Antarktis, Falklandsöarna och Sydgeorgien – den ultimata expeditionen

Santiago de Chile – Punta Arenas – Magellans sund – Falklandsöarna – Sydgeorgien – Antarktis – Drakesundet – Punta Arenas – Santiago de Chile

 

Följ med på denna hisnande expedition till de isolerade Falklandsöarna och fantastiska Sydgeorgien innan du får uppleva den enorma kontinenten Antarktis. Vi tar med dig på ditt livs expedition där du får utforska de ändlösa vita vidderna och njuta av naturens tystnad i dessa oförglömliga landskap.

Datum: 2022: 5/11, 26/11, 17/12 (23 dagar)
2023: 7/1, 28/1, 18/2, 2/11, 23/11, 14/12 (23 dagar)
2024: 4/1, 25/1, 15/2 (23 dagar)

fr. 126 200 kr

Boka

Reseprogram

 • DAG 1. Santiago de Chile

  Din expedition börjar med en övernattning i Santiago, Chiles pulserande och kulturella centrum. Staden har allt du kan förvänta dig av en huvudstad och är fylld till brädden med museer, vacker arkitektur och förstklassiga restauranger. Det finns en mängd olika platser och sevärdheter värda ett besök, och du kommer förmodligen inte ha tid att se allt.

 • DAG 2. Santiago de Chile – Punta Arenas

  Du måste lämna Santiago tidigt på morgonen, så se till att ställa väckarklockan. Från flygplatsen flyger du till Punta Arenas, huvudstaden i Chiles sydligaste region som ligger på Brunswickhalvön, strax norr om Magellans sund. Det började som en straffkoloni och blomstrade under guldrushen och fåruppfödningens glansdagar på 1880-talet och början av 1900-talet. Det är nu en av endast två lågskattehamnar i Chile.

  MS Fram ligger och väntar på dig här för att påbörja din expeditionskryssning till Antarktis. Ombord på fartyget kommer expeditionsteamet och besättningsmedlemmarna att hälsa dig välkommen. De kommer att hålla en hälso- och säkerhetsgenomgång för alla gäster innan vi sätter segel. Gå ut på observationsdäcket för att få en sista glimt av Punta Arenas medan fartyget lämnar hamnen och påbörjar resan söderut. Slå dig sedan ner med en drink i Explorer Lounge & Bar, vänd blicken mot Antarktis och bara njut av utsikten.

 • DAG 3. Magellans sund

  När du bläddrar igenom dina bilder långt efter att den storslagna resan är över, kommer du att inse att det var här i Magellans sund som äventyret verkligen började. Det fick sitt namn efter den portugisiske upptäcktsresanden Fernando de Magallanes som upptäckte sundet när han var kapten för en spansk expedition som skulle segla jorden runt 1520. När du insuper de fascinerande vyerna runt omkring dig kan du ägna en tanke åt Fernando och hans besättning som kartlade dessa vatten i ett skrangligt skepp för 500 år sedan.

  Med vår kurs satt mot Falklandsöarna lämnar vi dig i händerna på det kunniga expeditionsteamet. Du kommer märka att de inte bara är inspirerande lärare och uppmärksamma värdar, utan även äkta äventyrare som har sin beskärda del av berättelser att dela med sig av. Oavsett om det handlar om marinbiologi, arktisk överlevnad, oceanografi eller fotografering kommer deras entusiasm att smitta av sig i varje föreläsning. Du kan lyssna på dem i föreläsningssalen och i vetenskapscentret för att lära dig mer om Falklandsöarnas intressanta historia och fascinerande djurliv. Om du är intresserad av konst kan du gå på konstkurser och till och med lära dig att knyta knopar, vilket kommer till nytta vid landstigningarna.

 • DAG 4–6. Falklandsöarna

  Falklandsöarna är förmodligen mest känt för sitt brokiga förflutna. Öarna upptäcktes av britterna, koloniserades av Frankrike och Spanien och det utkämpades sedan ett krig om dem mellan Argentina och Storbritannien i Falklandskriget. Du kommer att förstå varför dessa öar är så åtråvärda när du ser den naturliga skönheten som ligger gömd här under de tre dagarna vi utforskar dem.

