Diskobukten – I hjärtat av Grönland

Reykjavik – Danmarksundet – Qaqortoq – Kvanefjord – Maniitsoq – Sisimiut – Ilulissat – Camp Frieda – Evighedfjord – Nuuk – Ivittuut – Prins Christian Sund – Irmingerhavet – Reykjavik

 

På vår Grönlandskryssning utforskar vi den unika, spektakulära naturen och får lära oss mer om den fascinerande inuitkulturen. Träffa de gästvänliga människor som lever i det karga, arktiska landskapet och glid fram bland gigantiska isberg under midnattssolens ljus på väg mot höjdpunkter som Diskobukten.

Datum: 2021: 24.6, 9.7, 24.7 (16 dagar)
2022: 25.6, 10.7, 25.7, 9.8 (16 dage)

fr. 68 461 kr

Boka

Reseprogram

 • Dag 1: Reykjavik

  Reykjavík är världens nordligaste huvudstad. Fornnordiska bosättare döpte platsen till Reykjavík, ”den rykande viken”, efter de ångpelare som steg upp från de varma källorna i området. Stadens omgivningar bjuder på fantastiskt vacker natur med gejsrar, fjäll, glaciärer och de geotermiska baden som du absolut måste besöka innan du går ombord på MS Fridtjof Nansen.

 • Dag 2-3: Danmarksundet

  Vi lämnar Island bakom oss och styr ut över Irmingerhavet. Denna vattenväg användes av vikingarna när de migrerade från Island till Grönland för ungefär 1 000 år sedan. Lyssna till de första föredragen om historia och biologi och gör dig hemmastadd i vårt innovativa expeditionsfartyg.

 • Dag 4: Qaqortoq

  Många anser att Qaqortoq är en av de vackraste städerna i Grönland på grund av sina färgglada hus och natursköna omgivningar. Qaqortoq är med sina 3 000 invånare den största staden på södra Grönland och enkel att utforska till fots. Du kan också följa med på någon av våra utflykter för att uppleva mer av natur och kultur.

 • Dag 5: Kvanefjord-regionen

  I dag seglar vi in i Kvanefjorden nära staden Paamiut och utforskar det natursköna landskapet. Vår erfarne kapten hittar utifrån de rådande förhållandena platser att gå i land för att vandra, paddla kajak eller studera djurlivet.

 • Dag 6: Maniitsoq

  Maniitsoq grundades 1755 och betyder ”den ojämna platsen” efter den kuperade terräng och de fjälltoppar som omger staden. Den brukar kallas ”Grönlands Venedig”, eftersom den ligger i en skärgård som korsas av små naturliga kanaler. Besök det lokala museet för att få veta mer om stadens historia och kultur.

 • Dag 7: Sisimiut

  Sisimiut ligger fyra mil norr om polcirkeln. Namnet betyder ungefär ”folket som bor på ett ställe där det finns rävlyor”. Detta är Grönlands näst största stad, en modern, pittoresk ort som håller fast vid gamla traditioner. Här erbjuder vi en mängd utflykter bland allt spännande som finns att göra i Sisimiut.

 • Dag 8: Ilulissat

  Ilulissat ligger i ett hisnande landskap vid världsarvslistade Ilulissatfjorden. Vid fjordens mynning kan du se enorma isberg som har gått på grund. Dessa ismassor kommer från Jakobshavnsglaciären, en av världens mest snabbsmältande glaciärer. Följ med på en av våra utflykter hit.

 • Dag 9: Camp Frieda

  Vi hoppas kunna besöka en plats nära Saqqaq som inte fick något officiellt namn förrän 2013. Platsen som ligger längst norrut på vår resrutt har en särskild betydelse för oss, eftersom den är namngiven efter en medlem i expeditionsteamet. Här går vi i land på stranden för att beundra det spektakulära landskapet och den arktiska floran.

 • Dag 10: Evighetsfjorden

  I dag utforskar vi den slingrande Evighetsfjorden som omges av höga berg (upp till 2 000 m.ö.h.). Här avgör väderförhållanden vårt slutgiltiga program och vilka slags aktiviteter vi erbjuder.

