Lake Myvatn

Bokningsförfrågan

En dag med spektakulära sevärdheter väntar oss när vi åker ut från Akureyri till tvillingvattenfallet Godafoss, uppkallad efter de hedniska gudarna kastas ner i den för tusen år sedan. Vårt nästa stopp blir sjön Myvatn som är Europas största fågelreservat.

 

I detta märkliga och natursköna landskap bestående av frodig vegetation och svart lava häckar bl a smålom, ejder, svan och tretton arter av änder.Efter en kort paus, beger vi oss till den majestätiska och fortfarande aktiva vulkanen Krafla, och därifrån till Hverarönd, känd för sina aktiva sprutande ångkällor och lerkällor.Därefter beger vi oss till ett av Islands populäraste resmål, Dimmuborgir, ”Svarta borgar”. Det är nästan en surrealistisk upplevelse att vandra bland de unika klippformationerna som påminner och uråldriga borgruiner.

 

Vi kommer att göra ett kort stopp i byn Reykjahlíð och Myvatn Nature Baths där du har möjlighet att njuta av ett dopp i lagunens varma vatten - så ta med baddräkt (badet ingår inte i resans pris). Därefter återvänder vi till Akureyri att hinna med kvällsflyget tillbaka till Reykjavik.


Bildgallery