveby, men har nu en avancerad forskningsstation. 

 

Fjordar, glaciärer och isbjörnar

Under resans gång kommer du att få se några av Spetsbergens mest spektakulära fjordar. Östra Svalbard är uppdelat i två stora naturreservat. Tillsammans utgör de en av de sista stora, orörda vildmarkerna i Europa. När vi korsar den stora fjorden öster om Spetsbergen kommer du att få en fantastisk utsikt över öns östkust, med hundratals glaciärer och berg. Om vi har tur får vi träffa några av Svalbards marina däggdjur såsom säl och valross, och där det finns is finns det alltid goda chanser att få se isbjörnar!

 

En kryssning runt Spetsbergen ger dig gott om möjligheter att utforska denna fascinerande arktiska ö.Vårt mål är att ta dig med långt norr om den 80:e breddgraden och komma mindre än 600 sjömil från den geografiska nordpolen. Östra Svalbard är kargare och mer typiskt nordarktiskt än någon annan plats vi besöker med MS Fram. Njut av landexpeditioner, vandringar, kajakturer och andra aktiviteter i Europas största arktiska vildmark. 


Dag för dag


DAG 1 Flyg från Oslo till Longyearbyen, Svalbard

Ditt arktiska äventyr börjar med ett kvällsflyg från Norges huvudstad Oslo. Innan avresan kan du lägga lite tid på att utforska staden vid fjorden som är omgiven av skogar, sjöar och fjäll. Oslo har varierad arkitektur, en levande café- och barkultur, förstklassiga restauranger och oändliga shoppingmöjligheter. Kontrasten kommer att bli stor när du anländer till Longyearbyen ett par timmar senare. Den här lilla orten har dock alla en modern stads bekvämligheter, plus ett fantastiskt läge i det vilda arktiska landskapet. 

DAG 2 Longyearbyen, Svalbard

Efter en övernattning på ett av våra hotell kan du välja att följa med på en spännande utflykt i Longyearbyen och dess omgivningar. Den här norska orten är en unik liten stad. Den arktiska miljöns påverkan är uppenbar, men orten är också överraskande kosmopolitisk, med konstgallerier, pubar, långa vinlistor på restaurangerna, butiker och ett mini-köpcentrum. Staden kallas ofta för ett botemedel mot det moderna urbana livet och är ett populärt resmål för äventyrare. Överallt syns fortfarande historien och arvet från de första kolbrytarna. Barentsburg är en rysk gruvby vars främsta kännetecken är dess kolgruvor och den sovjetiska arkitekturen. Den här staden skiljer sig helt från Longyearbyen. Museet, biblioteket och det nyöppnade bryggeriet är naturliga mötespunkter, och man håller även på att bygga en forskningsstation. Här kan du titta på en färgstark folkloreföreställning, besöka hotellet och gå på museet. Upplev en annorlunda sida av Svalbard när vi besöker en del av Ryssland i Arktis. 

DAG 3-5 Nordvest-Spitsbergen nasjonalpark, Svalbard

Kongsfjorden och dess omgivningar är kända för att vara ett av Spetsbergens vackraste fjordområden. Vid fjordens mynning kalvar enorma glaciärer ut i havet. Allt ramas in av särpräglade fjällformationer.

DAG 6-8 Øst-Svalbard naturreservat och Sør-Spitsbergen nasjonalpark, Svalbard

Östra Svalbard kan skryta med ögruppens största bestånd av isbjörnar, och vi hoppas verkligen få se några av dem på denna resa! Idag utforskar vi Sorgfjorden, som gränsar till Nordøst-Spitsbergen naturreservat. Här ägde ett berömt slag rum mellan valfångare på 1600-talet. Njut av utsikten från däck när vi passerar den spektakulära fågelklippan Alkefjellet, en av de största i sitt slag. Edgeøya är Svalbards tredje största ö. På dess västra stränder är landskapet i stort sett isfritt, till skillnad från de flesta ställen på Spetsbergens östra sida. Kapp Lee är en underbar plats där vi finner kulturarv från alla epoker av mänsklig närvaro på Svalbard. Vi fortsätter mot öns sydspets och Hornsund med sitt varierade landskap. Tidigt under säsongen finns här mycket isbjörn, tack vare att is pressas ut i fjorden och isbjörnarna kommer dit för att jag

DAG 9 Isjord, Svalbard

Isfjorden är Svalbards mest utmärkande fjord. Under dagen utforskar vi både dess yttre och inre delar. En av de mest framträdande platserna i det yttre området är klippan Alkehornet, där tusentals Spetsbergsgrisslor häckar under sommartid. I de inre delarna av Isfjorden förändras landskapet. De stora dalarna har formats av de enorma glaciärer som täckte området för tiotusentals år sedan, och här strövar stora populationer av Svalbardsren. Mot kvällen letar vi upp en fjordvik där vi anordnar avskedsgrillmiddag i underskön arktisk miljö. 

