Romantiska Rhen Norrut

Strasbourg, Mannheim, Koblenz, Køln, Arnhem, Amsterdam

Rhen har alltid både förbundit och separerat människor och kultur. Den mellersta delen av floden utgör idag gränsen mellan Tyskland och Frankrike.
De många borgar och slott längs Rhen vittnar om flodens spännande historia och dess betydelse som en transportådra.
Det vackra landskapet som omger Rhen har gett inspiration till många myter och legender som bidrar till områdets spännande historia. Området finns på UNESCO: s världsarvslista och flera av de utposter som romarna byggde för att försvara gränsen är idag stora europeiska städer och med sina 1320 kilometer är Rhen en av Europas längsta floder.
Följ med på en underbar kryssning på Rhen, där vingårdar, höga slott, historiska städer och vackra landskap ligger som på ett pärlband. En hisnande vacker kryssning på vattenvägen från Strasbourg genom Tyskland till Amsterdam väntar, fylld med fantastiska upplevelser!

Datum: 2022: 11/5, 25/5

Pris från 9 995 kr per person

Bokningsförfrågan

Reseprogram

 • Dag 1 Incheckning på fartyget, Strasbourg

  Strax efter incheckningen serveras en välkomstdrink och kanapéer i loungebaren ombord på M/S Leonora. Fartygets kryssningschef välkomnar dig och går igenom praktisk information och säkerhetsförfaranden ombord.

 • Dag 2 Strasbourg

  I Strasbourg går vi i land och besöker bl a det vackra Petit France, som ligger i det välbevarade centrumet. Strasbourg ligger i norra Alsace och har omväxlande varit under franskt och tyskt styre. Nu är emellertid staden en symbol för försoningen mellan Frankrike och Tyskland och därmed även för fred i Europa. Flera EU-institutioner är inrymda i staden, inklusive EU-parlamentet. Strasbourg är en modern stad med tjusiga butiker och vackra gator samtidigt som det är en gammal stad med korsvirkeshus, pittoreska gränder och smala kanaler.

 • Dag 3 Strasbourg – Mannheim

  I Mannheim går vi i land och kör till Heidelberg, som är en av Tysklands vackraste städer. Här finns en mängd charmiga hus, och det kryllar av magnifika slott och floddalar i hela regionen, där några av Tysklands bästa viner produceras. Staden är en universitetsstad vilket sätter sin prägel på gatubilden. De många tyska och utländska studenterna gör sig bemärkta på gatorna, och bidrar till den livliga atmosfären.
  Utflykter ingår inte i kryssningens pris. Se priser under övrig information.

 • Dag 4 Mannheim – Koblenz

  I Koblenz finns det möjlighet till en kvällspromenad på egen hand längs floden. Den berömda ryttarstatyn av kejsaren Wilhelm I, som markerar Deutsches Eck (platsen där Mosel rinner ut i Rhen) ligger några hundra meter från fartyget.

 • Dag 5 Koblenz – Köln

  Både frukost och lunch avnjutes på fartyget medan det vackra landskapet glider förbi. Tidigt på eftermiddagen anländer vi till Köln. Vi går i land och följer guiden på en stadsvandring där vi bland annat besöker stadens berömda katedral. Den vackra Kölnerdomen är stadens viktigaste landmärke. Kyrkan undvek mirakulöst nog nästan skador från de allierades bombningar under 2:a världskriget. Det finns naturligtvis tid att shoppa eller släcka törsten med ett uppfriskande glas Kølsch i en av stadens ölhallar. Vi äter middag ombord och därefter fortsätter vi till loungebaren, där det är möjligt att röra på benen när båtens musiker spelar upp till dans.
  Utflykter ingår inte i kryssningens pris. Se priser under övrig information.

