Grand Rose

Spa-paket

I och med de estniska myndigheternas beslut att avskaffa vaccinationskravet så kontrollerar man inte längre vaccinationsintyg på Grand Rose. Man rekommenderar fortsättningsvis att man vaccinera sig, helst med minst 3 doser. Därutöver rekommenderas ansiktsmask i sociala sammanhang inomhus, men det är inte längre ett krav.

 • Wellness Relax spa, 5 nätter (ons-mån) – EJ 2021

  fr. 4290 kr

  Resan är 5 nätter varav 2 nätter ombord på ett av Tallinks fartyg. Avresa onsdag och hemkomst måndag. I paketet ingår halvpension samt behandlingar. Du har tillgång till bad- och bastuavdelningen hela dagen.

  Läs mer & boka

 • Wellness Kort spa, 6 nätter (varannan dag)

  fr. 3990 kr

  Wellness kort sparesan är 6 nätter varav 2 nätter ombord på ett av Tallinks fartyg. Avresa lördag och hemkomst fredag. I paketet ingår halvpension samt behandlingar. Du har tillgång till bad- och bastuavdelningen hela dagen.

  Läs mer & boka

 • Spa-resa, 8 nätter (varannan dag)

  fr. 6890 kr

  Spa-resan är 9 nätter varav 2 nätter ombord på ett av Tallinks fartyg. Avresa lördag och hemkomst måndag. I paketet ingår halvpension samt ett paket med 15 behandlingar. Du kommer även att träffa en läkare för en kort konsultation. Du har tillgång till bad- och bastuavdelningen hela dagen.

  Läs mer & boka

Rummen

Standardrum

Heltäckningsmatta, separata sängar/dubbelsäng, dusch/bad, wc, badrock, hårtork. Inredning och storlek varierar. Telefon, LCD-tv, WiFi
1 extrasäng/rum för barn, 2 extrasängar/familjerum eller svit
64 hotellrum, alla rum är rökfria

 

Mot tillägg: Familjerum, deluxerum och svit.
Mot förfrågan: Handikapprum, allergirum (laminatgolv) och balkong.

Hotellet

 • Romantiskt inrett i rosens tecken
 • Centralt i Kuressaare
 • Mysig à la carte restaurang i källarvalv

 

I romantikens tecken

Grand Rose Spa är ett stilfullt spahotell som ligger centralt i Kuressaare. Hotellet är ett av de nyaste bland Ösels spahotell och ett av dem som inriktat sig på Wellness behandlingar. När Grand Rose byggdes ville man förena gammalt och nytt. Atmosfären är romantisk och inbjudande och det medeltida temat i kombination med moderna inslag gör definitivt spahotellet till en spännande bekantskap. Restaurangen Rose är elegant inredd och känd för sin vällagade mat. En middag här är ett stilfullt och mycket passande sätt att avsluta en dag fylld med lyxiga spa-behandlingar

 

Rosor äro röda

Rosen, som är en genomgående symbol i hotellet, symboliserar bl.a. kärlek, hälsa och renhet. Det sägs att man aldrig kan hitta två rosor som är identiska till färg. Grand Rose har tagit fasta på detta och inrett alla rum unikt – inget är det andra likt. Sviterna har fått namn efter rosor och även i inredningen är blomman återkommande, man kan t.o.m. få behandling med rosenolja.

 

Inbjudande spa-avdelning

Spa- och bastuanläggningen Rosaarium är byggd i orientalisk och antik stil. Den lyxiga spaavdelningen är en ren njutning bara att titta på. Bassängerna är omgärdade av stämningsfullt ljus och mysig inredning. För de minsta finns också Sköldpaddans barnbassäng. Förutom att ligga och koppla av i en bubbelpool kan du också prova på olika bastur, bland dessa romersk Sanarium eller turkisk Hammam. Behandlingarna är inriktade på välmående och njutning. Du kan välja mellan olika slags massage, kroppsbehandlingar, skönhetsbehandlingar och bastubehandling.

 

På hotellet finns

Bad-och bastuavdelning: relaxbassäng, barnbassäng (32 C), bubbelpool, kontrastbad för fötter, japansk pool (40 C), kallvattenpool (12 C), saltbastu, sanarium (40 C), ångbastu (50 C), finsk bastu (95 C), björkbastu (75 C), enbastu (60 C), utomhusbastu (90 C). Spa-lounge, spa-avdelning och skönhetssalong, restaurang, spabar. Konferensrum

Frukostbuffé: mån-fre 8.00-10.00, lör-sön 8.00-11.00, lunchbuffé: 13.00-15.00. Middag serveras på ankomstdagen 18.30-20.00.

I receptionen finns möjlighet att: hyra värdeskåp, gångstavar, cyklar och bil. Gratis WiFi i hela huset. Gratis parkering.

 

Adress: Tallinna 15, Kuressaare 93811
Våningar: 3
Hissar: 1
Telefonnummer: +372 666 7000

 


 

Grupper

Är ni 10 eller fler resenärer? Fråga oss om grupprabatter

Grand Rose Spa har sex konferensrum, varav det största tar 334 personer i teatersittning. Personalen ger förstklassig service från IT till kaffepauser för lyckad konferens.

Skicka en gruppförfrågan till info@vegaresor.se, så återkommer vi med prisförslag.

Spalexikon

Aromatisk undervattensmassage (Aromatic underwater massage)

Man ligger i ett varmt bad och massören masserar över hela kroppen med vatten som sprutar ut ur en vattenslang med olika tryck. Skonsam och avslappnande form av massage. Badoljor tillsätts efter önskemål och behandlingen har en lugnande verkan, minskar celluliter och stramar åt huden.