 • Dag 11: Nuuk

  Nuuk ligger i mynningen till ett av de största och mest spektakulära fjordsystemen i världen. I Grönlands huvudstad möts gamla och nya traditioner, från pittoreska gamla hus i ”Kolonihaven” till den moderna byggnad där Grönlands administration Hjemmestyret nu är inrymt. Besök också nationalmuseet och se de berömda mumierna från Qilakitsoq.

 • Dag 12: Ivittuut

  Den övergivna orten Ivittuut är känd för sitt rikliga bestånd av myskoxar. För mer än tusen år sedan bosatte sig vikingar i området men efterlämnade inga skriftliga källor. Arkeologer tror dock att bosättningen var den sista som anlades och den första som övergavs.

 • Dag 13: Prins Christian Sund

  Prins Christian Sund skiljer fastlandet från Sangmissoq och andra öar i Kap Farvel-arkipelagen. Om vädret tillåter seglar vi genom denna smala kanal och njuter av det spektakulära landskapet, men är kanalen är blockerad av is seglar vi runt udden på Nunap Isua (Kap Farvel).

 • Dag 14-15: Irmingerhavet

  Efter oförglömliga upplevelser på Grönland sätter vi kurs tillbaka till Island. Tillbringa dagarna till havs med att smälta dina upplevelser, förkovra dig i vetenskapscentret eller spana efter valar på däck i sällskap av sjöfåglar som följer fartyget.

 • Dag 16: Reykjavik

  Du ankommer den isländska huvudstaden tidigt på morgonen. Om du vill uppleva mer av Island kan du förlänga din resa med ett av våra program efter sjöresan, eller bara stanna kvar ett par dagar och njuta av staden och dess omgivningar.

Hytter

Arctic Superior utsideshytt

Hytterna i Arctic Superior-klassen är bekväma och rymliga. De flesta har balkong. Flexibla sovarrangemang, bäddsoffor, tv och andra inslag gör den här till en av våra populäraste kategorier. Vårt Arctic Superior-koncept inkluderar vattenkokare, te och kaffe. För två till fyra passagerare.

Hyttkategori: TY med fönster, ca 22 m2

Hyttkategori: TT med fönster, ca 24-27 m2

Hyttkategori: XTJ med balkong, ca 18 m2

Hyttkategori: YY/XTD/XT med balkong, ca 15-19 m2

Expeditionssviter

Dessa sviter är stora, välutrustade hytter med breda fönster. De flesta har balkong. Vissa har en privat varmbadstunna utomhus. Sviterna har flexibla sovarrangemang med bekväma soffor, sittplatser och tv. De rymmer upp till fyra passagerare.

Expeditionssviterna ligger uteslutande på övre och mellersta däck. I våra expeditionssviter finns en badrock, espressomaskin och mycket mer. En spännande välkomstgåva väntar alla svitgäster i hytten.

XL Suite

Extrastor hörnsvit med privat balkong. Fartygets rymligaste hytt med stora fönster, flexibla sänglösningar, bäddsoffa, TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin.
Hyttkategori: MA 46-48 m2

Hörnsuite

Hörnsvit akterut med balkong och egen bubbelpool, varierande storlek, stora fönster, flexibla sänglösningar, några har soffa. TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin.
Hyttkategori: MC 20-30 m2

XL Suite

Extrastor hörnsvit utan balkong. Ligger akterut med bäddsoffa, flexibla sänglösningar, stora fönster, TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin.
Hyttkategori: MB 44 m2

L Suite

Stor hörnsvit med privat balkong, flexibla sänglösningar, bäddsoffa, TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin. Anpassad för rullstol.
Hyttkategori: MD 35 m2

Suite

Sviter på övre däck med privat balkong. Varierande storlek, flexibla sänglösningar, några har soffa. TV, minibar, badrock, vattenkokare, kaffe/te, espressomaskin.
Hyttkategori: ME 20-28 m2

Polar utsideshytt

Polar utsideshytter ligger främst på mellersta däck med fönster. De flesta är rymliga, har flexibla sovarrangemang och tv för att förse dig med ett förstklassigt boende. För två till fyra passagerare.

