Lettland

Riga

Riga är en skattkammare för alla som intresserar sig för historia och arkitektur. Under en kort promenad kan man förflytta sig från Gamla stans medeltida gränder till Art Nouveau-kvarteren kring Alberta och Elizabetes iela som byggdes under 1900-t.. Läs mer

Jurmala

I slutet på 1800-talet byggde man ut järnvägen från Riga till de många badorterna som då grundades under kort tid. Jurmala är ett samlingsnamn för dessa orter som med tiden växt ihop med varandra. För att komma till den största och flottaste delen.. Läs mer

Spa- och badorten Jurmala

Våra spa resor går till Jurmala Spa & Conference och Semarah Hotel Lielupe Spa i Jurmala, ca 2,5 mil från Riga. I resorna ingår ingen transfer mellan hotellet och hamnen, den kan du boka mot tillägg.

Riga

Baltikums äldsta stad har mycket att erbjuda. Förutom en trivsam och välbevarad medeltida stadskärna med restauranger, caféer och shopping kan man stoltsera med hela 800 hus med fantasifullt dekorerade fasader i Jugendstil. Tack vare den genuina och välbevarade arkitekturen är Riga upptagen på UNESCOs Världsarvslista.

Lettland i ett nötskal

Läge: Längs Östersjöns östra kust, gränsar till Estland, Ryssland, Litauen och Vitryssland.
Yta: 64 589 km2
Styrelseskick: Republik, med Valdis Zatlers som president.
Invånare: Ca 2,26 miljoner
Språk: Lettiska
Valuta: Lettiska lats, LVL
Hemsidor: www.latviatourism.lv, www.rigatourism.lv

Inför resan till Estland och Lettland

Du kan under kontorstid boka din resa direkt hos Vega Resor eller hos din resebyrå. Bästa pris får du när du bokar online. Vid bokning frågar vi ef..

Om anslutningsbussar inom Sverige

I samband med att du bokar din resa kan du även boka anslutningsbuss från olika orter till Värtahamnen med Tallink Siljas buss.


..

Allmänna villkor för paketresor

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR

Dessa allmänna resevillkor samt arrangörens särskilda resevillkor är del av avtalet. De..

Vega Resors särskilda resevillkor

För researrangemang i Vega Resors regi gäller ALLMÄNNA RESEVILLKOR för pak..

Om båtresan till Estland och Lettland

Våra resor till Estland, Lettland och Finland inkluderar båtresa. I paketpriset ingår del i B-hytt, en standard insideshytt med 2 bäddar. Om inside..

Om flyg till resmålet

I våra spa- och hotellpaket till Estland och Lettland där båtresa ingår kan du ersätta båt med flyg. Vi tar då bort resans båtnätter (2 nätter) och..

På resmålet

Här finner du information om vad som händer när du kommit fram till din destination, transfer, om hotellen och vad som är bra att tänka på under di..