Estonia Medical Spa

Spa-paket

I och med de estniska myndigheternas beslut att avskaffa vaccinationskravet så kontrollerar man inte längre vaccinationsintyg på Estonia Medical Spa. Man rekommenderar fortsättningsvis att man vaccinera sig, helst med minst 3 doser. Därutöver rekommenderas ansiktsmask i sociala sammanhang inomhus, men det är inte längre ett krav.

 • Relax spa, 5 nätter

  Kort spa är 5 nätter varav 2 nätter ombord på ett av Tallinks fartyg. I paketet ingår halvpension samt ett paket med 6 behandlingar/aktiviteter. Du har tillgång till bad- och bastuavdelningen.

  Läs mer & boka

 • Kort spa, 6 nätter

  Kort spa 6 nätter varav 2 nätter ombord på ett av Tallinks fartyg. I paketet ingår halvpension samt ett paket med 9 behandlingar/aktiviteter. Du har tillgång till bad- och bastuavdelningen.

  Läs mer & boka

 • Spa-resa, 9 nätter

  Spa-resan är 9 nätter varav 2 nätter ombord på ett av Tallinks fartyg. I paketet ingår halvpension på hotellet, läkarbesök samt 18 behandlingar/aktiviteter. Du har tillgång till bad- och bastuavdelningen.

  Läs mer & boka

Rummen

Mot tillägg: Familjerum och svit.

Standardrum

Laminatgolv, separata sängar, dusch, wc, TV, telefon, balkong, 1 extrasäng/rum för barn

Ekonomirum

Laminatgolv, separata sängar, dusch, wc, TV, telefon, 1 extrasäng/rum för barn

Hotellet

 • Fint läge i park, nära stranden
 • Unikt kylbehandlingsrum
 • Fräsch bad- och bastuavdelning

 

Idealiskt läge

Estonia Medical Spa & Hotel ligger i ett stort lummigt parkområde där de gamla lövträden ger skugga och grönska. Läget är alldeles utmärkt mellan stranden och Pärnu centrum, i ett stillsamt villakvarter.

 

Modern bad och bastuavdelning

Här finns på 3 våningar tre olika slags bassänger, varav en är barnbassäng. Här finns även två bubbelbad, tre ångbastun, finsk bastu, saltbastu samt en japansk bassäng med varmt vatten. Rumsstandarden är enkel men hotellet har renoverat sina utrymmen i olika etapper. Caféet på åttonde våningen är smakfullt inrett och du har en mäktig utsikt över Pärnu.

 

Kylbehandling

Estonia Medical Spa & Hotel är berömt för sitt speciella kylbehandlingsrum. Att kliva in i det –100-120 °C kalla kylbehandlingsrummet är en upplevelse för kropp och själ. Kylan känns i kroppen men är inte alls obehaglig, vilket man lätt kan tro, utan tvärtom ganska angenäm. Behandling med kyla hjälper vid besvär i leder och muskler, t ex vid reumatism. Kylbehandlingsrummet är öppet endast vissa veckor.

 

På hotellet finns

205 hotellrum. Alla rum är rökfria. I bastu- och poolavdelningen Estonia Termid finns 3 bassänger varav 1 barnbassäng, bubbelpool, 5 olika bastur, varm japansk pool. Kylbehandlingsrum. Litet gym. Bufférestaurang på 5:e vån, café på 1:a & 8:e vån, bar högst upp (8 vån). Liten affär, skönhetssalong, gym, frisör, tandläkare. Lekrum för barn. Konferensrum.

Frukostbuffé: 7.00-10.00, lunchbuffé: 12.00-14.00, middagsbuffé: 17.00-19.00.

I receptionen finns möjlighet att: växla pengar, hyra värdeskåp, badrock, gångstavar och låna hårtork. WiFi i allmänna utrymmen på vån 1, 5 och 8. Internethörna i lobbyn. Badavdelning är stängd 3:e tis varje månad för underhåll.

 

Öppettider:

 • Morgonbad & bastu 6.30-10.00 (ej hotellresor)
 • Tillgång till bad och bastu 10.00-17.00 (ej hotellresor)

 

Adress: Pärna 12, Pärnu
Våningar: 8/4
Hissar: 4
Telefonnummer: +372 44 76915

 


 

Grupper

 

Är ni 10 eller fler resenärer? Fråga oss om grupprabatter.

På Estonia Medical Spa finns ett konferensrum för upp till 40 personer.

Skicka en gruppförfrågan till info@vegaresor.se, så återkommer vi med prisförslag.

Spalexikon

Avslappningsterapi för ryggen (Tension relax treatment for back)

Genom avslappning får man en mental balans och ett allmänt fysiskt välmående. Under stretchnings- och avslappningsseansen utför man med sjukgymnastens handledning en rad stretchningsövningar. Behandlingen hjälper till att minska spänning och stress, förbättra koncentrationsförmågan samt stimulera andningen och rörligheten i lederna.

 

Delkroppsmassage (Half body massage) 

Klassisk avslappnande massage för delar av kroppen.

 

Fotbad (Foot bath) 

Uppfriskande bad för fötterna.

 

Havssaltsbad (Sea salt bath)

Uppfriskande bad med havssalt som avlägsnar gifter ur kroppen och mjukar upp stela leder.

 

Kolsyrebad (CO2 bath)

Kolsyra framkallar många positiva förändringar i organismen genom vidgning av vener och artärer. Kolsyrebad verkar lugnande och avslappnande.

 

Lerextraktbad (Mud extract bath)

I badet tillsätts lerans välgörande mineraler i koncentrerad form.

 

Massagestol (Massage chair)

Ett effektivt tillägg till manuell massage. Med stolen använder man vibratorer med olika form, frekvens och styrka, vilka påverkar hela kroppen genom att framkalla förändringar i organ och vävnader. Blodcirkulationen stärks, ämnesomsättningen förbättras, muskeltrötthet försvinner och välbefinnandet ökar.

 

Paraffin-ozokeritbehandling (Paraffin-ozokerite therapy)

Har en smärtlindrande och anti-inflammatorisk effekt. Paraffinet mjuknar upp spända muskler före massage och stela muskler före gymnastik. Blandningen av paraffin och ozokerit värms upp till 80 grader och sedan kyls ned till 39-42 grader.

 

Paraffinbehandling för händer (Paraffin therapy for hands) 

En djupt fuktande behandling som vårdar huden, förbättrar blodcirkulationen, mjukar upp nagelbanden och ger huden näring. Te-buskoljeparaffin (antiseptisk, anti-inflammatorisk, stimulerar sårläkning, värmer och förbättrar blodcirkulationen) till fötterna och persikoparaffin (innehåller E-vitamin, mjukar upp och ger huden näring, värmer och förbättrar blodcirkulationen) till händerna.

 

Saltkammare (Salt chamber) 

I saltkammaren är väggarna klädda med ett tjockt lager salt och den friska luften som leds in är full av små saltpartiklar. Man ligger på vilstolar, lyssnar på musik och slappnar av. Man vistas i rummet 30-90 min åt gången. Behandlingen ger ökad motståndskraft, utvidgar bronker och förebygger infektioner. Saltets negativa joner har också stressminskande effekt.

 

Undervattensmassage (Underwater massage)

Man ligger i ett varmt bad och massören masserar över hela kroppen med vatten som sprutar ut ur en vattenslang med olika tryck. Skonsam och avslappnande form av massage. Alternativt utförs massagen automatiskt utan terapeut.

 

Ört- och pärlbad (Herbal pearl bath)

Ört- och pärlbad upplivar funktionen av nerv- och hjärt-blodcirkulationen och är avstressande. Havsmineraler gynnar hudens ämnesomsättning och bidrar till att

överflödig vätska förs bort från kroppen. Badet ger en avslappnande och avstressande effekt. Badet tar ca 10-15 min.

 

Fysioterapier

Magnetbehandling (Magnet therapy)

Vävnader påverkas med lågfrekventa magnetfält. Förbättrar ämnesomsättningen i vävnader, verkar smärtstillande och avslappnande. Proceduren har även en sänkande verkan för blodtryck, varför den kan användas framgångsrikt för äldre människor och för människor som har högt blodtryck.

Magnetterapi används vid: perifera nervsjukdomar, kroniska muskel- och ledsjukdomar, svullnader efter olika trauma, kroniska hudsjukdomar.

 

Ultraljud (Ultrasound therapy)

Användning av högfrekvent ljud med liten intensitet i behandlingssyfte. Proceduren har smärtstillande, avkopplande, antiinflammatorisk verkan. Man använder även ultraljudsterapi genom terapeutiska salvor. Ultraljudsterapi används vid: kroniska led- och nervinflammationer, degenerativa ledsjukdomar, kroniska smärtsyndrom, behandling av ytlig ärrvävnad, kontraktorer.

 

Elterapier (Electro therapy) 

För förbättring av blodtillförsel och lymfcirkulation samt för smärtlindring används elektroterapins olika möjligheter efter läkares rekommendationer.

 

Inhalationsterapi (Inhalation therapy) 

Med hjälp av en inhaleringsapparat sönderdelas läkemedelslösning till så fina partiklar att den kommer in i luftvägarna tillsammans med inandningsluften. Används för behandling av kroniska eller akuta luftvägssjukdomar: den är slemlösande, antiinflammatorisk, återfuktande och vidgar luftvägarna.

 

Aktiviteter:

Vattengymnastik (Water gymnastics)

Vattengymnastik är ett lämpligt motionssätt för människor som har svårt att röra sig vid exempelvis ledbesvär.

 

Sjukgymnastik (Medical gymnastics) 

Sjukgymnastikens syfte är påskynda återhämtning från sjukdomstillstånd och bibehålla uppnådda behandlingsresultat så att även patienten själv inkluderas aktivt i behandlingsprocessen.

Sjukgymnastik utförs individuellt eller gruppvis under handledning av en specialutbildad instruktör (sjukgymnast).

Om behandlingarna

Förhandsboka behandlingar

Vi rekommenderar att du förbokar dina behandlingar om du har ett paket där det inte ingår ett läkarbesök. Vid de paket där du träffar en läkare för konsultation blir du rekommenderad vilka behandlingar ur paketet som passar just dig.

1. Skicka ett mejl (på engelska) med era valda behandlingar till spaavdelningen på hotellet: ravip@spaestonia.ee

2. Rubrik/Ämne: BOOKING OF TREATMENTS, VEGA RESOR

3. I texten anger du korrekta datum för incheckning och utcheckning på hotellet och era namn. Ni behöver inte nämna Vega Resors bokningsnummer.

4. Lista dina behandlingar och eventuella önskemål om datum och tid.

5. Om ni ska boka extra behandlingar kan ni nämna dem även här. Separera dessa från de som ingår och skriv ”pay on spot”

Galleri