Upptäck Antarktis, Patagonien och Chiles fjordar – nordgående

Buenos Aires – Ushuaia – Drakesundet – Antarktis – Drakesundet – De chilenska fjordarna – Puerto Natales – Puerto Edén – Till sjöss – Castro – Valparaíso

Följ med på en mycket omväxlande expedition med höjdpunkter som fem dagar i Antarktis, de vackra chilenska fjordarna, det rika djurlivet i Patagonien och inte minst ett besök i en av världens mest natursköna nationalparker. Njut av tiden i land, paddla kajak, vandra och se pingviner, fåglar och sälar på nära håll.

Datum: 16 mars 2022 (19 dagar) & 17 mars 2022 (20 dagar)

fr. 88 130

Boka

Reseprogram

 • Dag 1: Buenos Aires

  Expeditionen börjar med en övernattning i Buenos Aires, Argentinas pulserande huvudstad. Tillbringa kvällen på egen hand och upptäck ”Sydamerikas Paris”. I vårt program före sjöresan kan du också boka en utflykt till Patagonien.

 • Dag 2: Buenos Aires/Ushuaia

  Flyget från Buenos Aires kommer fram tidigt på morgonen, vilket gör att du har några timmar på dig att utforska Ushuaia innan du går ombord på MS Fram. På kvällen seglar vi ut genom den natursköna Beaglekanalen.

 • Dag 3-4: Till sjöss

  MS Fram tar oss tryggt över det legendariska Drakesundet mot den Antarktiska halvön. Under resan söderut påbörjar expeditionsteamet sitt föredragsprogram där du får lära dig mer om Antarktis fantastiska djurliv, geologi och historia. Du får också veta mer om hur vi gör besöket så säkert och hållbart som möjligt. Vi har också ett forskningsprogram där du kan hjälpa till att samla in data till aktuella forskningsprojekt. Njut av den friska havsluften och håll utkik efter djur från däck.

 • Dag 5-8: Antarktis

  Antarktis är isolerat från resten av världen genom kalla havsströmmar. Istäcket är på sina ställen upp till 4 000 meter tjockt och utgör 90 procent av världens is. På vintern är kontinenten ännu mer otillgänglig genom att is bildas utanför kusten som praktiskt taget fördubblar arealen. I Antarktis fortplantar sig sommartid miljontals pingviner, valar och sälar och resten av tiden tillbringar de i havet. Här finns gott om krill, en viktig näringskälla för områdets djurliv. I Södra ishavet utgör den antarktiska krillen en sammanlagd biomassa av flera hundra miljoner ton. Enligt Antarktisfördraget är detta en kontinent som är tillägnad fred, vetenskap och turism. Inga mänskliga aktiviteter får ändra den naturliga balansen här. Vi besöker en plats som genom årtusenden har utvecklats utan påverkan från människor och vi följer därför mycket strikta regler och riktlinjer för miljön. Vi vill inte efterlämna något annat än fotspår och inte ta med oss något annat än foton! Det som är så spännande med Antarktis är att det geografiska läget gör varje resa till en unik expedition. Trots den mest sofistikerade tekniken går det inte att förutspå vilka klimatutmaningar som möter oss. Därför måste vi vara flexibla och beredda att ändra våra rutter och landstigningar under resans gång. Det innebär också att vi passar på att utnyttja idealiska förhållanden och tillbringar timmar på land eller i vattnet i kajaker, går på vandringar eller bara kryssar runt bland flockar av valar. Förhållanden som väder, vind och isförhållanden har stor inverkan på vårt program. Vi kommer att försöka lägga till på flera platser, bland annat Deception Island, Half Moon Island, Brown Bluff, Cuverville Island och Neko Harbour. Samtliga är fridfulla platser med orörd natur, pingvinkolonier, sälar, valar i havet, glaciärer, isberg i alla former och färger, gamla valfångststationer och forskningsbaser. Det kan vara svårt att sammanfatta alla intryck du får och ett välkänt citat från erfarna Antarktis-resenärer lyder: ”Om du kan beskriva Antarktis i ord har du antagligen aldrig varit där.”

 • Dag 9-10: Till sjöss

  När vi sedan vänder norrut och går över Drakesundet har du gott om tid att smälta allt du sett och hört i Antarktis. Med hjälp av de avancerade mikroskopen i fartygets forskningscenter, kan du analysera prover som du har tagit under expeditionen och se en annan typ av ”vilda djur” på cellnivå. Expeditionsteamet fortsätter sitt föredragsprogram och förbereder dig på de äventyr som väntar. Passa på att lära dig mer om regionens historia och ekosystem. Koppla av på däck, njut av den friska havsluften och håll utkik efter djur och fåglar.

