Kalev Spa Hotel & Waterpark

Spa-paket för er grupp

Här nedan presenteras innehållet i 2 paket för er grupp. Andra reslängder är också möjliga. Oavsett om ni vill boka någon av dessa två förslag eller en helt annan reslängd är ni välkomna att kontakta oss för offert.

 • Minispa, 4 nätter

  Minispa är 4 nätter varav 2 nätter ombord på ett av Tallinks fartyg. I paketet ingår frukost samt ett paket med utvalda behandlingar och aktiviteter. Tillgång till bad- och bastuavdelningen och gym hela dagen.

  Läs mer & boka

 • Wellness spa, 6 nätter

  Wellness spa är 6 nätter varav 2 nätter ombord på ett av Tallinks fartyg. I paketet ingår halvpension och 3 utvalda behandlingar. Tillgång till bad- och bastuavdelningen samt gym hela dagen.

  Läs mer & boka

Rummen

Standardrum

17-21 m2, laminatgolv, separata/dubbelsängar, dusch, wc, badrock, hårtork, TV, minibar, gratis WiFi, telefon, värdeskåp, luftkonditionering
Standardrum på våning 5 med balkong
En extrasäng möjligt

 

Mot tillägg: Familjerum (rum med anslutande dörrar eller med nedfällbara våningssängar), sviter (varav 2 med balkong).
Mot förfrågan: Handikapprum

Superiorrum

26-28 m2, laminatgolv, separata/dubbelsängar, dusch eller badkar, wc, badrock, hårtork, TV, minibar, gratis WiFi, telefon, värdeskåp, luftkonditionering
En extrasäng möjligt

 

Mot tillägg: Familjerum (rum med anslutande dörrar eller med nedfällbara våningssängar), sviter (varav 2 med balkong).
Mot förfrågan: Handikapprum

Hotellet

 • Stor badavdelning för alla åldrar
 • Fint läge intill Gamla stan
 • Promenadavstånd från hamnen

 

I hjärtat av Tallinn – med ny vattenpark!

Äntligen! Efter en omfattande ombyggnad och uppfräschning nyöppnar detta moderna och mångsidiga spahotell! Kalev Spa ligger vid den grönskande Kanutsparken invid Gamla stan och inte långt från hamnen. Ett bättre läge får man leta efter! Härifrån är det nära till all den shopping, kultur och nöjen som Tallinn har att erbjuda.

 

Stort utbud av behandlingar

Kalev Spa har ett varierat utbud av wellness och skönhetsbehandlingar. Wellness Center erbjuder sköna behandlingar såsom indisk huvudmassage, algbehandling och saltpeeling som alla syftar till att öka ditt välbefinnande. I Skönhetssalongen ges olika slags ansikts-, kropps-, hand- och fotbehandlingar.

 

Mångsidig vattenpark

På hotellet finner man Estlands största 50m bassäng, olika vattenattraktioner, vattenrutschbana, barnbassänger och bassänger för vattenaerobics. Man kan njuta och slappna av i olika bastur och bubbelpooler. Här finns även VIP-bastu som kan bokas för privata sällskap och som rymmer upp till 15 personer.

 

På hotellet finns

119 hotellrum. Alla rum är rökfria. Restaurang Allee, lobbybar, konferensrum för 50 personer.
Vattenpark med 50 m, motströmsbassäng, relax bassäng, barnbassäng, 4 vattenrutschbanor, ångbastu, sanarium, finsk bastu, vattengympabassäng, poolbar, café och uteterrass. Lekrum, sportaffär. Sportklubb med gym och träningssalar.
Sauna-Oasis (mot extra kostnad, åldersgräns 18 år) med japanskt bad, stor bubbelbad, 2 mindre bubbelpooler, massagedusch, kalldusch, tropikbastu, finsk bastu, saltstensbastu, ångbastu, aromabastu, bar.
Wellness Center, skönhetsavdelning & frisersalong.  VIP bastu för privata sällskap på 15 personer.

 

Öppettider:

 • Vattenpark & gym: mån-fre 6:45-22:30, lör-sön 8:00-22:30
 • Wellness-avdelningen: mån-lör 10:00-18:00

Frukostbuffé: 7.00-11.00

Middag: 17.00-20.00

I receptionen finns möjlighet att: boka utflykter, växla pengar, köpa tofflor, badkläder och hyra gångstavar och cyklar.

Adress: Aia 18, 10111 Tallinn
Våningar: 6
Hissar: 2
Telefonnummer: +372 649 3300

Spalexikon

Algoane aromamassage med havsvitaminer (Algoane aromatherapy massage with sea vitamins)

Avslappnande helkroppsmassage med ett massagebalsam innehållande havsvitaminer.

 

Aromamassage (Aroma massage)

Aromamassage är en massage med eteriska oljor. Varje olja har sin särskilda effekt (lugnande, uppfriskande, smärtstillande, stimulerande för ämnesomsättningen). Med rätt val av eterisk olja kan man med hjälp av aromamassage mildra stress, minska celluliter, muskelspänningar och smärtor, sömnstörningar, men även övergångsålderns besvär och varierande blodtryck.