 • Dag 6 Köln – Arnhem

  Efter lunch avgår bussen till The Airborne Museum Hartenstein i Oosterbeek. Museet ligger en halvtimmes bilresa från stadens centrum, där M/S Leonora ligger förtöjd. Det tidigare Hotel Hartenstein, nu omvandlat till museum, fungerade som högkvarter för British 1st Airborne Division, som spelade en avgörande roll i slaget vid Arnhem i slutet av 2:a världskriget.
  Staden Arnhem kommer för alltid att förknippas med detta slag – en av de mest kända striderna under andra världskriget – som ägde rum 17 och 18 september 1944. Detta är ett unikt museum som berättar hela den otroliga historien om Operation Market Garden, den engelska generalen Montgomerys plan att landsätta 10 000 fallskärmsjägare bakom fiendens linjer.
  De allierade lyckades aldrig med planen men till slut befriades Arnhem den 8 april 1945 och idag firar ingen annan stad Nederländernas befrielsedag (5 maj) med lika mycket festligheter som Arnhem.
  Inte långt från Hartenstein ligger kyrkogården Airborne Kerkhof. Här vilar de 1 667 engelska och 79 polska soldater som föll under slaget.
  Efter museibesöket finns tid för ett besök i själva Arnhem, en mysig liten stad med cirka 150 000 invånare. Staden har en spännande och lång gågata med många härliga butiker.

  Utflykter ingår inte i kryssningens pris. Se priser under övrig information.

 • Dag 7 Arnhem – Amsterdam

  Idag tittar vi närmare på Amsterdam. Staden genomskärs av kanaler överallt, vilket ger staden dess egna karaktär och charm. Det bästa sättet att uppleva Amsterdam är från vattnet. Under en timmes kanaltur där kan du kan njuta av hamnen, uppleva de smala kanalerna och se de många vackra gavelhusen. Vissa av husen är mycket smala, eftersom det tidigare var vanligt att fastighetsskatten fastställdes efter bredden på huset som vetter mot kanalen.

  Tillbaka på M/S Leonora avnjuter vi lunch. Koppla av under resten av eftermiddagen på fartygets soldäck, eller i den mysiga loungen. På kvällen väntar middag ombord varefter vi får kaffe serverad i loungen, där båtens musiker spelar upp för dans.

 • Dag 8 Amsterdam

  En oförglömlig flodkryssning är över för denna gång.

Hytter

Standardhytt med fransk balkong

Dessa bekväma utsideshytter med fransk balkong är ligger på mellan- och övredäck. I hytterna finns luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch. Hytterna är ca 16 m2.

Standardhytt med fönster

Dessa bekväma utsideshytter är ligger på huvuddäck. I hytterna finns luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch. Hytterna är ca 16 m2.

Svit med fransk balkong

På övredäck ligger M/S Leonoras sviter. I sviten finns luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch. Sviten är ca 24 m2.

Prislista

 

Pris per person i dubbelhytt
7 nätterHytt med fönsterHytt med fransk balkongHytt med fransk balkongSvit med fransk balkong
HuvuddäckMittdäckÖvre däckÖvre däck
Alla avresor9995114951249515495
Enkelhyttstillägg5125512551255125

 

I priset ingår:

8 dagar/7 nätter ombord på fartyget M/S Leonora
Skandinavisk- och engelsktalande personal ombord
Alla måltider
Vatten, te, kaffe och juice (till frukost). Kaffe, te och vatten finns tillgängligt hela dagen.
Underhållning ombord
Boende i utsideshytt med fönster, dusch/toalett, hårtork och luftkonditionering
Alla hamn- och passageraravgifter

I priset ingår inte:

De flesta drycker ombord
Utflykter som beskrivs i programmet
Transport till och från fartyget
Dricks till besättningen (ca 7 euro per person och dag)

Övrig information

Valfria tillägg

Dryckespaket:
2 olika dryckespaket erbjuds ombord på M/S Leonora.
Båda paketen kan också köpas ombord till samma priser som nedan.

Dryckespaket 1:  132 kr/person per natt
2 x glas till lunch och middag
Husets vin, öl, vatten.

Dryckespaket 2:  213 kr/person per natt
Fria drycker 11:00 – 23:00
Husets vin, öl, vatten

Utflyktsprogram beräknas vara klara i januari 2021.