Storlek: 17 – 30 m2

Hyttkategori: RR på mellandäck
Hyttekategori: RS på nedre däck

Priser

Fartyg: MS Fridtjof Nansen

Polar utsides från 68 461 kr per person
Arctic Superior från 80 099 kr per person
Arctic Superior med balkong från 86 945 kr per person
Expeditionssviter från 102 007 kr per person

Boka resan med Hurtigruten online hos Kryssningscenter, som är en del av Vega familjen.
Se alla avresor och priser här.

Priset inkluderar

Expeditionsresa
Expeditionsresa i vald hyttkategori
Frukost, lunch och middag inklusive dryck (fartygets öl och vin, läsk och mineralvatten) i restaurangerna Aune ochFredheim
Mat i á la carte-restaurangen Lindstrøm ingår för gäster som har bokat svit
Kaffe och te
Wi-Fi ombord. Tänk på att vi befinner oss i avlägsna områden med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte
Återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på i fartygets vattenstationer
Engelsktalande expeditionsteam som arrangerar och följer med på aktiviteter ombord och iland
Vissa utflykter

Aktiviteter ombord
Experter i expeditionsteamet håller föredrag om olika ämnen
Tillgång till fartygets vetenskapscenter som har ett omfattande bibliotek och avancerade mikroskop för biologiska och geologiska undersökningar
Forskningsprogram som ger gästerna möjlighet att hjälpa till med vetenskapliga undersökningar
Professionell fotograf ombord som ger tips om fotografering av landskap och djur
Tillgång till fartygets jacuzzier, oändlighetspool, panoramabastu, inom- och utomhusgym och löparspår på däck
Informella sammankomster med besättningen, till exempel för att sammanfatta dagens händelser och informera om följande dag

Aktiviteter i land
Eskorterade landstigningar med små expeditionsbåtar
Möjlighet att låna stövlar, stavar och annan utrustning som behövs under aktiviteter
Vind- och vattenavstötande expeditionsjacka.
Expeditionsfotografer som hjälper gästerna med kamerainställningar före landstigningar

Ej inkluderat

Internationella flygresor
Reseförsäkring
Bagagehantering
Bokningsbara utflykter på land med våra lokala samarbetspartner
Bokningsbara aktiviteter i små grupper tillsammans med expeditionsteamet
Behandlingar i fartygets wellness- och spaavdelning

Vänligen observera
Alla planerade aktiviteter är beroende av väder- och isförhållanden
Arrangemangen för utflykter och aktiviteter kan komma att ändras
Se till att du uppfyller viserings- och inresekrav
Det förväntas inte att du lämnar dricks

Övrig information

EXTRA PROGRAM

Vill du få ut ännu mer av din resa och lägga på ytterligare utflykter före eller efter kryssningen? Förutom att du kan boka internationella flyg hos oss, så kan du även boka extra program hos oss.

HYTTERNAS SERVICENIVÅ

Hytterna delas in i fyra olika kategorier, var och en med sin servicenivå. I länken nedan hittar du information om vilka tjänster som ingår i de olika hyttkategorierna.

Läs mer här!

EXPEDITIONSTEAMET

Expeditionsteamet kommer att ge dig intressanta föreläsningar i ämnen som biologi, historia, geologi och kultur. De är inte bara duktiga föreläsare; de är dina värdar ombord och på land. Alla medlemmar i expeditionsteamet är fokuserade på miljövänlig turism i polarområdena. De tar dig på vandringar samtidigt som du får veta hur du får ut det mesta av din upplevelse utan att lämna alltför mycket spår efter dig. De är handplockade för deras lokala expertis och specifika kunskaper inom relevanta områden.

De är också kända för sin entusiasm, nyfikenhet och kärlek till de områden som vi besöker. Vår expeditionsteam består av moderna upptäcktsresanden som älskar att dela med sig av berättelser, tolka vad vi ser och leda oss till alla de bästa platserna.

ARKTISKA KRYSSNINGAR – BRA ATT VETA

Läs mer om kryssningarna här!