  En plats som vi sannolikt kommer att kunna besöka är Stanley, skärgårdens huvudstad på Östra Falkland. Det är en utmärkt liten stad att utforska till fots och en bra utgångspunkt för de valfria utflykterna du kan välja bland. När du är i centrum kommer du troligtvis att vilja besöka utbudet av lokala butiker och kanske till och med gå på en engelsk pub för att dricka en pint med de vänliga lokalborna.

 • DAG 7-8. Till sjöss

  Efter Falklandsöarna tillbringar vi två dagar till sjöss med kurs mot det vackra Sydgeorgien. Med ett smeknamn som ”Sydpolens Galápagos” kan du räkna med att se en skärgård med ett imponerande och varierande djurliv.

  Men det är fortfarande ett par dagar kvar tills dess, så passa på att träffa medlemmarna i expeditionsteamet för att ta reda på vad du kan förvänta dig av denna destination. De kommer att berätta allt de vet om Sydgeorgien, såsom information om områdets djurliv, polarhistoria, dess geologi, glaciologi och legendariska norska valjaktssagor.

 • DAG 9-13. Sydgeorgien

  Om du älskar vilda djur kommer du att älska Sydgeorgien. Smeknamn som ”Antarktiska oceanens Serengeti” och ”Sydpolens Galápagos” utlovar mycket, och öarna lever upp till sitt rykte. När du kommer hit förstår du varför Sydgeorgien är en favoritplats för naturfotografer från hela världen.

  Vi kommer att tillbringar fem dagar i Sydgeorgien där vi planerar att gå i land på flera möjliga platser för att ta dig närmare vildmarken och djurlivet.En av dessa platser är bosättningen Grytviken som hyser en norsk sjömanskyrka från 1913 och är den sista viloplatsen för antarktisforskaren Sir Ernest Shackleton.

  Men precis som med Falklandsöarna så är vår resplan inte huggen i sten. Vi känner till alla intressanta platser och kolonier av pingviner som vi kan ta dig till, men vi anpassar alltid våra planer efter väderförhållandena.Det är det som gör våra expeditionskryssningar så minnesvärda.

 • DAG 14. Till sjöss

  Med längre uppehåll på både Falklandsöarna och Sydgeorgien har du verkligen fått möjligheten att fördjupa dig i destinationerna och deras djurliv. Vårt expeditionsteam lägger nu fokus på expeditionens höjdpunkt – Antarktis. De kommer att hålla omfattande föreläsningar och presentationer inom ämnesområden, såsom polarutforskningens historia, miljön och, naturligtvis, områdets djurliv.

  När vi närmar oss Antarktis kommer expeditionsteamet att gå igenom IAATO:s strikta miljöriktlinjer och hållbarhetsregler som vi följer.Detta är en kontinent tillägnad fred, vetenskap och turism. Ingen mänsklig aktivitet som kan störa den naturliga balansen som finns här är tillåten. Vi vill inte lämna något annat än fotspår eller ta något mer än bilder. I vissa fall suddar vi till och med ut våra fotspår för att förhindra pingviner från att fastna i dem.

 • Dag 16-20. Antarktis

  Glöm allt du har upplevt tidigare. Antarktis är i en helt annan liga. Oavsett hur höga förväntningar du har, så gör Antarktis en aldrig besviken. Här finns 90 % av världens is som täcker en enorm yta.Det enda landet i världen med större yta är Ryssland. Det finns faktiskt land under all is, men på vissa ställen skulle du behöva gräva dig igenom fyra kilometer snö och is för att se det.

  Du kommer förmodligen att se dina första sälar och pingviner från fartyget och bara det är en fantastisk upplevelse. Men vänta tills du står på samma strand som en koloni med tusentals pingviner. Eller när en säl dyker upp bredvid dig när du paddlar kajak bland isbergen på en valfri aktivitet. Du kanske blir så hänförd av spänningens ögonblick att du inte ens kommer ihåg att ta fram kamera.

  Precis som Antarktis islandskap förändras genom årstiderna, förändras även djurlivet. Tidigt på våren finns det mycket mer snö, vilket gör att landskapet ser ännu mer orört ut. Det är vid denna tidpunkt pingvinerna träffas. Vi ser sällan valar vid den här tiden på året, i oktober och november. I december är det vanligare att se valar igen. Det är även då de första pingvinäggen kläcks, vilket alltid är en bedårande syn. Februari och mars är kulmen för valskådning, när stora mängder lysräkor i vattnet lockar till sig de flesta valarter som kommer för att vräka i sig mat.

