Antarktis, Patagonien och Chiles fjordar – sydgående

Valparaíso – Till sjöss – Castro – Till sjöss – Puerto Edén – Puerto Natales – De chilenska fjordarna – Till sjöss – Antarktis – Till sjöss – Ushuaia – Buenos Aires

Följ med oss på denna expedition till de mest spännande platserna längs den sydamerikanska kusten och vidare till Antarktis. Besök en av världens mest natursköna nationalparker och upplev det rika djurlivet i Patagonien, de chilenska fjordarna och Kap Horn och sedan – Antarktis. Njut av tiden i land, paddla kajak, följ med på vandring och se pingviner, fåglar och sälar på nära håll.

Datum: 15 oktober 2021 (19 dagar), 23 oktober 2021 & 2 november 2021 (18 dagar)

fr. 88 516 kr

Boka

Reseprogram

 • Dag 1: Valparaíso

  Expeditionen startar i färgstarka Valparaiso. Ett av de bästa sätten att turista i staden är att åka upp med någon av stadens bergbanor och få en vidsträckt utsikt över bukten. Besök hamnen och fiskepirerna och få en känsla för Chiles fisketraditioner. Vi rekommenderar också ett besök i de historiska stadsdelarna innan du går ombord på MS Fram. Du kan också lägga till ett 4-dagarsprogram före sjöresan till Atacama-öknen, världens torraste öken.

 • Dag 2-3: Till sjöss

  Medan vi seglar längs Chiles Stillahavskust inleder expeditionsteamet sitt föredragsprogram för att förbereda resenärerna på alla upplevelser som väntar. Passa på att vistas på däck och njut av den vackra naturen.

 • Dag 4: Castro

  Castro ligger på ön Chiloé och omges av vindpinade kullar och lummig vegetation. Staden är känd för sina färgstarka palafitos, trähus byggda på pålar längs vattnet, och San Francisco-kyrkan som finns med på Unescos världsarvslista.

 • Dag 5: Till sjöss

  Vi fortsätter söderut genom Patagoniens mytomspunna vatten till en av världens mest avlägsna, orörda och vackra platser: den sydliga provinsen Ultima Esperanza, som betyder Sista hoppet. Vi färdas genom Andernas vackra kustlandskap och njuter av den orörda och storslagna naturen.

 • Dag 6: Puerto Edén

  Det är lätt att charmas av byn Puerto Edén i nationalparken Bernardo O’Higgins. Byn är känd för sitt isolerade läge längst in i en djup fjord, omgiven av berg. Byn har runt 250 invånare, och bland dem finns de 15 personer som återstår av kawéskar-folket.

 • Dag 7-8: Puerto Natales

  Puerto Natales är porten till nationalparken Torres del Paine, världsberömd för sin imponerande klippformation Torres del Paine (Paine-tornen). Utforska nationalparken under vår bokningsbara utflykt och upplev det varierande landskapet – från vidsträckta stäpplandskap till kuperad bergsterräng med höga toppar. Håll utkik efter lamor, pumor och rävar samt mer än 100 olika fågelarter, bland annat den andiska kondoren.

 • Dag 9: De chilenska fjordarna

  Här möts vi av en vildmark som med sina djupa fjordar och skyhöga berg förefaller helt orörd av människor. Detta unika fjordlandskap har formats av glaciäris som har karvat sig genom bergen och efterlämnat isolerade öar och dolda bukter.

 • Dag 10-11: Kap Horn och Drakesundet

  På morgonen går vi genom den natursköna Beaglekanalen innan det är dags att sätta kurs över öppet vatten. Om väderförhållandena tillåter försöker vi gå i land på Kap Horn – den sydligaste spetsen av Sydamerika.

  Vi korsar sedan det legendariska Drakesundet och här har du gott om tid att lyssna till föredrag och lära dig mer om Antarktis fantastiska djurliv och historia. Du får också veta mer om hur vi gör besöket så säkert och hållbart som möjligt. Vi har också ett forskningsprogram där du kan hjälpa till att samla in data till aktuella forskningsprojekt.