 • Dag 11: Kap Horn

  Om vädret tillåter försöker vi gå iland på Kap Horn. Detta är Sydamerikas sydligaste punkt och gränsen mellan Atlanten och Stilla havet, vilket ofta ger upphov till utmanande havsförhållanden. Vi seglar sedan in i Beaglekanalens skyddade farvatten.

 • Dag 12: Chiles fjordar

  Här väntar oss en fantastisk natur med djupa fjordar och höga berg som reser sig ur de iskalla vattnen. Detta vilda och avlägsna område med isolerade öar och dolda vikar med rikt djurliv verkar praktiskt taget orört av människor.

 • Dag 13-14: Puerto Natales

  Puerto Natales är porten till nationalparken Torres del Paine, som är världsberömd för sin imponerande klippformation Torres del Paine (Paine-tornen). Utforska nationalparken under vår bokningsbara utflykt och upplev det varierande landskapet – från vidsträckta stäpplandskap till kuperad bergsterräng med höga toppar. Håll utkik efter lamor, pumor och rävar samt mer än 100 olika fågelarter, bland annat den andiska kondoren.

 • Dag 15: Puerto Edén

  Det är lätt att charmas av byn Puerto Edén i nationalparken Bernardo O’Higgins. Byn är känd för sitt isolerade läge och ligger omgiven av berg längst in i en djup fjord. Här bor runt 250 personer, och bland dem de 15 personer som återstår av kawéskar-folket.

 • Dag 16: Till sjöss

  Vår expedition fortsätter norrut genom Patagoniens mytomspunna vatten. Njut av den storslagna naturen när vi sakta glider fram genom Andernas kuperade kustlandskap.

 • Dag 17: Castro

  Castro omges av vindpinade kullar och lummig vegetation och är känd för sina färgstarka palafitos, trähus byggda på pålar längs vattnet. Missa inte San Francisco-kyrkan som finns med på Unescos världsarvslista. På de vidsträckta stränderna i närheten bor mängder av sjöfåglar, pingviner och sjölejon.

 • Dag 18-19: Till sjöss

  Medan vi seglar längs Stillahavskusten mot Valparaíso sammanfattar vi de storslagna upplevelser vi har fått under expeditionen och håller utkik efter djur från däck.

 • Dag 20: Valparaíso

  Alla expeditioner har tyvärr ett slut och vår slutar i färgstarka och poetiska Valparaíso. Ta dig lite tid att utforska denna vackra stad innan du flyger hem. Du kan också förlänga din semester med vårt program efter sjöresan till Påskön, som finns med på Unescos världsarvslista och är känd för sina mystiska, gigantiska statyer.

 • Reseprogram för 16 mars 2022

  Dag 1: Santiago de Chile
  Dag 2: Santiago de Chile/Punta Arenas
  Dag 3-4: Till sjöss
  Dag 5-8: Antarktis
  Dag 9-10: Drakes sund och Kap Horn
  Dag 11: Chiles fjordar
  Dag 12-13: Puerto Natales
  Dag 14: Puerto Edén
  Dag 15: Till sjöss
  Dag 16: Castro
  Dag 17-18: Chiles kust
  Dag 19: Valparaíso

Hytter

Arctic Superior utsideshytt

Hytterna i Arctic Superior-klassen är bekväma och rymliga. De flesta har balkong. Flexibla sovarrangemang, bäddsoffor, tv och andra inslag gör den här till en av våra populäraste kategorier. Vårt Arctic Superior-koncept inkluderar vattenkokare, te och kaffe. För två till fyra passagerare.

Hyttkategori: TY med fönster, ca 22 m2

Hyttkategori: TT med fönster, ca 24-27 m2

Hyttkategori: XTJ med balkong, ca 18 m2

Hyttkategori: YY/XTD/XT med balkong, ca 15-19 m2

Expeditionssviter

Dessa sviter är stora, välutrustade hytter med breda fönster. De flesta har balkong. Vissa har en privat varmbadstunna utomhus. Sviterna har flexibla sovarrangemang med bekväma soffor, sittplatser och tv. De rymmer upp till fyra passagerare.

Expeditionssviterna ligger uteslutande på övre och mellersta däck. I våra expeditionssviter finns en badrock, espressomaskin och mycket mer. En spännande välkomstgåva väntar alla svitgäster i hytten.