  Vårt expeditionsteam kommer att ta väl hand om dig så att du kan njuta av allt som Antarktis har att erbjuda under de kommande fem dagarna. Du kan följa med dem på iskryssningar och landstigningar för att verkligen utforska islandskapen på denna frusna kontinent. Om du är här tidigt på året när snöförhållandena är goda kan du till och med få chansen att ge dig ut på vandring med snöskor. Precis som tidigare så finns det ingen fast lista över platser vi kommer att besöka. Vi anpassar oss efter väderförhållandena, vilket gör att vi väljer de bästa landstigningsplatserna utifrån rådande vind och havsis.

 • DAG 20–22. Drakesundet

  De fem oförglömliga dagarna på Antarktis är över och MS Fram har satt kurs tillbaka norrut genom Drakes sund. Sundet är känt för sina starka vindar och strömmar, men kan också vara tyst och stilla, vilket har gett upphov till smeknamnen ”Drakes skakningar” och ”Drakes sjö”. Men oroa dig inte, även vid svår sjögång kommer du att vara helt säker på vårt specialbyggda expeditionsfartyg.

  Under tillbakaresan kommer expeditionsteamet att sammanfatta våra upplevelser på Antarktis, så att du kan hålla Antarktis i färskt minne ett tag till. När resan håller på att nå sitt slut är det också ett bra tillfälle att gå igenom bilderna du har tagit på kryssningen. Och det finns fortfarande tid kvar att göra alla dina favoritaktiviteter på fartyget ett par gånger till.

  När vi har tagit oss igenom Drakes sund åker vi in i den natursköna Beaglekanalen, som är omgiven av höga berg som sluttar rakt ner i det iskalla vattnet. Håll utkik efter Peales delfiner och andra vilda djur när vi färdas i detta vilda och avlägsna område som verkar nästan helt orört av människor.

 • DAG 23. Punta Arenas – Santiago de Chile

  Vi anländer till Punta Arenas och tillbaka till civilisationen igen på morgonen. Du kommer att ta en transfer till flygplatsen för att ta flyget tillbaka till Santiago där du får en andra chans att utforska Chiles huvudstad.Om du hellre känner för att förlänga din semester kan du följa med på ett efterprogram till Påskön, som är känt för sina mystiska statyer med jättehuvuden. Det är upp till dig. Men innan dess måste du först säga farväl till dina medresenärer, besättningen och expeditionsteamet.

  Hur avslutar man ett äventyr på 23 dagar till sjöss omgiven av några av de mest avlägsna och respektingivande landskap som mänskligheten känner till? Svaret är: det gör man inte. Äventyret kommer att fortsätta med minnena och den kunskap du nu bär med dig. Det lever kvar i bilderna och berättelserna du tar med dig tillbaka till vänner och familj. Vi hoppas att din upplevelse på en hållbar expeditionskryssning har varit inspirerande, att det har förnyat din vördnad för naturen och återväckt ditt engagemang att skydda den.

Hytter

Expeditionssviter

MG Grand-svit (MG) 35 – 37 m2
1-2 rum, soffgrupp, tv, stereo, internet (utom på MS Fram), minibar, badkar i vissa hytter, balkong eller burspråk i de flesta hytter. Hytterna är belägna på de övre däcken.

Svit (M) 28 – 30 m2
1-2 rum, soffgrupp, tv, minibar, balkong i vissa hytter. Hytterna är belägna på de övre däcken.

Minisvit (Q) 15 – 20 m2
Soffgrupp, tv, minibar. Hytterna är belägna på de övre däcken.

Polar insideshytter

Insideshytt (I) 5 – 10 m2

Separata bäddar, varav den ena är en bäddsoffa. Våningssäng i vissa av hytterna. Hytterna är belägna i nedre delen av fartyget.

Polar utsideshytter

Arctic Superior Utsideshytt (U) 5 – 13 m2

Separata bäddar, varav den ena är en bäddsoffa, bord. Hytterna är belägna på övre delen av fartyget.

Utsideshytt (N) 5 – 13 m2

Separata bäddar, varav den ena är en bäddsoffa. Hytterna är belägna på nedre delen av fartyget.

