Lost fjords - Vandring på Hornstrandir

Boka här

En vandring på sex dagar genom det avlägsna och mystiska naturskyddsområdet Hornstrandir. Halvön Hornstrandir består ännu av orörd natur och det enda sättet att komma dit är att korsa vattnet med båt. Under vandringen kan du uppleva de magnifika fjordarna, övergivna vikarna och de hisnande klippbranterna samt drivved i tusental som flutit hit ända från Sibirien. I området finns både en av Europas största fågelkolonier och en av de största sälkolonierna. Här finns även många andra arktiska djur, såsom valar och tumlare. Hornstrandirs naturskyddsområde jämförs ofta med Nya Zeelands fjordlandskap, men massturismen har ändå inte hittat hit. En vandring i Hornstrandir är en unik upplevelse som garanterat stannar länge i minnet!

 

Längd: 6 dagar, 5 nätter.

Svårighetsgrad: 4 av 5, utmanande.

Språk: Engelska

Avgångar 2016:

 

Åldersgräns: 16 år.

 

Resplan (preliminär):

Dag 1: Flyg från Reykjavik till Ísafjörður på morgonen. Båt till Hesteryri. Vandring till Hælavík.

Dag 2: Hælavík- Fljótavík.

Dag 3: Fljótavík - Hlöðuvík 

Dag 4: Hlöðuvík - Hornvík 

Dag 5: Hornvík - Hornbjarg och tillbaka igen.

Dag 6: Från Hornvík till Veiðileysufjörður. Båt tillbaka till Ísafjörður på morgonen. Flyg till Reykjavik på eftermiddagen.

 

 

Madrasser och sovsäckar kan bokas i förväg.  I PDF-filen ovan kan du se vad du behöver ha med dig på resan. Kontrollera även den detaljerade utrustningslistan som skickas till dig innan avresa.

 

Observera: Deltagande i vandringstur sker på egen risk. Vi tar inte ansvar för olyckor till följd av deltagarens beteende eller handlingar. Deltagarna kan innan avresan få skriva under ett ansvarsfrihetsformulär där man intygar att de är medvetna om riskerna med utomhusaktiviteterna. 

2016

AA

 

 


 
Bildgalleri