 

Aromatisk kroppspeeling (Aromatic body peeling)
Peeling med salt och olja som är djuprengörande, ökar blodcirkulationen och tar bort döda hudceller. Huden blir mjuk, återfuktad och får en ny lyster.

 

Avslappnande/värmande ryggmassage med frukt/örtbalsam (Back massage with herb and fruit balm)

Avslappnande massage med ett speciellt massagebalsam med örter och fruktextrakt.

 

Avlappnande/näringsrik massage med honung (Relaxing and nutritious massage with honey gel)

En lätt helkroppsmassage med honungsgel.

 

Bodywrap med alger (Seaweed wrap for body)

Verksam för celluliter. Inkluderar peeling, algomslag för kroppen och lotion.

 

Fotbehandling (Refreshing treatment for feet)

En behandling som ämnar sig främst för trötta och svullna ben. Består av en algomslag som ökar blodcirkulationen och hjälper att avlägsna överflödigt vatten. Behandlingen avslutas med en kylande gel. Denna behandling rekommenderas ej för personer med åderbråck.

 

Infraröd bastu (Infrared sauna)

Infraröd bastu skiljer sig från vanlig bastu genom att en intensiv svettning uppnås vid låg temperatur (40-60° C), vilket beror på att vävnaderna värms upp på djupet. Behandlingen är mycket avslappnande och renande och vid svettningen avsöndrar kroppen gifter och slaggprodukter. Det rekommenderas att man dricker mycket vatten både innan och medan man är i bastun.

 

”Fresh Orange” kroppspeeling (Peeling body treatment ”Fresh orange”)

Helkroppspeeling med apelsinskrubb. Verkar uppiggande och återfuktande.

 

Honungsmassage (Honey massage)

Massage med honung som mjukgör huden och ökar blodcirkulationen.

 

Klassisk massage (Classic massage)

Den mest kända avstressande och spänningsnedsättande metoden. Påskyndar ämnesomsättningen, återställer förlorad energi och skapar välmående.

 

Ljusterapi (Light therapy)

Behandling för musklerna där med en maskin vars värmande strålar går djupt i muskerna.

 

Massage med varma lavastenar (Hot stone massage)

Massage med lavastenar baseras på österländsk kunskap och den strävar efter balans i kropp och själ. I behandlingen masseras kroppens energicentra eller s.k. chakras med händer och uppvärmda lavastenar som läggs på kroppen. Det är en djupt avkopplande behandling som motverkar trötthet och stress.

 

Massage med massageljus (Massage with massage candle)

Ett lätt helkroppsmassage med olja som kommer från ett massage ljus. Mjukar upp trötta muskler.

 

Massagestol (Massage chair)
Ett effektivt tillägg till manuell massage. Med stolen använder man vibratorer med olika form, frekvens och styrka, vilka påverkar hela kroppen genom att framkalla förändringar i organ och vävnader. Blodcirkulationen stärks, ämnesomsättningen förbättras, muskeltröttheten försvinner och välbefinnandet ökar.

 

Manikyr (Manicure)

Händerna peelas med en mjuk peelingskräm, naglarna filas och nagelbanden iordningställs. Därefter följer en lätt massage med närande, lugnande och fuktande handkräm. Naglarna lackas om så önskas.

 

Paraffinbehandling för händer eller fötter (Paraffin treatment for hands/feet) 

En djupt fuktande behandling med kräm och paraffin som vårdar huden, förbättrar blodcirkulationen, mjukar upp nagelbanden och ger huden näring.

 

Pedikyr (Pedicure)

Fotvård med korrigering av nagellängd och behandling av hudförhårdnader. Som avslutning smörjs kräm med lätta massagerörelser in på fötterna och naglarna lackas eventuellt.

 

Saltkammare (Salt chamber)

I saltkammaren är väggarna klädda med ett tjockt lager salt och den friska luften som leds in är full av små saltpartiklar. Man ligger på vilstolar, lyssnar på musik och slappnar av. Man vistas i rummet 30-90 min åt gången. Behandlingen ger ökad motståndskraft, utvidgar bronker och förebygger infektioner. Saltets negativa joner har också stressminskande effekt.

Om behandlingarna

Förhandsboka behandlingar

Vi rekommenderar att du förbokar dina behandlingar även då du har ett paket där det ingår ett läkarbesök. Även tillvalspaket bör förbokas.

1. Skicka ett mejl (på engelska) med era valda behandlingar till spaavdelningen på hotellet: wellness@kalevspa.ee

2. Rubrik/Ämne: BOOKING OF TREATMENTS, VEGA RESOR

3. I texten anger du korrekta datum för incheckning och utcheckning på hotellet och era namn. Ni behöver inte nämna Vega Resors bokningsnummer.

4. Lista dina behandlingar och eventuella önskemål om datum och tid.

5. Om ni bokat tillvalspaket, skriver ni namnet på paketet och listar därefter önskemål om datum och tid.

6. Om ni ska boka extra behandlingar kan ni nämna dem även här. Separera dessa från de som ingår och skriv ”pay on spot”

Galleri