Längs norska kusten

Hurtigruten är det bästa sättet att uppleva Norge på. Välj en 12-dagars klassisk rundresa eller ta en av våra kortare resor. Båtarna har utgjort en viktig länk mellan städer och byar, för lokalbefolkning, gods och turister ända sedan 1893.

Resan tar dig till fjordar, vattenvägar och hamnar som andra fartyg inte når. Upplev årstidernas växlingar som bestämmer rytmen och livsföringen för samhällena längs kusten. Under resan får du en ständigt skiftande naturupplevelse som saknar motstycke. Följ med oss på en vårresa när solen tinar upp landskapet eller upptäck den norska sommarens midnattssol norr om polcirkeln. När sommaren närmar sig sitt slut seglar vi in i hösten med dess färgprakt, innan vintern på nytt förvandlar landskapet och ger tillfälle till en mängd spännande aktiviteter och möjligheten att gå på jakt efter det magiska norrskenet.

Fartygen gör stopp i 34 hamnar, transporterar gods och passagerare till platser där turister sällan har satt sin fot. Det norska landskapets mångfald, historia och kultur öppnar sig genom vårt varierade utflyktsprogram som erbjuder många berikande och minnesvärda äventyr. Samtliga är särskilt utformade för att din resa med Hurtigruten längs den norska kusten ska bli en oförglömlig upplevelse. Välj mellan utflykter som är från en timme till en hel dag långa. Hurtigrutens duktiga guider och moderna bussar gör turerna både intressanta och bekväma. Välkommen ombord!

6 dagar eller mer

 • Pris per person fr: 18 020 kr

  Den klassiska rundresan

  Reslängd 12 dagar

  Den ultimata resan med Hurtigruten längs norska kusten från Bergen mot Kirkenes vid den ryska gränsen. Där vänder fartyget och börjar sin färd tillbaka till Bergen. Du kommer att uppleva Norges mest kända sevärdheter, såsom Nordkap, Tromsö, Ishavskatedralen, Lofoten, bergsformationen De Sju systrarna, det märkliga berget Torghatten, Nidarosdomen i Trondheim och Atlantkustens mäktiga landskap. På sommaren är turen in i Geirangerfjorden en av höjdpunkterna.

  Bergen – Kirkenes – Bergen

  Läs mera: Den klassiska rundresan
 • Pris per person fr: 14 143 kr

  Den klassiska norska upptäcktsresan

  Reslängd 11 dagar

  Denna resa innehåller många av höjdpunkterna från den klassiska rundresan. Vi startar i Bergen, passerar polcirkeln två gånger, upplever Nordkap, utforskar Kirkenes där båten vänder och avslutar kryssningen i medeltidsstaden Trondheim.

  Bergen – Kirkenes – Trondheim

  Läs mera: Den klassiska norska upptäcktsresan
 • Pris per person fr: 10 131 kr

  Den klassiska resan norrut

  Reslängd 7 dagar

  Vi följer den norska kustens skyddade farvatten från Bergen mot Kirkenes vid den ryska gränsen. Under resan kommer du att angöra 34 hamnar och uppleva den särpräglade naturen norr om polcirkeln. Alla de olika årstiderna ger olika nyanseringar av resan men när du än väljer att resa så kommer du få en fantastisk upplevelse. På sommaren är turen in i Geirangerfjorden är en av höjdpunkterna.

  Bergen – Kirkenes

  Läs mera: Den klassiska resan norrut
 • Pris per person fr: 8 612 kr

  Den klassiska resan söderut

  Reslängd 6 dagar

  Under en resa från allra nordligaste Norge har du möjlighet att uppleva de mest kända sevärdheterna i Norge, såsom Nordkap, Tromsö, Ishavskatedralen, Lofoten, bergsformationen De Sju systrarna, Torghatten med sitt karaktäristiska hål rakt igenom, Nidarosdomen i Trondheim och det mäktiga landskapet längs Atlantkusten.

  Kirkenes – Bergen

  Läs mera: Den klassiska resan söderut

5 dagar eller mindre

 • Pris per person fr: 4 783 kr

  Fjordar och Lofoten

  Reslängd 5 dagar

  Ge dig själv tid att uppleva denna fantastiska natur på en oförglömlig kryssning med Hurtigruten. På den korta rutten från Bergen till Tromsö kan du bland mycket annat njuta av Geirangerfjordens makalösa naturupplevelser. Upplev Svartisens glaciär eller fartens berusning på en RIB-safari på Saltsströmmen, som är världens starkaste tidvattenström.

  Bergen – Tromsö

  Läs mera: Fjordar och Lofoten
 • Pris per person fr: 5 890 kr

  Helgelandskusten, Lofoten och Nordkap

  Reslängd 5 dagar

  Fem dagar av Världens vackraste sjöresa, från historiska Trondheim till gränsstaden Kirkenes. Res längs den sägenomspunna Helgelandskusten, det vackra Lofoten och det arktiska kustlandskapet i Troms och Finnmark.

