Hestia Hotel Haapsalu Spa (fd Laine Spa) – EJ 2021

Spa-paket – Inga resor till Hestia Hotel Haapsalu Spa tills vidare!

Laine Spa har i år bytt ägare och genomgår för tillfället en omdaning. Förutom namnbytet innebär det bl a omfattande renovering samt att man ändrar inriktning från traditionellt hälsospa till ett modernare wellness spa. En del behandlingar kommer därmed att tas bort. Informationen nedan är därför inte helt aktuell. Sidan kommer att uppdateras så snart vi får närmare information från Hestia Hotel Haapsalu Spa, som spahotellet heter numera.

 • Relax spa, 5 nätter (ons-mån) – 2020

  fr. 4690 kr

  Relax spa är 5 nätter varav 2 nätter ombord på ett av Tallinks fartyg. I paketet ingår helpension samt ett paket med 4 behandlingar och aktiviteter. Du har tillgång till bad- och bastuavdelningen delar av dagen.

  Läs mer & boka

 • Kort spa, 6 nätter (lör-fre) – 2020

  fr. 4990 kr

  Kort sparesan är 6 nätter varav 2 nätter ombord på ett av Tallinks fartyg. I paketet ingår helpension samt ett paket med 5 behandlingar och aktiviteter. Du har tillgång till bad- och bastuavdelningen delar av dagen.

  Läs mer & boka

 • Spa-resa, 9 nätter (lör-mån) – 2020

  fr. 6590 kr

  Spa-resan är 9 nätter varav 2 nätter ombord på ett av Tallinks fartyg. I paketet ingår helpension samt ett paket med 12-18 behandlingar och aktiviteter. Du kommer även att träffa en läkare för upprättande av behandlingsplan. Du har tillgång till bad- och bastuavdelningen delar av dagen.

  Läs mer & boka

 • Spa-resa, 16 nätter (lör-mån) – 2020

  fr. 9990 kr

  Denna spa-resa är 16 nätter varav 2 nätter ombord på ett av Tallinks fartyg. I paketet ingår helpension samt ett paket med 24-36 behandlingar och aktiviteter. Du kommer även att träffa en läkare för upprättande av behandlingsplan. Du har tillgång till bad- och bastuavdelningen delar av dagen.

  Läs mer & boka

Rummen

Standardrum

Laminatgolv, separata sängar, dusch, wc (badkar i 4 rum), TV, telefon, gratis WiFi
Fransk balkong
1 extrasäng/rum för barn
Alla rum är anpassade för allergiker

 

Mot tillägg: Standard Plus dubbelrum, Superiorrum, Minisvit och Svit.
Mot förfrågan: Havsutsikt.

Hotellet

 • Nyrenoverat – nyöppning 1 april 2021
 • Vackert läge omgivet av hav
 • Härlig utsikt från restaurangen

 

Laine Spa har blivit uppfräschade Haapsalu Spa

Populära Laine Spa Hotel har under våren 2021  bytt namn till Haapsalu Spa – och samtidigt fått en ny, dubbelt så stor bad- och bastuavdelning.  Där finns nu 5 olika slags bastur och 3 olika bassänger. Renoveringar har även skett i hotelldelen. Spahotellet drivs nu av Hestia Hotel Group som bl a även driver Laulasmaa Spa utanför Tallinn.

 

Haapsaluvikens lera

Bland trähus och alldeles vid havet ligger Haapsalu Spa, tidigare känt som Laine Spa, endast en kort promenad från centrum. Till badstranden är det endast 600 meter. Havet är en återkommande ingrediens i olika behandlingar på Haapsalu Spa med bl.a. lera från Haapsaluviken. Leran har en kraftig påverkan på kroppen och vissa behandlingar ges därför endast på ordination av läkare.

 

Omväxlande behandlingsavdelning

Haapsalu Spa har specialiserat sig på att behandla besvär i muskler, leder och perifera nervsystemet, matsmältnings- och hudsjukdomar samt astma och kroniska luftrörsinflammationer. Behandlingsavdelningen har ett stort utbud av behandlingar. Prova t ex på en lyxig och mjukgörande chokladbehandling utöver de traditionella behandlingarna.

 

Vila och rehabilitering

Den vackra naturen lockar till promenader eller varför inte hyra en cykel för en lite längre tur. Efteråt kan du koppla av i hela kroppen med ett bastubad eller unna dig en skönhetsbehandling i den nyrenoverade skönhetssalongen. På kvällarna kan du delta i yoga eller vattengymnastik för en mindre avgift. Kvällstid ordnas även ofta dans eller andra program för att umgås.

 

På hotellet finns

95 hotellrum. Alla rum är rökfria. Simbassäng (5 x 20 m och vattentemperatur 28 C), ångbastu (43-46 C), finsk bastu (upp till 90 C), infraröd bastu , sanarium, jacuzzi. Litet gym. Skönhetssalong, frisör, optiker/tandläkare 1 gång i veckan. Restaurang, kafé, butik, konferensrum, gemensamma kylskåp. Gratis Wifi.

Frukostbuffé: mån-fre kl 7-10, lör-sön 8-11, lunchbuffé: 12–13.30 och middagsbuffé: 17–18.30

I receptionen finns möjlighet att växla pengar, låna hårtork, värdeskåp, gångstavar, cyklar och på sommaren solstolar. På hotellet ordnas utflykter, produktdemonstrationer, kvällsprogram och dans. Obevakad, avgiftsfri parkering. Anläggningen är inte anpassad för personer med rörelsehinder. Det är flera trappsteg till restaurang, badavdelning och skönhetsavdelning.

Uppgifterna är från 2020. Vi väntar på uppdatering av vad hotellet erbjuder efter renoveringen och namnbytet.

Öppettider:

 • Tillgång till bad- och bastuavdelningen mån-fre 13:00-22:00, lör-sön 9:00-22:00
 • Gym 6.00-22.00

 

Adress: Sadama 9, 90502, Haapsalu (800 m till centrum, 600 m till badstrand)
Våningar: 4
Hissar: 1
Telefonnummer: +372 47 24400

 


 

Grupper

Är ni 10 eller fler resenärer? Fråga oss om grupprabatter

Ett konferensrum för upp till 30 personer finns till förmånligt pris.

Skicka en gruppförfrågan till info@vegaresor.se, så återkommer vi med prisförslag.

Spalexikon

Bubbelbad för fötterna (Bubble bath for feet)

Behandlingen verkar skonsamt masserande, stimulerar blodcirkulationen, minskar svullnader och lindrar värk.

Detta bubbelbad är en vattenbehandling som passar även för äldre patienter som inte tål terapibad p.g.a. hjärtbesvär eller andra besvär. Passar bra vid s.k. frysande fötter, även som efterbehandling vid skador i ankel-, fot- eller underbensområdet (benbrott, senskador) samt vid ledsjukdomar.

Vattentemperaturen är 35 – 38 grader, havssalt kan tillsättas.

 

Charcot massagedusch (Charcot shower) 

Charcot duschmassage är en slags vattenmassage, där hela kroppen behandlas i en 10-15 minuters massagebehandling. Den utförs stående med högt tryck och riktad vattenstråle från ca 4 meters håll. Duschen är uppiggande, förbättrar blodgenomströmningen och ämnesomsättningen och underhudsvävnaderna, alltså är den lämplig för behandling mot celluliter. I kombination med diet och gymnastik hjälper den även vid viktminskning. Finns även en mildare variant som heter solfjäderdusch.

 

Elektroterapi (Electro therapy)

Elektroterapi/apparatbehandling lindrar smärta, inflammationer och hudsjukdomar.

Flera olika metoder finns. Fysiologisk verkan grundar sig på mekaniska och temperaturfaktorer som påverkar sjukdomshärden.

 

Haapsalu lerbehandling (Haapsalu mud treatment) 

Lerbehandlingen verkar peelande, hjälper till att föra ut överflödig vätska och slaggämnen ur kroppen, förbättrar ämnesomsättningen, verkar lätt slankande och även avslappnande (vid muskelspänningar), lindrar kroniska inflammationer.

Lerbehandlingen kombinerar lerbehandling och massage. Hela kroppen masseras med särskilt berikad havslera (naturliga aktiva ämnen tillsätts för att höja lerans effektivitet). Därefter följer kroppsinpackning med samma aktiva lera, dusch och lätt kroppsmassage med hudnärande olja.

 

Hydro Jet massagesäng (Hydro jet waterbed massage)

Liggande på en vattenmadrass kommer personen inte i kontakt med vatten, kroppen har stöd på alla punkter och det liggande läget känns i det närmaste som viktlöshet. Vattenstrålarna följer samma mönster som klassisk massage, beroende på valt program.

 

Inhalationsterapi (Inhalation therapy) 

Med hjälp av en inhaleringsapparat sönderdelas läkemedelslösning till så fina partiklar att den kommer in i luftvägarna tillsammans med inandningsluften. Används för behandling av kroniska eller akuta luftvägssjukdomar: den är slemlösande, antiinflammatorisk, återfuktande och vidgar luftvägarna.

 

Klassisk massage (Classic massage)

Den mest kända avstressande och spänningsnedsättande metoden. Påskyndar ämnesomsättningen, återställer förlorad energi och skapar välmående.

 

Ljusterapi (Light therapy) 

Tar bort trötthet, sömnighet och nedslagenhet. I Norden är det mörkt nästan dygnet runt på vintern och människorna blir lätt depressiva och mottagliga för förkylningar under den tiden. För att dämpa produktionen av ett sömnhormon, melatonin, måste en stark ljusimpuls som är så naturlig som möjligt komma till mellanhjärnan. En sådan naturlig ljusimpuls får man endast av solen eller av Biotron lampor. Dessa Biotron lampor som är hälsosammare än solljuset har utarbetats på NASA:s rymdcentrum och innehåller inte UV-strålning i sådan mängd som är farlig för människokroppen.

 

Musikterapi (Music therapy)

30-60 minuter speciell musik som genom det undermedvetna balanserar människans inre harmoni.  Vid musikterapi sitter man i en bekväm fåtölj och lyssnar med hörlurar på avslappnande musik, speciellt komponerad för behandling av huvudvärk, stress eller sömnlöshet.

 

Paraffinbehandling (Paraffin therapy) 

En djupt fuktande behandling som vårdar huden, förbättrar blodcirkulationen, mjukar upp nagelbanden och ger huden näring.

 

Saltkammare (Salt chamber)

I saltkammaren är väggarna klädda med ett tjockt lager salt och den friska luften som leds in är full av små saltpartiklar. Man ligger på vilstolar, lyssnar på musik och slappnar av. Man vistas i rummet 30-90 min åt gången. Behandlingen ger ökad motståndskraft, utvidgar bronker och förebygger infektioner. Saltets negativa joner har också stressminskande effekt.

 

Stretching (Stretch therapy)

Ger bra effekt vid stel rygg, blodtillförselstörningar, ryggdeformationer, reumatism, matsmältningsproblem, diskbråck, knä- och ledbesvär samt stress. Det unika systemet kommer från Sverige. Sträckningar görs på en terapibänk, där patienten fästs vid fotlederna på bänken och förs först till horisontalläge och därefter till upp-och-ner läge vid en 15-40 gradig vinkel så att den sträckande kraften kommer från kroppens egen tyngd. På det viset minskas trycket på ryggraden och nervrötterna.

 

Undervattensmassage (automatisk/manuell) (Underwater massage, automatic/manual) 

Man ligger i ett varmt bad och massören masserar över hela kroppen med vatten som sprutar ut ur en vattenslang med olika tryck. Skonsam och avslappnande form av massage. Alternativt utförs massagen automatiskt utan terapeut.

 

Ört- och pärlbad (Herbal pearl bath) 

Ört- och pärlbad upplivar funktionen av nerv- och hjärtblodcirkulationen och är avstressande. Havsmineraler gynnar hudens ämnesomsättning och bidrar till att

överflödig vätska förs bort från kroppen. Badet ger en avslappnande och avstressande effekt. Badet tar ca 10-15 min.

 

Aktiviteter:

Sjukgymnastik (Medical gymnastics)

Gymnastik påskyndar tillfrisknande och återställer arbetsförmåga. Speciellt viktig är gymnastik vid ledsjukdomar (för att förbättra eller återställa ledens funktion), både vid central och periferisk förlamning för funktionsåterställning och vid behandlingar efter olika trauman. Gymnastiken genomförs individuellt eller i små grupper under ledning av instruktör för terapeutisk gymnastik. Gymnastiken erbjuder olika kroppsövningar i olika serier beroende på sjukdom och patientens allmänna tillstånd.

 

Vattengymnastik i grupp (Water gymnastics)

Vattengymnastik är ett lämpligt motionssätt för människor som har svårt att röra sig vid exempelvis ledbesvär.

 

Arom-ångbastu med behaglig temperatur mellan 43 och 46 grader och relativ luftfuktighet över 100%. Arom-ångbastun hjälper att slappna av och lindra spänningar, stimulerar blodcirkulationen i underhudsvävnader, hudporer och utrensning av slaggämnen. Eteriska oljor i ångar bidrar även till luftvägarnas, ledernas och musklernas hälsa.

 

Finsk bastu är en traditionell bastutyp med temperatur upp till 90 grader. Den höga temperaturen i den finska bastun stimulerar blodcirkulationen och utrensning av slaggämnen. Dessutom lindrar finsk bastu muskelspänningar och ledvärk. Det rekommenderas att kyla ned sig med kallt vatten mellan turer i ångrummet. Så stärker man kroppen och immunsystemet.

 

Infraröd bastu är en bastutyp med betydligt lägre temperatur och utan ånga. I en infraröd bastu tränger infraröd strålning direkt in i huden genom luften i form av osynliga ljusvågor och värmer underhudsvävnader. Infraröd bastu hjälper att rena kroppen och rensa ut slaggämnen samt att lindra kronisk trötthet och muskelvärk. Infraröd bastu stimulerar nervsystemet, höjer kroppens immunförsvar, får en att känna sig piggare och lindrar stress. Dessutom bränner man hela 600 kcal på bara 30 minuter i en infraröd bastu.

Kontraindikationer för infraröd bastu är pacemaker, konstgjorda leder, kirurgiska implantat, kronisk hjärt- och njursvikt, blodkoagulationsstörningar och inflammationer.

Boka tid i den infraröda bastun i förväg i skönhets- eller hälsoavdelningens reception.

Om behandlingarna

Förhandsboka behandlingar

Vi rekommenderar att du förbokar dina behandlingar om du har ett paket där det inte ingår ett läkarbesök. Vid de paket där du träffar en läkare för konsultation blir du rekommenderad vilka behandlingar ur paketet som passar just dig. Även tillvalspaket bör förbokas.

1. Skicka ett mejl (på engelska) med era valda behandlingar till spaavdelningen på hotellet: spa@laine.ee

2. Rubrik/Ämne: BOOKING OF TREATMENTS, VEGA RESOR

3. I texten anger du korrekta datum för incheckning och utcheckning på hotellet och era namn. Ni behöver inte nämna Vega Resors bokningsnummer.

4. Lista dina behandlingar och eventuella önskemål om datum och tid.

5. Om ni bokat tillvalspaket, skriver ni namnet på paketet och listar därefter önskemål om datum och tid.

6. Om ni ska boka extra behandlingar kan ni nämna dem även här. Separera dessa från de som ingår och skriv ”pay on spot”

Galleri