Jurmala Spa & Conference ★★★★

Naturligt och modernt

Jurmala Spa har ett perfekt läge alldeles intill gågatan i centrala Jurmala, bara några hundra meter från den fantastiska sandstranden. Spahotellet har modernt inredda rum med naturliga material som trä oc..


Läs mer »Inför resan ★★★★

Du kan under kontorstid boka din resa direkt hos Vega Resor eller hos din resebyrå. Bästa pris får du när du bokar online. Vid bokning frågar vi efter resenärernas för- och efternamn, kön, nationalitet samt födelseår, månad och dag. Informationen ..


Läs mer »

Anslutningsbussar inom Sverige ★★★★

I samband med att du bokar din resa kan du även boka anslutningsbuss från olika orter till Värtahamnen med Tallink Siljas buss.


Tallink Siljas anslutningsbussar:

<table class="taulukko1" style="border-collapse: collaps..


Läs mer »

Om båtresan ★★★★

Våra resor till Estland, Lettland och Finland inkluderar båtresa. I paketpriset ingår del i B-hytt, en standard insideshytt med 2 bäddar. Om insideshytter har tagit slut kan utsides A-hytt bokas mot ett tillägg. För ensamresenärer bokar vi enkelhy..


Läs mer »

Om flyg ★★★★

I våra spa- och hotellpaket till Estland och Lettland där båtresa ingår kan du ersätta båt med flyg. Vi tar då bort resans båtnätter (2 nätter) och räknar prisavdrag. Vi hjälper gärna att boka era flygbiljetter mot en serviceavgift på 400 kr per b..


Läs mer »

På resmålet ★★★★

Här finner du information om vad som händer när du kommit fram till din destination, transfer, om hotellen och vad som är bra att tänka på under din vistelse.

Hotellinformation

För att underlätta ditt hotellval använder Vega Resor ..


Läs mer »

Om Jurmala

Klassisk badort med vackra tallskogar och kråkslott

I slutet på 1800-talet byggde man ut järnvägen från Riga till de många badorterna som då grundades under kort tid. Jurmala är ett samlingsnamn för dessa orter som med tiden växt ihop med varandra. För att komma till den största och flottaste delen av Jurmala, kliver man efter 30 min av tåget vid Majori. Här blandas kråkslott med pampiga nybyggen och här finns även de finaste spahotellen. Jurmala ligger 25 km från Riga och endast 15 km från Riga flygplats. Bo i Riga och åk ut till Jurmala för att bada, eller tvärtom, bo i Jurmala och åk in till Riga för storstadens nöjen.

 

Den oändliga stranden

En promenad längs Jurmalas strand är populärt året runt. Den tre mil långa stranden tycks aldrig ta slut. Man kan hyra cykel och cykla en hel dag utan att man kommer till slutet. Man kan säga att hela Riga bukten kantas av en enda strand. Vattnet är långgrunt och passar ypperligt för barnfamiljer.

 

Restips

Upplev både Jurmala och Riga! Resan mellan Majori i Jurmala och Riga tar 30 min. Biljett köper du enkelt på järnvägsstationen. Det tar bara 5 min att promenera till stationen från Jurmala Spa.

Det går ungefär 2 tåg i timmen 

 

Jurmala - Riga
Det tar bara 5 min att promenera till stationen från Jurmala Spa. Det går ungefär 2 tåg i timmen.

Riga - Jurmala
Tåget avgår ca 2 gånger i timmen från perrong 3. Du kliver av i Majori. Därifrån är det 5 min promenad till stranden och Jurmalas centrum.

 

Biljetter kostar 1.40 EUR och du kan köpa de på ställen markerade med  „Pasažieru vilciens” eller online på https://www.pv.lv/en/routes/?from=R%C4%ABga&stop_from=&to=Majori&stop_to=&date=13.02.2019 

 

Läs mer på:

 

https://www.visitjurmala.lv/se/

 

https://www.latvia.travel/sv/city/jurmala-8

 

https://www.latvia.travel/sv/city/riga-8
map

Boka spa-resa online