Pirita Marina Hotel & SPA

Spa-paket

 • Minispa, 4 nätter (alla dagar)

  fr. 2790 kr

  Minisparesan är 4 nätter varav 2 nätter ombord på ett av Tallinks fartyg. Avgångar alla dagar i veckan. På hotellet ingår 4 behandlingar samt tillgång till bad- och bastuavdelningen.

  Läs mer & boka

 • Relax spa, 5 nätter (alla dagar)

  fr. 3490 kr

  Relax spa resan är 5 nätter varav 2 nätter ombord på ett av Tallinks fartyg. I paketet ingår halvpension samt ett paket med 6 behandlingar och aktiviteter. Du har tillgång till bad- och bastuavdelningen.

  Läs mer & boka

 • Kort spa, 6 nätter (alla dagar)

  fr. 3790 kr

  Kort spa resan är 6 nätter varav 2 nätter ombord på ett av Tallinks fartyg. I paketet ingår halvpension samt ett paket med 8 behandlingar och aktiviteter. Du har tillgång till bad- och bastuavdelningen.

  Läs mer & boka

 • Spa-resa, 9 nätter (alla dagar)

  fr. 5590 kr

  Spa-resan är 9 nätter varav 2 nätter ombord på ett av Tallinks fartyg. I paketet ingår halvpension samt ett paket med 14 behandlingar och aktiviteter. Du har tillgång till bad- och bastuavdelningen.

  Läs mer & boka

Rummen

Standardrum

18-20 m2, parkettgolv, separata sängar, dusch, wc, TV, telefon, WiFi, balkong med utsikt över parkområde

Mot förfrågan: Handikapprum.
Mot tillägg: Havsutsikt, Familjerum, Junior Svit, Svit

Hotellet

 • Nära Pirita badstrand
 • Bra kommunikationer in till centrum
 • Kulturminnesmärkt hus

 

Olympiska Pirita

Pirita Marina Hotel & Spa ligger vackert vid havet cirka 5 kilometer utanför Tallinn, i förorten Pirita. Det är ett litet samhälle som är känt dels för Sångarfältet där man var femte år håller den berömda sångfestivalen och dels för birgittinerklostret som byggdes här på 1300-talet. Pirita är även en del av OS-historien. I och med segeltävlingarna i OS 1980 byggdes Tallinns olympiska segelsport centrum här. Som en del detta byggdes det hotell som numera är det kulturminnesmärkta Pirita Marina Hotel & Spa.

 

Spa med många möjligheter

Här kan man välja bland välgörande hälsobehandlingar, avslappnande wellness behandlingar och uppfriskande skönhetsbehandlingar. Mellan behandlingarna kan man ta en promenad längs strandpromenaden eller åka in till Tallinn för lite shopping. Ta en simtur i 25-meters bassängen eller slappna av i bastun. På spa-anläggningen finns också ett separat gym där du kan träna mot en mindre avgift.

 

På hotellet finns

267 hotellrum. Alla rum är rökfria. 25 m simbassäng 27C, finsk bastu, aromabastu samt ångbastu, infraröd bastu. Gym och sporthall. Spa-avdelning och skönhetssalong på 2:a vån. På 1:a vån lobbybar, vattenbehandlingar och vattengymnastik. Restaurang, bar, à la carte restaurang på 5:e vån. Affär, casino, tandläkare. Litet lekrum för barn. 5 konferensrum.

Frukostbuffé: 7.00-10.30

Middag: 18.00-21.00

Fri parkering. Hotellet passar inte för rörelsehindrade pga. trappor och långa korridorer. Hiss endast till 2:a vån, och restaurangen på 5:e vån. Boende på 1:a och 3:e vån måste ta spiraltrappan från 2:a vån. I receptionen finns möjlighet att: låna cyklar och gångstavar, växla pengar, låna hårtork och hyra värdeskåp.

 

Öppettider:

 • Gym, bad- och bastuavdelningen har öppet: mån-fre 6.00-22.00, lör-sön 8.00-22.00
 • MediSpa-avdelningen har öppet: mån-ons 8.00-19.00, tor-lör 08.00-20.00, sön 9.00-16.00
 • Iuvellis skönhetssalong har öppet: mån-ons 8.00-19.00, tor-lör 08.00-20.00, sön 9.00-16.00

 

Adress: Purje 9, 10111 Tallinn
Våningar: 5
Hissar: 3
Telefonnummer: +372 639 8600

 


 

Grupper

Är ni 10 eller fler resenärer? Fråga oss om grupprabatter

Pirita Marina Hotel & Spa ligger vackert vid havet ca 5 km från Tallinn centrum. På hotellet finns konferensrum för upp till 120 personer. Hotellet håller väldigt bra prisnivå för stram budget.

Skicka en gruppförfrågan till info@vegaresor.se, så återkommer vi med prisförslag.

Spalexikon

Massage (Classic massage) 

Den mest kända avstressande och spänningsnedsättande metoden. Påskyndar ämnesomsättningen, återställer förlorad energi och skapar välmående.

 

Paraffin-ozokeritbehandling (Paraffin-ozokerite therapy)

Har en smärtlindrande och anti-inflammatorisk effekt. Paraffinet mjuknar upp spända muskler före massage och stela muskler före gymnastik. Blandningen av paraffin och ozokerit värms upp till 80 grader och sedan kyls ned till 39-42 grader.

 

Ört- och pärlbad (Herbal pearl bath) 

Ört- och pärlbad är en mycket effektiv kombination för din kropp. Med varmt vatten och olika örtkoncentrat förbättrar man blodcirkulationen, uppnår avslappnande effekt för musklerna och lindrar smärta. Badvattnets temperatur är 36-38 grader.

TALLBARR – lindrar stress och utmattning samt led- eller muskelspänningar. Förbättrar blodtillförsel och aktiverar ämnesomsättning.

BLANDADE ÖRTER – reumatiska problem, värklindrande.

KAMOMILL – lugnar, vårdar och när huden. Milda, naturella oljor lindrar inflammationer och skyddar torr, känslig eller allergisk hud. Lämplig även för havande.

 

Musikterapi (Music therapy)

30-60 minuter speciell musik som genom det undermedvetna balanserar människans inre harmoni. Vid musikterapi sitter man i en bekväm fåtölj och lyssnar med hörlurar på avslappnande musik, speciellt komponerad för behandling av huvudvärk, stress eller sömnlöshet.

 

Shiatsu massagestol (Shiatsu massage chair)

Ett effektivt tillägg till manuell massage. Med stolen använder man vibratorer med olika form, frekvens och styrka, vilka påverkar hela kroppen genom att framkalla förändringar i organ och vävnader. Blodcirkulationen stärks, ämnesomsättningen förbättras, muskeltröttheten försvinner och välbefinnandet ökar.

 

Ljusterapi (Light therapy) 

Tar bort trötthet, sömnighet och nedslagenhet. I Norden är det mörkt nästan dygnet runt på vintern och människorna blir lätt depressiva och mottagliga för förkylningar under den tiden. För att dämpa produktionen av ett sömnhormon, melatonin, måste en stark ljusimpuls som är så naturlig som möjligt komma till mellanhjärnan. En sådan naturlig ljusimpuls får man endast av solen eller av Biotron lampor. Dessa Biotron lampor som är hälsosammare än solljuset har utarbetats på NASA:s rymdcentrum och innehåller inte UV-strålning i sådan mängd som är farlig för människokroppen.

 

Ljusterapi ger bra resultat vid hudsjukdomar, ryggont, ont i leder och mjuka vävnader, huvudvärk och muskelkrämpor. Ljusterapi används även för att behandla bulimi, sår som har uppkommit på grund av trauma och liggsår.

 

Saltkammare (Salt chamber)

I saltkammaren är väggarna klädda med ett tjockt lager salt och den friska luften som leds in är full av små saltpartiklar. Man ligger på vilstolar, lyssnar på musik och slappnar av. Man vistas i rummet 30-90 min åt gången. Behandlingen ger ökad motståndskraft, utvidgar bronker och förebygger infektioner. Saltets negativa joner har också stressminskande effekt.

 

Åderbråcksbehandling med gel (Varicose therapy with gel) 

Behandlingsgelén består av flera verksamma ämnen, bland annat hästkastanj som ökar blodflödet. De övriga ingredienserna i gelén hjälper till att förbättra blodcirkulationen, förhindrar uppkomsten av blodpropp och

minskar svullnader.

 

Stretching och avkoppling (på finska) (Stretch therapy, in finish)

Genom avslappning får man en mental balans och ett allmänt fysiskt välmående. Under stretchnings- och avslappningsseansen utför man med sjukgymnastens handledning en rad strechningsövningar. Behandlingen hjälper till att förminska spänning och stress, förbättra koncentrationsförmågan samt stimulera andningen och rörligheten i lederna.

 

Stavgång i sal eller utomhus (Nordic walking indoor or outdoor)

Stavgång passar utmärkt för personer som har ett sittande arbete, är lite äldre eller för dem som har ont i leder och rygg.

 

Torvbehandling (Peat treatment)

Man använder tunna kuddar fyllda med naturlig torv som tillsammans med uppvärmning framkallar positiv påverkan vid bl.a. ledinflammation, ryggvärk orsakade av förändringar i ryggrad, smärtor i muskler, senor och

nerver orsakade av överbelastning.

 

Inhalationsterapi (Inhalation therapy)

Med hjälp av en inhaleringsapparat sönderdelas läkemedelslösning till så fina partiklar att den kommer in i luftvägarna tillsammans med inandningsluften. Används för behandling av kroniska eller akuta luftvägssjukdomar: den är slemlösande, antiinflammatorisk, återfuktande och vidgar luftvägarna.

 

Stretchterapi (Stretch therapy)

Ger bra effekt vid stel rygg, blodtillförselstörningar, ryggdeformationer, reumatism, matsmältningsproblem, diskbråck, knä- och ledbesvär samt stress. Det unika systemet som kommer från Sverige. Sträckningar görs på en terapibänk, där patienten fästs vid fotlederna på bänken och förs först till horisontalläge och därefter till upp-och-ner läge vid en 15-40 gradigt vinkel så att den sträckande kraften kommer från kroppens egen tyngd. På det viset minskas trycket på ryggraden och nervrötterna.

 

Värmeterapi Vulkan-pak (Heat treatment vulkan-pak)

Vulkan-pak består av tre olika sorter av vulkaniska mineralpartiklar utan kemiska tillägg. Mineralpaketet som först har värmts upp ger torr värme, värmen överförs

snabbt till hela kroppen och är djupverkande.

 

Infraröd bastu (Infra red sauna)

Infraröd bastu skiljer sig från vanlig bastu genom att en intensiv svettning uppnås vid låg temperatur (40-60° C), vilket beror på att vävnaderna värms upp på djupet. Behandlingen är mycket avslappnande och renande och vid svettningen avsöndrar kroppen gifter och slaggprodukter. Det rekommenderas att man dricker mycket vatten både innan och medan man är i bastun.

 

Kylbehandling (Cryotherapy)

För behandling av akuta led- och muskelinflammationer. Vid lokal nedkylning använder man små paket, fyllda med en speciell gelé, som hålls vid temperaturen -12 grader. Lindade i textilomslag hålls paketen på det skadade stället under 10-15 minuter.

 

Ultraljudsbehandling med gel (Ultrasound with curing gel)

Nvändning av högfrekvent ljud med liten intensitet i behandlingssyfte. Proceduren har smärtstillande, avkopplande, antiinflammatorisk verkan. Man använder även ultraljudsterapi genom terapeutiska salvor. Ultraljudsterapi används vid: kroniska led- och nervinflammationer, degenerativa ledsjukdomar, kroniska smärtsyndrom, behandling av ytlig ärrvävnad, kontraktorer.

 

Paraffin-ozokeritbehandling (Ozokerite and paraffin treatment) 

Har en smärtlindrande och anti-inflammatorisk effekt. Paraffinet mjuknar upp spända muskler före massage och stela muskler före gymnastik. Blandningen av paraffin och ozokerit värms upp till 80 grader och sedan kyls ned till 39-42 grader.

 

Magnetterapi (Magnet therapy)

Vävnader påverkas med lågfrekvensmagnetfält. Förbättrar ämnesomsättningen i vävnader, verkar smärtstillande och avslappnande. Proceduren har även en sänkande verkan för blodtryck, varför den kan användas framgångsrikt för äldre människor och för människor som har högt blodtryck.

Magnetterapi används vid: perifera nervsjukdomar, kroniska muskel- och ledsjukdomar, svullnader efter olika trauma, kroniska hudsjukdomar. Har en smärtlindrande och anti-inflammatorisk effekt. Paraffinet mjukar upp spända muskler före massage och stela muskler före gymnastik. Blandningen av paraffin och ozokerit värms upp till 80 grader och sedan kyls ned till 39-42 grader. Vävnader påverkas med lågfrekvensmagnetfält. Förbättrar ämnesomsättningen i vävnader, verkar smärtstillande och avslappnande. Proceduren har även en sänkande verkan för blodtryck, varför den kan användas framgångsrikt för äldre människor och för människor som har högt blodtryck.

 

 

Aktiviteter: 

Sjukgymnastik (Medical gymnastics) 

Gymnastik påskyndar tillfrisknande och återställer arbetsförmåga. Speciellt viktig är gymnastik vid ledsjukdomar (för att förbättra eller återställa ledens funktion), både vid central och periferisk förlamning för funktionsåterställning och vid behandlingar efter olika trauman. Gymnastiken genomförs individuellt eller i små grupper under ledning av instruktör för terapeutisk gymnastik. Gymnastiken erbjuder olika kroppsövningar i olika serier beroende på sjukdom och patientens allmänna tillstånd.

 

Vattengymnastik (Water gymnastics)

Vattengymnastik är ett lämpligt motionssätt för människor som har svårt att röra sig vid exempelvis ledbesvär.

Om behandlingarna

Förhandsboka behandlingar

Vi rekommenderar att du förbokar dina behandlingar om du har ett paket där det inte ingår ett läkarbesök. Vid de paket där du träffar en läkare för konsultation blir du rekommenderad vilka behandlingar ur paketet som passar just dig. Även tillvalspaket bör förbokas.

1. Skicka ett mejl (på engelska) med era valda behandlingar till spaavdelningen på hotellet: spa@piritamarina.ee

2. Rubrik/Ämne: BOOKING OF TREATMENTS, VEGA RESOR

3. I texten anger du korrekta datum för incheckning och utcheckning på hotellet och era namn. Ni behöver inte nämna Vega Resors bokningsnummer.

4. Lista dina behandlingar och eventuella önskemål om datum och tid.

5. Om ni bokat tillvalspaket, skriver ni namnet på paketet och listar därefter önskemål om datum och tid.

6. Om ni ska boka extra behandlingar kan ni nämna dem även här. Separera dessa från de som ingår och skriv ”pay on spot”

Galleri