Priser

Datum 2022: 5/11, 26/11, 17/12
Datum 2023:
7/1, 28/1, 18/2, 2/11, 23/11, 14/12
Datum 2024:
4/1, 25/1, 15/2
Fartyg:
Fram

Polar insides från 126 200 kr per person
Polar utsides från 140 600 kr per person
Arctic Superior utsides från 156 100  kr per person

Boka resan med Hurtigruten online hos Kryssningscenter, som är en del av Vega familjen.
Se alla avresor och priser här.

Priset inkluderar

Hotell

 • Övernattning i Santiago de Chile före expeditionskryssningen, inklusive frukost

Flyg

 • Tur- och returflyg i ekonomiklass mellan Santiago de Chile och Punta Arenas

Transfer

 • Transfer från hotellet i Santiago de Chile till Santiago de Chiles flygplats före expeditionskryssningen
 • Transfer mellan Punta Arenas flygplats och fartyget, inklusive en kort rundtur och en lunchlåda

Expeditionskryssning

 • Expeditionskryssning i valfri hytt
 • Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk och mineralvatten) på restaurang Aune
 • À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster
 • Te och kaffe ingår
 • Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi seglar i avlägsna vatten med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.
 • Kostnadsfri återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord
 • Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land
 • Ett utbud av inkluderade aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Experter i expeditionsteamet håller djupgående föreläsningar inom olika ämnesområden
 • Du har tillgång till fartygets vetenskapscenter, som har ett omfattande bibliotek samt avancerade biologiska och geologiska mikroskop
 • Program för medborgarforskning gör det möjligt för gäster att hjälpa till i riktiga forskningsprojekt
 • Den professionella fotografen ombord delar med sig av sina bästa tips och trix för att ta de bästa bilderna av landskapet och djurlivet
 • Du har tillgång till fartygets badtunnor, panoramabastu, gymmet inomhus
 • Informella sammankomster med besättningen, såsom dagliga sammanfattningar och förberedelser inför den kommande dagen

Aktiviteter vid landstigningar

 • Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar när vi är i Antarktis
 • Lån av stövlar, vandringsstavar och all utrustning som behövs för aktiviteterna
 • Kostnadsfri vind- och vattentät expeditionsjacka
 • Expeditionsfotografer hjälper dig med dina kamerainställningar innan våra landstigningar

Ej inkluderat

 • Internationella flyg
 • Reseförsäkring
 • Hantering av bagage
 • Valfria utflykter med våra lokala partner
 • Valfria smågruppsaktiviteter med vårt expeditionsteam

Vänligen observera

 • Alla planerade aktiviteter är beroende av väder- och isförhållanden
 • Arrangemangen för utflykter och aktiviteter kan komma att ändras
 • Obligatorisk hälsodeklaration
 • Se till att du uppfyller viserings- och inresekrav
 • Det förväntas inte att du lämnar dricks

Övrig information

EXTRA PROGRAM

Vill du få ut ännu mer av din resa och lägga på ytterligare utflykter före eller efter kryssningen? Förutom att du kan boka internationella flyg hos oss, så kan du även boka extra program hos oss.

HYTTERNAS SERVICENIVÅ

Hytterna delas in i fyra olika kategorier, var och en med sin servicenivå. I länken nedan hittar du information om vilka tjänster som ingår i de olika hyttkategorierna.

Läs mer här!

EXPEDITIONSTEAMET

Expeditionsteamet kommer att ge dig intressanta föreläsningar i ämnen som biologi, historia, geologi och kultur. De är inte bara duktiga föreläsare; de är dina värdar ombord och på land. Alla medlemmar i expeditionsteamet är fokuserade på miljövänlig turism i polarområdena. De tar dig på vandringar samtidigt som du får veta hur du får ut det mesta av din upplevelse utan att lämna alltför mycket spår efter dig. De är handplockade för deras lokala expertis och specifika kunskaper inom relevanta områden.

De är också kända för sin entusiasm, nyfikenhet och kärlek till de områden som vi besöker. Vår expeditionsteam består av moderna upptäcktsresanden som älskar att dela med sig av berättelser, tolka vad vi ser och leda oss till alla de bästa platserna.

ARKTISKA KRYSSNINGAR – BRA ATT VETA

Läs mer om kryssningarna här!