Landmannalaugar safari

Bokningsförfrågan

Äventyr med superjeep i vackra Landmannalaugar!

 

Våra professionella guider kommer att introducera dig till det berömda Landmannalaugars inlandsområden. Under resan kan du beundra dess vackra och mycket unika natur. Du kommer att se vulkanen Hekla på nära håll, få möjlighet att kika in i en djup kratersjö och se sandbackar i otroliga färger samt karga, stelnade lavaströmmar. Tillbaka på campingplatsen i Landmannalaugar kan du byta mot baddräkt och ta ett dopp i naturens egen heta källa.

 

Vårt äventyr startar i Reykjavik ombord på vår speciella superjeep. Först ska vi uppför de bördiga jordbruksbygdena vid kusten i syd innan det bär vidare till episka vyer över Heklas snötäckta topp. Du kanske har hört namnet - det är Islands mest berömda aktiva vulkan. Om vädret tillåter kommer vi även att köra längs vulkanens åsrygg , 900 meter över havet, med en fantastisk utsikt. Vid foten av vulkanen, kör vi genom en intensivt bergsterräng som tidigare varit ett stort lavafält.

 

Sen byter vi riktning mot det inre Island, vi kör förbi kraten Ljótipollur innan vi tar en fika och lunchpaus i den fantastiska Landmannalaugar området. På campingområdet kan du njuta av naturen under en kortare vandringstur eller koppla av i härligt varm källa. På området finns en liten café under sommaren, där du kan köpa förfriskningar.

 

Nästa mål är kratersjön Ljóttipollur som ligger i närheten. Från kratersjön fortsätter vi till den pittoreska dalen Thjórsárdalur, där vi stannar till vid vattenfallet Hjálparfoss och tar en fika på hotellet Hrauneyjar. Efter detta är det dags att återvända till Reykjavik.

 

En dagsutflykt i Landmannalaugar är en unik upplevelse!


Bildgallery