Tallinn

Spahotell

  • Kalev Spa Hotel & Waterpark

    4-6 nätter

    Äntligen! Efter en omfattande ombyggnad och uppfräschning nyöppnar detta moderna och mångsidiga spahotell! Kalev Spa ligger vid den grönskande Kanutsparken invid Gamla stan och inte långt från hamnen.

    Läs mera: Kalev Spa Hotel & Waterpark

Om Tallinn

Medeltida gränder och modern shopping

Tallinn är en huvudstad med korta avstånd. Hamnen ligger 10 minuters promenad från Gamla stans gränder och flygplatsen är endast 5 km utanför stan. De flesta gallerior, t.ex. Viru shoppingcenter, Stockmann och Forum, finns på promenadavstånd. Gamla stans stenhus har skonats från bränder och kan idag stoltsera med en av de bäst bevarade medeltida stadskärnorna i Europa.

 

Sightseeing med Tallinn Card

Online kan du köpa Tallinn Card som ger dig mängder med rabatter och gratis inträden. Exempelvis trafikerar Hop-on-Hop-off bussar Tallinns flesta sevärdheter och med kortet kan du åka hur mycket du vill. Tallinn Card kostar 26-58 € beroende på giltighetstid. https://www.visittallinn.ee/eng/tallinncard

 

Kulinarisk storstad

Tallinns moderna kök röner allt större uppmärksamhet internationellt, med restauranger som hör till de bästa i världen. I Tallinns Gamla stad ska man naturligtvis passa på att njuta av vällagad mat på en av stadens rustikt stämningsfulla restauranger med källarvalv och levande musik.

 

Läs mer på:

https://www.visittallinn.ee/eng/visitor
https://www.visitestonia.com/sv/vart-ska-man-aka/tallinn

Bra att veta