 • Dag 12-16: Antarktis

  Denna oändliga, vita vildmark är en kontinent som gör dig full av överväldigande intryck. Väder-, vind- och isförhållanden har naturligtvis stor inverkan på vårt program och vårt erfarna expeditionsteam väljer ut möjliga platser för ilandstigning som ger dig de allra bästa upplevelserna. Så här års har Antarktis många timmars dagsljus vilket gör att du får ut mesta möjliga av dina dagar i denna hisnande miljö. I Antarktis försöker vi göra landstigningar på både Sydshetlandsöarna och Antarktiska halvön. Tack vare vår flexibilitet finns utrymme för oväntade inslag och djurlivet har hög prioritet, så vi försöker ta dig i land för att uppleva det på nära håll. Har vi möjlighet hälsar vi på hos åsnepingviner på Cuverville Island och i Neko Harbour. Vi hoppas kunna segla genom den enastående vackra Lemaire-kanalen och ge oss av på en utmanande vandring på Petermann Island där du belönas av en fantastisk panoramautsikt. En annan intressant destination är om vädret tillåter Port Lockroy, en gammal brittisk bas som inrymmer ett museum. När vi seglar genom Antarktiska sundet har du en spektakulär utsikt över landskapet med isberg och glaciärer och kan se klippformationen Brown Bluff tydligt avteckna sig. Med våra stabila PolarCirkel-båtar kan vi ta oss i land nästan överallt och utforska vikar och sund. Expeditionsteamet berättar om allt vi ser och ser till att vi stör det lokala djurlivet så lite som möjligt. Upplev avlägsna och orörda Antarktis med alla dina sinnen. Paddla kajak i orörda vatten bland isbergen, gå på guidade vandringar uppför snöiga stigar till spektakulära utsiktsplatser, lyssna till ljudet av glaciärer som kalvar eller pingviner som tjattrar, övernatta på däck eller i tält eller, om du är riktigt modig, ta ett uppfriskande polardopp. Varje dag kommer att vara annorlunda och noggrant planerad av vårt expeditionsteam för att du ska lära dig så mycket som möjligt och få oförglömliga minnen med dig hem.

 • Dag 17-18: Drakesundet

  MS Fram tar oss tryggt tillbaka över Drakesundet medan expeditionsteamet fortsätter sin föredragsserie och sammanfattar erfarenheterna från Antarktis. Med hjälp av de avancerade mikroskopen i fartygets forskningscenter kan du analysera prover som du tar under expeditionen och se en annan typ av ”vilda djur” på cellnivå.

 • Dag 19: Ushuaia/Buenos Aires

  Alla expeditioner har tyvärr ett slut. När vi ankommer till Ushuaia i Eldslandet är det dags att ta farväl. Härifrån påbörjar du din hemresa först med flyg till Buenos Aires, där du har möjlighet att förlänga din vistelse genom att delta i vårt program efter sjöresan till hisnande Iguazufallen.

 • Reseprogram för 23 oktober 2022

  Dag 1: Valaparíso
  Dag 2-3: Chiles kust
  Dag 4: Castro
  Dag 5: Till sjöss
  Dag 6: Puerto Edén
  Dag 7-8: Puerto Natales
  Dag 9: Chilenska fjordar
  Dag 10-11: Kap Horn och Drakes sund
  Dag 12-15: Antarktis
  Dag 16-17: Till sjöss
  Dag 18: Ushuaia/Buenos Aires

Hytter

Expeditionssviter

MG Grand-svit (MG) 35 – 37 m2
1-2 rum, soffgrupp, tv, stereo, internet (utom på MS Fram), minibar, badkar i vissa hytter, balkong eller burspråk i de flesta hytter. Hytterna är belägna på de övre däcken.

Svit (M) 28 – 30 m2
1-2 rum, soffgrupp, tv, minibar, balkong i vissa hytter. Hytterna är belägna på de övre däcken.

Minisvit (Q) 15 – 20 m2
Soffgrupp, tv, minibar. Hytterna är belägna på de övre däcken.

Polar insideshytter

Insideshytt (I) 5 – 10 m2

Separata bäddar, varav den ena är en bäddsoffa. Våningssäng i vissa av hytterna. Hytterna är belägna i nedre delen av fartyget.

Polar utsideshytter

Arctic Superior Utsideshytt (U) 5 – 13 m2

Separata bäddar, varav den ena är en bäddsoffa, bord. Hytterna är belägna på övre delen av fartyget.

