Bokningsförfrågan

Fyll i bokningsförfrågan och skicka den till oss. Vi kontrollerar platstillgången och återkommer snarast möjligt per epost. Ifall platserna är fullbokade försöker vi erbjuda ett likvärdigt alternativ.

Svalbard och isbjörnar - ett arktiskt äventyr

Avresedag

Kontaktuppgifter

Resenärer

Förnamn och efternamn Födelseuppgifter

Boka valfria tillägg mot förfrågan

Boka flyg här »
Boka hotellnätter här »
Boka utflykter här »

Övriga uppgifterSäkerhetskod:Boka resa Pris: fr. 15 054
Längd: 6 dagar

Avgångar: 21 maj-6 sep 2018

Karta

Upplev det arktiska landskapet och njut av midnattssolens långa dagar och ljusa nätter. Har du tur kan du få se ”Kungen av Arktis” – isbjörnen när vi seglar längs Spetsbergens västkust.

Resebeskrivning måndag-lördag

 

De första dagarna besöker vi de två byarna Longyearbyen och ryska Barentsburg. Därefter är det dags att se på några fantastiska fjordar samt Monacoglaciären, och om isen tillåter reser vi norr om den 80:e breddgraden mot Moffen, en ö där man ofta kan se valross. Kongsfjorden är den största fjorden på Spetsbergens nordvästra kust, och där växlar landskapet mellan stora tundror, alpina toppar och dramatiska glaciärer som vältrar sig ner i havet. Vi får se Ny-Ålesund, en tidigare gruvby som idag hyser en avancerad forskningsstation. Innan vi avslutar vårt äventyr i Longyearbyen åker vi en bit i Isfjorden. Detta är Svalbards mest kända fjordsystem, med stora U-formade dalar som jätteglaciärer karvat ut ur berget för mer än 10 000 år sedan.

 

Resebeskrivning torsdag-tisdag

 

Vi startar äventyret med en guidad sightseeing i Longyearbyen, följd av ett besök i den ryska byn Barentsburg. Vid Magdalenefjorden väntar sedan en Polarcirkel-båt som tar oss iland för att se resterna efter späckugnar samt en kyrkogård som användes från 1600- till sena 1800-talet. Om vi har tur tillåter isen att vi seglar förbi den 80:e breddgraden mot Moffen, ett välkänt tillhåll för valrossar. På Kongsfjordens sydkust hittar du en av Svalbard endast fyra fasta bosättningar: den gamla gruvbyn Ny-Ålesund. I dag är den världens nordligaste by och hyser permanenta forskningsstationer från tio länder. När vi anländer i Longyearbyen är vårt äventyr i Spetsbergen slut.

 

OBS: Resenärer som har beställt E- eller D-hytter ombord på MS Nordstjernens kryssningar får bo på Coal Miner's Cabin. Andra bor på Spitsbergen Hotell.


Dag för dag


DAG 1 Longyearbyen

Vid ankomsten till Longyearbyen skjutsas du till Spitsbergen Hotel eller Coal Miners Cabins, där du tillbringar natten. Kvällen är fri för egna aktiviteter.

DAG 2 Longyearbyen och Barentsburg

Följ med på en sightseeingtur i Longyearbyen, som slutar vid piren där du går ombord på MS Nordstjernen. Vår första anhalt är den ryska bosättningen Barentsburg, där vi får möjlighet att besöka Pomormuseet (frivilligt) och se på en livlig folklore-show. På eftermiddagen fortsätter vi ut ur Isfjorden och sätter kursen norrut längs Prins Karls Forland.

DAG 3 Woodfjorden eller Magdalenefjorden (beroende på avresedag)

Alternativ 1: Woodfjorden, Liefdefjorden, Moffen och 80° N

 

Vi ägnar dagen åt att kryssa mot Monacoglaciären och passerar ett antal små holmar där ejdrar häckar på sommaren. Om vi har tur får vi syn på en isbjörn på äggjakt. Om isen tillåter seglar vi norr om den 80:e breddgraden mot ön Moffen, där man ofta kan se valrossar.

 

Alternativ 2: Magdalenefjorden och Nordvästra hörnet

 

Vi anländer i Magdalenefjorden på morgonen och gör vår första landstigning med Polarcirkel-båt. Det här området har en lång pionjärhistoria. Här får vi se en viktig kulturhistorisk lämning: resterna efter fyra valspäcksugnar eller kaminer, som hittats på Gravneset, samt en gravplats med ca 130 gravar från 1600- till det sena 1700-talet.

DAG 4 Kongsfjorden eller Woodfjorden (beroende på avresedag)

Alternativ 1: Kongsfjorden och Ny-Ålesund

 

Det här är den största fjorden på Spetsbergens nordvästra kust. Eventuellt besöker vi också en stor fjord i närheten som kallas Krossfjorden. Landskapet är omväxlande, från stora tundraslätter till alptoppar med dramatiska glaciärer som vältrar sig ner i havet. Längst in i fjorden ser vi den majestätiska glaciären Kongsbreen. Senare besöker vi Ny-Ålesund. Detta var tidigare en kolgruveby, men är idag centrerad kring en avancerad forskningsstation.

 

Alternativ 2: Woodfjorden, Liefdefjorden, Moffen och 80° N

 

Under dagen kryssar vi mot Monacoglaciären och passerar ett antal små holmar där ejdrar häckar på sommaren. Om vi har tur får vi syn på en isbjörn på äggjakt. Om isen tillåter seglar vi norr om den 80:e breddgraden mot ön Moffen, där det ofta bor valrossar.

