Svalbard och isbjörnar - ett arktiskt äventyr

Boka här

Resebeskrivning måndag-lördag

 

De första dagarna besöker vi de två byarna Longyearbyen och ryska Barentsburg. Därefter är det dags att se på några fantastiska fjordar samt Monacoglaciären, och om isen tillåter reser vi norr om den 80:e breddgraden mot Moffen, en ö där man ofta kan se valross. Kongsfjorden är den största fjorden på Spetsbergens nordvästra kust, och där växlar landskapet mellan stora tundror, alpina toppar och dramatiska glaciärer som vältrar sig ner i havet. Vi får se Ny-Ålesund, en tidigare gruvby som idag hyser en avancerad forskningsstation. Innan vi avslutar vårt äventyr i Longyearbyen åker vi en bit i Isfjorden. Detta är Svalbards mest kända fjordsystem, med stora U-formade dalar som jätteglaciärer karvat ut ur berget för mer än 10 000 år sedan.

 

Resebeskrivning torsdag-tisdag

 

Vi startar äventyret med en guidad sightseeing i Longyearbyen, följd av ett besök i den ryska byn Barentsburg. Vid Magdalenefjorden väntar sedan en Polarcirkel-båt som tar oss iland för att se resterna efter späckugnar samt en kyrkogård som användes från 1600- till sena 1800-talet. Om vi har tur tillåter isen att vi seglar förbi den 80:e breddgraden mot Moffen, ett välkänt tillhåll för valrossar. På Kongsfjordens sydkust hittar du en av Svalbard endast fyra fasta bosättningar: den gamla gruvbyn Ny-Ålesund. I dag är den världens nordligaste by och hyser permanenta forskningsstationer från tio länder. När vi anländer i Longyearbyen är vårt äventyr i Spetsbergen slut.

 

OBS: Resenärer som har beställt E- eller D-hytter ombord på MS Nordstjernens kryssningar får bo på Coal Miner's Cabin. Andra bor på Spitsbergen Hotell.


Reslängd: 6 dagar
Pris från:
15 054 kr

MapBildgalleri