  Trondheim – Kirkenes

  Läs mera: Helgelandskusten, Lofoten och Nordkap
 • Pris per person fr: 5 005 kr

  Södergående resa mot Bergen

  Reslängd 4 dagar

  På en 4-dagarstur från Tromsø till Bergen får du uppleva en smakbit av Norge och flera av höjdpunkterna från en klassisk rundresa. Se det vackra Vesterålen, trolska Trollfjorden, Lofoten, Helgelandskusten och de Syv Søstre samt städer som Trondheim, Ålesund och Bergen. Vi vill också rekommendera Stokmarknes med Hurtigrutemuseet, Stamsund, Svolvær och Sandnessjøen – alla små unika, charmiga platser längs vägen söderut mot Bergen. Stanna gärna ett dygn i Nordens Paris eller Porten till Ishavet före ombordstigning på Hurtigruten och avgång från Tromsø. Vill du krydda seglatsen med fler upplevelser kan erbjuds ett antal spännande och varierande utflykter året runt på resorna. Läs mer i ”utflykter”.

  Tromsö – Bergen

  Läs mera: Södergående resa mot Bergen
 • Pris per person fr: 5 155 kr

  Upplev midnattssolen

  Reslängd 4 dagar

  På rutten Tromsø – Kirkenes – Tromsø far vi längs den spännande Finnmarkskusten. På utflykterna kan du uppleva Nordkaps nordliga landskap eller tusentals fåglar i Gjæsverstappens fågelreservat.

  Tromsö – Kirkenes – Tromsö

  Läs mera: Upplev midnattssolen
 • Pris per person fr: 3 995 kr

  Fjordar och långsträckt kustlandskap

  Reslängd 4 dagar

  Följ med Hurtigruten på en 4-dagarsresa från hansastaden Bergen till Bodø i norr. Vi skyndar långsamt förbi de västnorska fjordarna, med stopp i medeltidsstaden Trondheim med Nidarosdomen, och genom det äventyrliga Helgeland med Torghatten, De Syv Søstre och polcirkeln.

  Bergen – Bodø

  Läs mera: Fjordar och långsträckt kustlandskap
 • Pris per person fr: 3 205 kr

  Södergående resa – Helgelandskusten

  Reslängd 3 dagar

  Njut av lugn och avkoppling på en kryssning med Hurtigruten. Under en tredagars kryssning från Tromsö till Trondheim har du möjlighet att njuta av Helgelands vackra kust. På utflykterna kan du uppleva RIB-äventyr vid Lofoten, örnsafari i Trollsfjorden eller besöka UNESCO-ön Vega. En oförglömlig resa längs den norska Atlantkusten väntar!

  Tromsö – Trondheim

  Läs mera: Södergående resa – Helgelandskusten
 • Pris per person fr: 2 945 kr

  Vacker skärgård och djupa fjordar

  Reslängd 3 dagar

  Bergen, staden mellan de sju fjällen, och Unescolistade Bryggen ger en perfekt start på resan norrut mot Trondheim. Turen tar tre dagar med höjdpunkter som Ålesund, Geiranger, Romsdalsalpene, Molde och inte minst medeltidsstaden Trondheim.

  Bergen – Trondheim

  Läs mera: Vacker skärgård och djupa fjordar
 • Pris per person fr: 3 680 kr

  Helgelandskusten och pittoreska Lofoten

  Reslängd 3 dagar

  Det historiska och spännande Trondheim är utgångspunkt för den här upplevelserika 3-dagarsturen som tar dig med genom äventyrliga Helgeland och fascinerande Lofoten, med slutmål Tromsø, också kallad Nordens Paris.

  Trondheim – Tromsö

  Läs mera: Helgelandskusten och pittoreska Lofoten
 • Pris per person fr: 3 055 kr

  Tromsö-Kirkenes: Upplev midnattssolen

  Reslängd 3 dagar

  På rutten Tromsø – Kirkenes far vi längs den spännande Finnmarkskusten. På utflykterna kan du uppleva Nordkaps nordliga landskap eller tusentals fåglar i Gjæsverstappens fågelreservat.

  Tromsö – Kirkenes

  Läs mera: Tromsö-Kirkenes: Upplev midnattssolen
 • Pris per person fr: 2 210 kr

  Fjordlandskap, skärgård och historiska städer

  Reslängd 2 dagar

  En 2-dagarsresa från Trondheim till Bergen ger dig ro att njuta av livet och utsikten ombord medan båten skyndar långsamt längs kusten. Vi besöker Kristiansund, Molde, Ålesund och Vestlandets fantastiska fjordar på färden mot Bergen, staden med den Unescolistade Bryggen och utsiktspunkten Fløyen.

  Trondheim – Bergen

  Läs mera: Fjordlandskap, skärgård och historiska städer
 • Pris per person fr: 1 835 kr

  Kirkenes-Tromsö: Upplev midnattssolen

  Reslängd 2 dagar

  På rutten Kirkenes – Tromsø far vi längs den spännande Finnmarkskusten. På utflykterna kan du uppleva Nordkaps nordliga landskap eller tusentals fåglar i Gjæsverstappens fågelreservat.

  Kirkenes – Tromsö

  Läs mera: Kirkenes-Tromsö: Upplev midnattssolen
 • Pris per person fr: 1 735 kr

  Vacker skärgård och mytiska Helgelandskusten

  Reslängd 2 dagar

  Vår 2-dagarstur från Trondheim till Bodø tar dig genom det äventyrliga Helgeland, med trånga sund och fascinerande skärgård, och förbi sägenomspunna fjäll som Torghatten, Lekamøya och De Syv Søstre.

  Trondheim – Bodø

  Läs mera: Vacker skärgård och mytiska Helgelandskusten

Viktig information