 

Elterapi (Electro therapy)

Elektroterapi/apparatbehandling lindrar smärta, inflammationer och hudsjukdomar.

Flera olika metoder finns. Fysiologisk verkan grundar sig på mekaniska och temperaturfaktorer som påverkar sjukdomshärden.

 

Exotiskt bergvaxomslag (Exotic warming with mountain wax)

Värmande lokalbehandling. Det varma omslaget placeras på problemområdet (ofta axlar och nacke) och får verka medan du kopplar av. Behandlingen minskar stress och spänningar och bidrar till en känsla av välmående.

 

Inhalationsterapi (Inhalation therapy)

Med hjälp av en inhaleringsapparat sönderdelas läkemedelslösning till så fina partiklar att den kommer in i luftvägarna tillsammans med inandningsluften. Används för behandling av kroniska eller akuta luftvägssjukdomar: den är slemlösande, antiinflammatorisk, återfuktande och vidgar luftvägarna.

 

Klassisk massage (Classic massage) 

Den mest kända avstressande och spänningsnedsättande metoden. Påskyndar ämnesomsättningen, återställer förlorad energi och skapar välmående.

 

Ljusterapi (Light therapy)

Tar bort trötthet, sömnighet och nedslagenhet. I Norden är det mörkt nästan dygnet runt på vintern och människorna blir lätt depressiva och mottagliga för förkylningar under den tiden. För att dämpa produktionen av ett sömnhormon, melatonin, måste en stark ljusimpuls som är så naturlig som möjligt komma till mellanhjärnan. En sådan naturlig ljusimpuls får man endast av solen eller av Biotron lampor. Dessa Biotron lampor som är hälsosammare än solljuset har utarbetats på NASA:s rymdcentrum och innehåller inte UV-strålning i sådan mängd som är farlig för människokroppen. Ljusterapi ger bra resultat vid hudsjukdomar, ryggont, ont i leder och mjuka vävnader, huvudvärk och muskelkrämpor. Ljusterapi används även för att behandla bulimi, sår som har uppkommit på grund av trauma och liggsår.

 

Magnetterapi (Magnet therapy)

Vävnader påverkas med lågfrekvensmagnetfält. Förbättrar ämnesomsättningen i vävnader, verkar smärtstillande och avslappnande. Proceduren har även en sänkande verkan för blodtryck, varför den kan användas framgångsrikt för äldre människor och för människor som har högt blodtryck.

Magnetterapi används vid: perifera nervsjukdomar, kroniska muskel- och ledsjukdomar, svullnader efter olika trauma, kroniska hudsjukdomar. Har en smärtlindrande och anti-inflammatorisk effekt.

 

Massagebad med aromaolja (Aromatic massage bath) 

Massagebad berikat med E-vitamin och badbalsam som när huden. Aromatiska oljor tillsätts efter önskemål.

 

Massagestol (Massage chair)

Ett effektivt tillägg till manuell massage. Med stolen använder man vibratorer med olika form, frekvens och styrka, vilka påverkar hela kroppen genom att framkalla förändringar i organ och vävnader. Blodcirkulationen stärks, ämnesomsättningen förbättras, muskeltröttheten försvinner och välbefinnandet ökar.

 

Medy Jet massagesäng (Medy jet)

Avslappnande massagesäng som minskar muskelspänningar och ger en känsla av välmående.

 

Saltkammare (Salt chamber)

I saltkammaren är väggarna klädda med ett tjockt lager salt och den friska luften som leds in är full av små saltpartiklar. Man ligger på vilstolar, lyssnar på musik och slappnar av. Man vistas i rummet 30-90 min åt gången. Behandlingen ger ökad motståndskraft, utvidgar bronker och förebygger infektioner. Saltets negativa joner har också stressminskande effekt.

 

Solarium (Solarium)

Annordning som genom UV-strålar ger samma effekt som att sola i solljus.

 

Ultraljudsterapi (Ultrasound therapy) 

Användning av högfrekvent ljud med liten intensitet i behandlingssyfte. Proceduren har smärtstillande, avkopplande, antiinflammatorisk verkan. Man använder även ultraljudsterapi genom terapeutiska salvor. Ultraljudsterapi används vid: kroniska led- och nervinflammationer, degenerativa ledsjukdomar, kroniska smärtsyndrom, behandling av ytlig ärrvävnad, kontrakturer.

 

Värmande handskar med honung och mjölk (Warming honey and milk gloves)

En värmande behandling för händer med mjölk och honung. Denna paraffinbehandling är mjukgörande och återfuktande för dina händer.

 

Värmande strumpor med Tea tree olja (Warming tea tree oil socks) 

Värmande strumpor med tea tree oil. Denna paraffinbehandling är mjukgörande och återfuktande för dina fötter.

Om behandlingarna

Förhandsboka behandlingar

Vi rekommenderar att du förbokar dina behandlingar även då du har ett paket där det ingår ett läkarbesök.

1. Skicka ett mejl (på engelska) med era valda behandlingar till spaavdelningen på hotellet: spa@grandrose.ee

2. Rubrik/Ämne: BOOKING OF TREATMENTS, VEGA RESOR

3. I texten anger du korrekta datum för incheckning och utcheckning på hotellet och era namn. Ni behöver inte nämna Vega Resors bokningsnummer.

4. Lista dina behandlingar och eventuella önskemål om datum och tid.

5. Om ni ska boka extra behandlingar kan ni nämna dem även här. Separera dessa från de som ingår och skriv ”pay on spot”

Galleri