Glacial Golden Circle

Bokningsförfrågan

Vi erbjuder ett brett sortiment av Superjeep turer runt Island. En av de mest populära är den gyllene cirkeln tur och retur, i kombination med en valfri aktivitet. Hoppa upp i jeepen och hänförs av Islands populäraste sevärdheter under ledning av guiden. 

 

Under turerna besöks Thingvellir National Park, Geysir varma källor och vattenfallet Gullfoss. Vi erbjuder dig en unik möjlighet att utforska dessa berömda sevärdheter i en Superjeep tur! 

 

Vi börjar vår resa från Reykjavik mot Thingvellir National Park. Parken är Islands enda bidrag på UNESCO: s världsarvslista. Nationalparken, hem till Islands gamla parlamentet, ligger vid den dramatiska klyftan mellan kontinentalplattorna i Nordamerika och EuroAsia, Ta i mer än 9000 år gamla lavafält, vilka delas på mitten och stå med en fot på båda sidor av kontinenten.

 

Därifrån beger vi oss längs grusvägar mot den världsberömda geotermiska området runt Geysir och dess varma källor. Här kommer du att se en mängd olika geotermiska pooler och sprutande heta källor, detta är helt säkert en av höjdpunkterna vid ett besök på Island.

 

Därifrån fortsätter vi till Gullfoss ("det gyllene vattenfallet") där vi närmar oss kanten och kan känna en spray av uppfriskande glaciärvatten i ansiktet.  

 

Vi fortsätter till Europas näst största glaciär Langjökull.  Där kör de som förbokat snöskoter på glaciären.

 

På eftermiddagen kör vi genom jordbruksland tillbaka mot Reykjavik.


Bildgallery