Pärnu

Spahotell

 • Tervise Paradiis

  6-8 nätter

  Tervise Paradiis är ett 4-stjärnigt hotell och det modernaste av Pärnus spahotell. Hotellet har ett härligt läge vid havet och alla rum i den åtta våningar höga byggnaden har balkong och en vacker utsikt över Pärnubukten.

  Läs mera: Tervise Paradiis
 • Tervis Medical Spa

  6-16 nätter

  Tervis Medical Spa är Estlands största spa och kanske det mest välkända. Spahotellet ligger i ett naturskönt område vid Pärnuflodens mynning och har under de senaste åren förnyat och föryngrat sig.

  Läs mera: Tervis Medical Spa

Om Pärnu

Från badhus till hälsospa

Pärnu är en av Östersjöns riktigt klassiska badorter, med en fantastisk badstrand, som lockar svenskar idag lika väl som den lockade svenska semesterfirare i början av förra seklet. Även då bidrog Pärnus spahotell till ortens popularitet. De medicinskt inriktade behandlingar som då erbjöds hade sina rötter i de behandlingar som användes i det badhus som öppnade år 1838. Då var det uppvärmt havsvatten på somrarna och bastubad på vintern, som ansågs vara bra för hälsan.

 

… till moderna wellness spa

Idag finns det många bra spahotell att välja mellan i Pärnu. Man kan nu få nästan vilka hälso-, skönhets- och wellnessbehandlingar som helst, från jordvaxomslag till sidenbad och alla slags massagebehandlingar.

 

Härliga Pärnu – sommarhuvudstad med milslång sandstrand

Väl i Pärnu bör man avsätta tid till att strosa runt bland de vackra byggnaderna kring Rüütligatan, vandra genom parkerna ner till stranden och självfallet ta ett dopp i havet – om säsongen är den rätta. Den mer fartsugne kan ta med sig rullskridskor för en färd längs den fina strandpromenaden. Pärnu är en den perfekta sommarstaden, men åka på spa kan man göra året om.

 

Läs mer på:

https://visitparnu.com/sv/
https://www.visitestonia.com/sv/vart-ska-man-aka/vastra-estland/parnu

Bra att veta