Utsideshytt (N) 5 – 13 m2

Separata bäddar, varav den ena är en bäddsoffa. Hytterna är belägna på nedre delen av fartyget.

Priser

Fartyg: MS Fram

Polar insides från 88 516 kr per person
Polar utsides från 103 514 kr per person
Arctic Superior utsides från 116 846  kr per person
Expeditionssviter från 180 643 kr per person

Boka resan med Hurtigruten online hos Kryssningscenter, som är en del av Vega familjen.
Se alla avresor och priser här.

Priset inkluderar

Flygresor
Flygresa i ekonomiklass från Ushuaia till Buenos Aires

Transfer
Transport från fartyg till flygplatsen i Ushuaia

Expeditionsresa

Expeditionsresa i vald hyttkategori
Frukost, lunch och middag inklusive dryck (fartygets öl och vin, läsk och mineralvatten) i restaurangerna Aune och Fredheim
Mat i á la carte-restaurangen Lindstrøm ingår för gäster som har bokat svit
Kaffe och te
Wi-Fi ombord. Tänk på att vi befinner oss i avlägsna områden med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte
Återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på i fartygets vattenstationer
Engelsktalande expeditionsteam som arrangerar och följer med på aktiviteter ombord och iland
Vissa utflykter

Aktiviteter ombord
Experter i expeditionsteamet håller föredrag om olika ämnen
Tillgång till fartygets vetenskapscenter som har ett omfattande bibliotek och avancerade mikroskop för biologiska och geologiska undersökningar
Forskningsprogram som ger gästerna möjlighet att hjälpa till med vetenskapliga undersökningar
Professionell fotograf ombord som ger tips om fotografering av landskap och djur
Tillgång till fartygets jacuzzier, panoramabastu, inom- och utomhusgym och löparspår på däck
Informella sammankomster med besättningen, till exempel för att sammanfatta dagens händelser och informera om följande dag

Aktiviteter i land
Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar i Antarktis
Möjlighet att låna stövlar, stavar och annan utrustning som behövs under aktiviteter
Vind- och vattenavstötande expeditionsjacka.
Expeditionsfotografer som hjälper gästerna med kamerainställningar före landstigningar

Ej inkluderat

Internationella flygresor
Reseförsäkring
Bagagehantering
Bokningsbara utflykter på land med våra lokala samarbetspartner
Bokningsbara aktiviteter i små grupper tillsammans med expeditionsteamet
Behandlingar i fartygets wellness- och spaavdelning

Vänligen observera
Alla planerade aktiviteter är beroende av väder- och isförhållanden
Arrangemangen för utflykter och aktiviteter kan komma att ändras
Obligatorisk hälsodeklaration
Se till att du uppfyller viserings- och inresekrav
Det förväntas inte att du lämnar dricks

Övrig information

EXTRA PROGRAM

Vill du få ut ännu mer av din resa och lägga på ytterligare utflykter före eller efter kryssningen? Förutom att du kan boka internationella flyg hos oss, så kan du även boka extra program hos oss.

HYTTERNAS SERVICENIVÅ

Hytterna delas in i fyra olika kategorier, var och en med sin servicenivå. I länken nedan hittar du information om vilka tjänster som ingår i de olika hyttkategorierna.

Läs mer här!

EXPEDITIONSTEAMET

Expeditionsteamet kommer att ge dig intressanta föreläsningar i ämnen som biologi, historia, geologi och kultur. De är inte bara duktiga föreläsare; de är dina värdar ombord och på land. Alla medlemmar i expeditionsteamet är fokuserade på miljövänlig turism i polarområdena. De tar dig på vandringar samtidigt som du får veta hur du får ut det mesta av din upplevelse utan att lämna alltför mycket spår efter dig. De är handplockade för deras lokala expertis och specifika kunskaper inom relevanta områden.

De är också kända för sin entusiasm, nyfikenhet och kärlek till de områden som vi besöker. Vår expeditionsteam består av moderna upptäcktsresanden som älskar att dela med sig av berättelser, tolka vad vi ser och leda oss till alla de bästa platserna.

ARKTISKA KRYSSNINGAR – BRA ATT VETA

Läs mer om kryssningarna här!