DAG 5 Isfjorden eller Kungsfjorden (beroende på avresedag)

Alternativ 1: Isfjorden och Longyearbyen

 

Isfjorden i centrala Spetsbergen är Svalbards mest prominenta fjordsystem. Vi ägnar morgonen åt att segla mot Longyearbyen. När vi seglar in i Isfjordens yttre delar förändras landskapet. Man blir fascinerad av de U-formade dalar som enorma ismassor karvat ut ur bergen för 10 000 år sedan. När vi ankommer Longyearbyen har du resten av dagen ledig. En avskedsmiddag serveras på hotellet.

 

Alternativ 2: Kongsfjorden och Ny-Ålesund

 

Vi seglar in i den 25 km långa Kongsfjorden. Härifrån syns glaciärerna Kronebreen och Kongsvegen. På fjordens södra strand hittar vi en av bara fyra permanenta byar på Svalbard: Den gamla kolgruvebyn Ny-Ålesund – idag världens nordligaste by med en forskningsstation för permanenta forskningsinstitut från tio länder.

DAG 6 Longyearbyen

Spetsbergsäventyret avslutas i Longyearbyen. Efter transfer till flygplatsen är det dags att återvända hem.

Läs mer om fartygen, hytter och tidtabeller:

Prislista

Svalbard och isbjörnar - ett arktiskt äventyr

 

Avgångar 2018: 27 avgångar måndagar och torsdagar under perioden 8 juni-16 sep.

Pris: Från 15 054 kr/person i tvåbädds insides D-hytt, med dusch och wc i korridoren.

 

OBS! Hurtigruten praktiserar flexibel prissättning och tillgängligheten på rabatterade priser är begränsad. Priserna kan ändras beroende på efterfrågan och platstillgången. De aktuella priserna bekräftas vid bokningstillfället.

 

I priset ingår:

- Kryssning i vald hyttkategori med helpension (dryck ingår ej)

- En natts övernattning i Longyearbyen med frukost och lunch (vid bokning av hytt med dusch och wc i korridoren, boende på Hotel Coal Miner’s Cabin, med dusch och wc i korridoren, vid bokning av hytt med dusch och wc i hytten: Spitsbergen Hotel, med dusch och wc i rummet).

- Stadsrundtur i Longyearbyen, med avslut vid piren

- Transport från Longyearbyens flygplats till hotellet

- Engelskspråkig service

- Landstigningar med Polarcirkel-båt

- Alla utflykter

- Folkloreföreställning i ryska bosättningen Barentsburg

- Måndagsavgångar: En natt på hotell i Longyearbyen före och efter kryssningen och 3 nätter ombord på fartyget

- Torsdagsavgångar: En natt på hotell i Longyearbyen före kryssningen och 4 nätter ombord på fartyget

- Transport från flygplats till hotellet, från hotellet till fartyget och från fartyg till hotell/flygplats

- Guidad tur Longyearbyen, före kryssningen

 

I priset ingår ej:

- Flyg till Spetsbergen

- Reseförsäkring och avbeställningsskydd

- Valfria utflykter och serviceavgifter

 

Flygpaket: Fråga efter aktuella flygpriser hos vår kundtjänst!

 

Viktig information:

- Priserna är angivna i svenska kronor per person

- Planerade ilandstigningar beror på väder och isförhållanden

- Vi förbehåller oss rätten att ändra i programmet och resrutten

- Vissa ilandstigningar och utflykter med Polarcirkel-båtar säljs endast ombord

- Skor kan hyras ombord

- Enkelhytter bokas mot tillägg

- Vi rekommenderar reseförsäkring och avbeställningsskydd

 


Spitsbergen Adventure Voyage, Thursday (CENNXSPI1701)/Monday (CENNXSPI1702)

Bra att veta

 

 

UTFLYKTER I LAND

Utflykterna kan du boka i förväg. Om du klickar på länken nedan så kan du läsa mer om utflykterna. Utflykternas genomförande och program beror på antalet deltagare (minimi- och maximiantalet) samt på vädret och de lokala förhållandena. 

Vissa utflykter (rödmarkerade) kan endast bokas ombord.

Utflykter [PDF]

 

EXTRA PROGRAM

Vill du få ut ännu mer av din resa och lägga på ytterligare utflykter före eller efter kryssningen?  Förutom att du kan boka internationella flyg hos oss, så kan du även boka extra program hos oss. Läs mer i länken nedan.

Extra program [PDF]

 

HYTTERNAS SERVICENIVÅ

Hytterna delas in i fyra olika kategorier, var och en med sin servicenivå. I länken nedan hittar du information om vilka tjänster som ingår i de olika hyttkategorierna.

Servicenivåer [PDF]

 

EXPEDITIONSTEAMET

På Explorer-kryssningarna medföljer ett professionellt, engelsktalande expeditionsteam som håller föredrag och leder landstigningar och aktiviteter De känner väl till områdets historia, natur och geografi.

Läs mer här!

 

ARKTISKA KRYSSNINGAR - BRA ATT VETA

Läs mer om kryssningarna här!

Bokningsförfrågan

Fyll i bokningsförfrågan och skicka den till oss. Vi kontrollerar platstillgången och återkommer snarast möjligt per epost. Ifall platserna är fullbokade försöker vi erbjuda ett likvärdigt alternativ.

Svalbard och isbjörnar - ett arktiskt äventyr

Avresedag

Kontaktuppgifter

Resenärer

Förnamn och efternamn Födelseuppgifter

Boka valfria tillägg mot förfrågan

Boka flyg här »
Boka hotellnätter här »
Boka utflykter här »

Övriga uppgifterSäkerhetskod: