Kuressaare, Ösel

Spahotell

Inga resor hittades

Om Kuressaare, Ösel

Bröd, öl och väderkvarnar

Det som symboliserar Ösel är bröd, öl och väderkvarnar. Brödet ska vara sötsurt rågbröd, ölet ska vara hemmabryggt och väderkvarnarna, ja tyvärr är de flesta endast ruiner idag men lokalbefolkningen restaurerar gärna dessa kvarlevor från en svunnen tid då över 800 väderkvarnar tornade upp sig över landsbygden.

 

Charmig småstadsidyll

Den lilla staden Kuressaare präglas av charmiga små gator och gränder kantade av låga trähus, det ena finare dekorerat än det andra. Bland de kullerstensbelagda gatorna hittar du små butiker såsom en alldeles underbart doftande tvålbutik. Här säljs lokal- producerade och ekologiska tvålar, aromaoljor och ljus och det är nästan omöjligt att inte ha med sig en tvål eller två därifrån. Även i saluhallen kan du inhandla ekologiska produkter. På det nya caféet Ö Gourmet kan du vila benen och skölja ner hembakade piroger med choklad eller kaffe.

 

Pampiga Biskopsborgen

I ena änden av huvudgatan tornar Biskopsborgen från 1200-talet upp sig. Vid huvudentrén kan du köpa biljetter till en rundvandring och höra legenden om den inmurade riddaren och titta på de vackra sköldarna som finns bevarade i borgen. Den som vågar kan gå upp i tornet och utmana höjdrädslan, men akta dig för lejonet!

 

Läs mer på:

https://www.visitestonia.com/sv/vart-ska-man-aka/oar/osel-saaremaa-och-moon-muhu

Bra att veta