XL Suite

Extrastor hörnsvit med privat balkong. Fartygets rymligaste hytt med stora fönster, flexibla sänglösningar, bäddsoffa, TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin.
Hyttkategori: MA 46-48 m2

Hörnsuite

Hörnsvit akterut med balkong och egen bubbelpool, varierande storlek, stora fönster, flexibla sänglösningar, några har soffa. TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin.
Hyttkategori: MC 20-30 m2

XL Suite

Extrastor hörnsvit utan balkong. Ligger akterut med bäddsoffa, flexibla sänglösningar, stora fönster, TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin.
Hyttkategori: MB 44 m2

L Suite

Stor hörnsvit med privat balkong, flexibla sänglösningar, bäddsoffa, TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin. Anpassad för rullstol.
Hyttkategori: MD 35 m2

Suite

Sviter på övre däck med privat balkong. Varierande storlek, flexibla sänglösningar, några har soffa. TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin.
Hyttkategori: ME 20-28 m2

Priser

Fartyg: MS Roald Amundsen / MS Fram

Polar utsides från 113 354 kr per person
Arctic Superior från 135 449 kr per person
Arctic Superior med balkong från 147 501 kr per person
Expeditionssviter från 180 643 kr per person

Boka resan med Hurtigruten online hos Kryssningscenter, som är en del av Vega familjen.
Se alla avresor och priser här.

Priset inkluderar

Hotell
En hotellnatt med frukost i Santiago de Chile före expeditionen

Flygresor
Flygresa i ekonomiklass från Santiago de Chile till Punta Arenas

Transfer
Transfer från hotellet till flygplatsen i Santiago de Chile före expeditionen
Transfer från flygplatsen i Punta Arenas till fartyget, inklusive en kort stadsrundtur med lunchbox

Expeditionsresa

Expeditionsresa i vald hyttkategori
Frukost, lunch och middag inklusive dryck (fartygets öl och vin, läsk och mineralvatten) i restaurangerna Aune och Fredheim
Mat i á la carte-restaurangen Lindstrøm ingår för gäster som har bokat svit
Kaffe och te
Wi-Fi ombord. Tänk på att vi befinner oss i avlägsna områden med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte
Återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på i fartygets vattenstationer
Engelsktalande expeditionsteam som arrangerar och följer med på aktiviteter ombord och iland
Vissa utflykter

Aktiviteter ombord
Experter i expeditionsteamet håller föredrag om olika ämnen
Tillgång till fartygets vetenskapscenter som har ett omfattande bibliotek och avancerade mikroskop för biologiska och geologiska undersökningar
Forskningsprogram som ger gästerna möjlighet att hjälpa till med vetenskapliga undersökningar
Professionell fotograf ombord som ger tips om fotografering av landskap och djur
Tillgång till fartygets jacuzzier, panoramabastu, inom- och utomhusgym och löparspår på däck
Informella sammankomster med besättningen, till exempel för att sammanfatta dagens händelser och informera om följande dag

Aktiviteter i land
Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar i Antarktis
Möjlighet att låna stövlar, stavar och annan utrustning som behövs under aktiviteter
Vind- och vattenavstötande expeditionsjacka.
Expeditionsfotografer som hjälper gästerna med kamerainställningar före landstigningar

Ej inkluderat

Internationella flygresor
Reseförsäkring
Bagagehantering
Bokningsbara utflykter på land med våra lokala samarbetspartner
Bokningsbara aktiviteter i små grupper tillsammans med expeditionsteamet
Behandlingar i fartygets wellness- och spaavdelning

Vänligen observera
Alla planerade aktiviteter är beroende av väder- och isförhållanden
Arrangemangen för utflykter och aktiviteter kan komma att ändras
Obligatorisk hälsodeklaration
Se till att du uppfyller viserings- och inresekrav
Det förväntas inte att du lämnar dricks

Övrig information

EXTRA PROGRAM

Vill du få ut ännu mer av din resa och lägga på ytterligare utflykter före eller efter kryssningen? Förutom att du kan boka internationella flyg hos oss, så kan du även boka extra program hos oss.

HYTTERNAS SERVICENIVÅ

Hytterna delas in i fyra olika kategorier, var och en med sin servicenivå. I länken nedan hittar du information om vilka tjänster som ingår i de olika hyttkategorierna.

Läs mer här!

EXPEDITIONSTEAMET

Expeditionsteamet kommer att ge dig intressanta föreläsningar i ämnen som biologi, historia, geologi och kultur. De är inte bara duktiga föreläsare; de är dina värdar ombord och på land. Alla medlemmar i expeditionsteamet är fokuserade på miljövänlig turism i polarområdena. De tar dig på vandringar samtidigt som du får veta hur du får ut det mesta av din upplevelse utan att lämna alltför mycket spår efter dig. De är handplockade för deras lokala expertis och specifika kunskaper inom relevanta områden.

De är också kända för sin entusiasm, nyfikenhet och kärlek till de områden som vi besöker. Vår expeditionsteam består av moderna upptäcktsresanden som älskar att dela med sig av berättelser, tolka vad vi ser och leda oss till alla de bästa platserna.

ARKTISKA KRYSSNINGAR – BRA ATT VETA

Läs mer om kryssningarna här!