Kryssningar med Hurtigruten

Hurtigruten är synonymt med fantastisk upplevelser i marin miljö. Rederiet är känt för ett brett urval av äventyrsresor. Hurtigruten har lång erfarenhet och sakkunskap sedan mer än hundra år. Med sina 13 fartyg erbjuder rederiet resor som lätt överträffar resenärernas förväntningar.

 

Fjordarnas Norge

Hurtigruten har varit en viktig del av Norges kust i 120 år. Fartyg avgår från Bergen norrut och från Kirkenes söderut varje dag. Rutten har förblivit densamma, men passagerarnas krav har förändrats under senare år. Under kryssningarna kan man åka ut på utflykter för att lära sig om lokal konst, människorna och kulturen.

Under midnattssolen eller norrskenet tar sig Hurtigruten till många hamnar som andra kommersiella fartyg normalt inte besöker och när lasten lossas kan man se hur viktiga Hurtigrutens fartyg är för lokalbefolkningen.

 

Grönland, Svalbard och Antarktis

Följandes norska traditioner går färden långt bortom horisonten till Svalbard, Grönland och Antarktis. Dessutom finns flera intressanta alternativ till MS Frams kryssning från Island till Grönland och Kanada och från Argentina till Antarktis.

Hurtigrutens fartyg i arktiska farvatten är speciellt byggda för polarexpedition. Kaptenen bestämmer alltid den säkraste vägen, beroende på väder, vind och isförhållanden. Med på kryssningarna finns experter som bekantar passagerarna med historia, natur och de arktiska förhållandena.

Om Grönland och Svalbard är exotiska resmål är expedition till Antarktis verkligen en unik upplevelse. I Antarktis ser du djur som du knappast ser någon annanstans. Följ med till Antarktis på samma sätt som gamla tiders upptäcktsresanden!

Hurtigrutens kryssningar

Viktig information