Blomsterkryssning runt Nederländerna

Zaandam-Wijk bij Duurstede-Arnhem-Nijmegen-Amsterdam

En blomsterkryssning på floder och kanaler i april månad går knappast att överträffa när det gäller skönhetsupplevelsen. Upplev dessa fyrverkerier av färger och dofter på resan runt Nederländerna. Resan börjar i den lilla staden Zaandam, norr om Amsterdam. Tillsammans med besöket i blomparken Keukenhof är Amsterdam, en av de mest pittoreska storstäderna i Europa, en av resans höjdpunkter.

 • Skandinavisktalande personal ombord
 • Kör-själv-semester
 • 6 dagars flodkryssning på M/S Leonora
 • Världens största tulpanpark – Keukenhof

Datum: 2024: 9/4, 14/4, 19/4, 24/4, 29/4

Pris från 8 295 kr per person

Bokningsförfrågan

Reseprogram

 • Dag 1 Incheckning på fartyget, Zaandam

  Ombord på MS Leonora välkomnar fartygets kryssningschef i loungen, där man genomför säkerhetsprocedurer och ger praktisk information om vistelsen ombord.

 • Dag 2 Zaandam – Wijk bij Durstede

  Många områden i nordvästra Holland lyser vid denna tid på året som ett färgstarkt lapptäcke. Det är de stora tulpanfälten som är i full blom, särskilt i de platta, lågt liggande områdena väster och nordväst om Amsterdam. Här är sandjorden perfekt för odling av tulpanlökar, som därför odlas en masse.

  Före kvällens middag kommer det att vara ett välkomstmöte och presentation av fartygets besättning, här serveras en välkomstdrink och kanapéer i loungebaren.

 • Dag 3 Wijk bij durstede – Arnhem

  Här finns möjlighet att besöka tulpanparken Keukenhof – även känd som Europas trädgård. Keukenhof ligger nära staden Lisse och har i mer än 50 år varit känd som världens största blomsterpark. Enligt parkens egna uttalanden innehåller parken cirka 7 000 000 blomlökar som planteras varje år av Hollands största tulpanproducenter.

  MS Leonora seglar under eftermiddagen vidare till Arnhem.

 • Dag 4 Arnhem – Nijmegen

  förorten Oosterbeek ligger ett av världens mest imponerande museer – The Airborne Museum. Museet berättar historien om ”Slaget vid Arnhem” och ”Operation Market Garden”.

  Operation Market Garden var ett försök från de allierade styrkorna att skapa ett brohuvud över Rhen och bana väg för framryckningen till Berlin för de allierade styrkorna.
  Planen, utarbetad av den engelska fältmarsskallen Montgomery, fick namnet ”Operation Market Garden” och involverade mer än 10 000 engelska och polska fallskärmsjägare som landade bakom fiendens linjer i fälten nära staden Oosterbeek, väster om Arnhem. Men redan från operationens början gick allt fel – de allierade styrkorna anlände aldrig – och mer än 2000 fallskärmsjägare dödades och cirka 5000 sårades. Vintern 1944-45 upplevde holländarna en katastrofal krigsvinter där tusentals holländare dog av svält och kyla. Arnhem befriades slutligen den 8 april 1945.

  Byggnaden ”Hartenstein” fungerade som huvudkontor för den brittiska 1:a luftburna divisionen. På museet hittar du en stor och mångsidig samling av originalvapen, originaluniformer och utrustning från striden. De många bilderna och filmerna från striden hjälper till att skapa en realistisk bild som stöds ytterligare av intervjuer med allierade soldater. Museet har vunnit priser för sin utställning, som har återskapat landskapet mellan Arnhem och Oosterbeek.

  Senare på dagen avgår MS Leonora från Arnhem och styr mot Nijmegen. Vi anländer tidigt på kvällen i god tid före kaptenens cocktailparty följt av kaptenens galamiddag.

 • Dag 5 Nijmegen – Amsterdam

  Fartyget avgår från Nijmegen kl. 05:00 med kurs mot Amsterdam, dit vi anländer kl 12:00.

  Efter en tidig lunch är det dags att besöka den holländska huvudstaden Amsterdam. Amsterdam är känt för sina många kanaler, så varför inte uppleva staden från vattnet på en vacker kanalkryssning.

 • Dag 6 Amsterdam

  En oförglömlig flodkryssning har nått sitt slutliga mål, och efter frukost är det dags att säga farväl till M/S Leonora och hennes besättning.

Hytter

Standardhytt med fransk balkong

Dessa bekväma utsideshytter med fransk balkong är ligger på mellan- och övredäck. I hytterna finns luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch. Hytterna är ca 16 m2.

Standardhytt med fönster

Dessa bekväma utsideshytter är ligger på huvuddäck. I hytterna finns luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch. Hytterna är ca 16 m2.

Svit med fransk balkong

På övredäck ligger M/S Leonoras sviter. I sviten finns luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch. Sviten är ca 24 m2.

Prislista

Avresedatum 2023
8 april13 april18 april23 april28 april

 

Pris per person i dubbelhyttPriser 2024
5 nätterHytt med fönsterHytt med fransk balkongHytt med fransk balkongSvit med fransk balkong
HuvuddäckMittdäckÖvre däckÖvre däck
Alla avresor8 295 9 94510 69512 510
Enkelhyttstillägg4 5404 5404 54012 510

 

I priset ingår:

6 dagar/5 nätter ombord på fartyget MS Leonora
Engelsktalande personal ombord
Alla måltider
Vatten, te, kaffe och juice (till frukost). Kaffe, te och vatten finns tillgängligt hela dagen.
Underhållning ombord
Boende i utsideshytt med fönster, dusch/toalett, hårtork och luftkonditionering
Alla hamn- och passageraravgifter

 

I priset ingår inte:

De flesta drycker ombord
Utflykter som beskrivs i programmet
Transport till och från fartyget
Dricks till besättningen (ca 8 euro per person och dag – betalas konant ombord)

Övrig information

Valfria tillägg

Dryckespaket:
2 olika dryckespaket erbjuds ombord på MS Leonora.
Båda paketen kan också köpas ombord till samma priser som nedan.

Dryckespaket 1:  215 kr/person per natt
2 x glas till lunch och middag
Husets vin, öl, vatten.

Dryckespaket 2:  315 kr/person per natt
Fria drycker 11:00 – 23:00
Husets vin, öl, vatten

Kör-själv
Om du kör själv till fartyget rekommenderar vi detta parkeringshus:
Zilverpadsteeg, 1506 SB Zaandam, Holland​

Fartyget kan docka på olika platser, men inte mer än ca. 10 minuter i taxi från parkeringshuset.
Vänligen kontakta er cruisemanager ett par timmar före ankomst för att få exakt placering.