DAG 10 Longyearbyen, Svalbard, och flyg till Oslo

Alla bra upptäcktsresor har ett slut. Du kommer troligen att känna att tiden har gått fortare än du trodde. Kvar dröjer sig den svindlande känslan av att ha befunnit sig på jordklotets topp, bara några få hundra kilometer från den geografiska nordpolen. Tidigt på morgonen tar en transferbuss dig till flygplatsen för flygresan tillbaka till Oslo.

MS Fram

Läs mer om fartygen, hytter och tidtabeller:

Prislista

Spetsbergen runt

 

Avgångar 2018: 23 juni, 1, 9 och 17 juli 2018

Pris: 61 758 kr/person i tvåbädds insideshytt

 

OBS! Hurtigruten praktiserar flexibel prissättning och tillgängligheten på rabatterade priser är begränsad. Priserna kan ändras beroende på efterfrågan och platstillgången. De aktuella priserna bekräftas vid bokningstillfället.

 

I priset ingår:

- En natts övernattning på hotell i Longyearbyen, inkl frukost och lunch

- Transport från hotellet till MS Fram

- Kryssning i vald hyttkategori

- Vind- och vattentät jacka.

- Landstigningar på olika platser med Polarcirkel-båt

- Aktiviteter ombord och i land

- Föreläsningar av Explorerteamet

- Helpension inklusive te och kaffe

- I sviter ingår ytterligare tjänster, såsom måltidsdrycker och en välkomstpresent

 

I priset ingår ej:

- Flyg till Spetsbergen

- Reseförsäkring och avbeställningsskydd

- Valfria utflykter och serviceavgifter

 

Viktig information:

- Priserna är angivna i svenska kronor per person

- Planerade ilandstigningar beror på väder och isförhållanden

- Vi förbehåller oss rätten att ändra i programmet och resrutten

- Vissa ilandstigningar och utflykter med Polarcirkel-båtar säljs endast ombord

- Skor kan hyras ombord

- Enkelhytter bokas mot tillägg

- Vi rekommenderar reseförsäkring och avbeställningsskydd

 

 

Circumnavigating Spitsbergen (CENFRSPI1705)

Erbjudanden

Få 20% rabatt på alla expeditionsseglingar med avgång under 2017!

 

Äventyret väntar på dig - nu får du 20% rabatt på våra expeditionsseglingar i Antarktis, Island, Grönland, Europa, Nordamerika, Sydamerika, Svalbard, Nordvästpassagen och över Atlanten under 2017. Boka din resa innan den 20 februari.

 

Spetsbergen runt, nu från 51 252 :- (tidigare från 61 759:-) 

Erbjudandet gäller bara på nya bokningar med avgång under 2017.

Bra att veta

 

 

UTFLYKTER I LAND

Utflykterna kan du boka i förväg. Om du klickar på länken nedan så kan du läsa mer om utflykterna. Utflykternas genomförande och program beror på antalet deltagare (minimi- och maximiantalet) samt på vädret och de lokala förhållandena. 

Vissa utflykter (rödmarkerade) kan endast bokas ombord.

Utflykter [PDF]

 

EXTRA PROGRAM

Vill du få ut ännu mer av din resa och lägga på ytterligare utflykter före eller efter kryssningen?  Förutom att du kan boka internationella flyg hos oss, så kan du även boka extra program hos oss. Läs mer i länken nedan.

Extra program [PDF]

 

HYTTERNAS SERVICENIVÅ

Hytterna delas in i fyra olika kategorier, var och en med sin servicenivå. I länken nedan hittar du information om vilka tjänster som ingår i de olika hyttkategorierna.

Servicenivåer [PDF]

 

EXPEDITIONSTEAMET

På Explorer-kryssningarna medföljer ett professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter De känner väl till områdets historia, natur och geografi.

Läs mer här!

 

ARKTISKA KRYSSNINGAR - BRA ATT VETA

Läs mer om kryssningarna här!

Bokningsförfrågan

Fyll i bokningsförfrågan och skicka den till oss. Vi kontrollerar platstillgången och återkommer snarast möjligt per epost. Ifall platserna är fullbokade försöker vi erbjuda ett likvärdigt alternativ.

Spetsbergen runt

MS Fram

Avresedag

Kontaktuppgifter

Resenärer

Förnamn och efternamn Födelseuppgifter

Boka valfria tillägg mot förfrågan

Boka flyg här »
Boka hotellnätter här »
Boka utflykter här »

Övriga uppgifterSäkerhetskod: