Riga

Spahotell

Om Riga

Kontinental storstad

Riga är en skattkammare för alla som intresserar sig för historia och arkitektur. Under en kort promenad kan man förflytta sig från Gamla stans medeltida gränder till Art Nouveau-kvarteren kring Alberta och Elizabetes iela som byggdes under 1900-talets första år. Däremellan finns trevliga parker med gångvägar längs kanalen som rinner genom centrala Riga.

 

Lyx till fyndpris

Få städer i Europa erbjuder så bra hotellboende till så låga priser. De hotell vi erbjuder är alla mycket fräscha och av hög standard. Det centrala läget och närheten till allt inbjuder till spontana strövtåg. Ett trivsamt ställe att vila benen på är tehuset vid kanalen nära Operahuset. Är man i Riga bör man också smaka på Riga Balsam, en lokal örtlikör av besk karaktär. För lunch och middag finns allt från pelmenirestauranger för några få kronor till de lyxigaste gourmetkrogarna. Spännvidden är enorm.

 

Bärnstenar, choklad och spa

Riga har så mycket njutbart att erbjuda sina besökare. Alla sinnen får sitt lystmäte under strövtågen i centrala Riga. Ett av Rigas kännemärken är bärnstenen som du hittar i många hantverksbutiker. Exklusiv handgjord choklad från Emihls Gustava bör ingen chokladälskare missa. Härliga tvålar i lösvikt och i all världens dofter hittar du hos Stenders. Till Centralmarknaden vid järnvägsstationen går Rigaborna för frukt och bär, korvar, piroger, bröd och mycket annat. Här är folklivet en stor del av underhållningen. Sköna spabehandlingar kan man få på Opera Spa.

Bra att veta