Fra Mare Thalasso Spa

Spa-paket för er grupp

Här nedan presenteras innehållet i 3 paket för er grupp. Andra reslängder är också möjliga. Oavsett om ni vill boka någon av dessa tre förslag eller en helt annan reslängd är ni välkomna att kontakta oss för offert.

 • Kort spa, 6 nätter

  Kort sparesan är 6 nätter varav 2 nätter ombord på ett av Tallinks fartyg. I paketet ingår helpension samt ett paket med 6 behandlingar och aktiviteter.  Tillgång till bad- och bastuavdelningen delar av dagen.

  Läs mer & boka

 • Spa-resa, 8 nätter

  Spa-resan är 8 nätter varav 2 nätter ombord på ett av Tallinks fartyg. I paketet ingår helpension samt ett paket med 10-15 behandlingar och aktiviteter samt läkare eller sköterska för en kort konsultation. Tillgång till bad- och bastuavdelningen delar av dagen.

  Läs mer & boka

 • Spa-resa, 16 nätter

  Spa-resan är 16 nätter varav 2 nätter ombord på ett av Tallinks fartyg. I paketet ingår helpension samt ett paket med 30 behandlingar och aktiviteter samt läkare för en kort konsultation. Tillgång till bad- och bastuavdelningen delar av dagen.

  Läs mer & boka

Rummen

Standardrum

Laminatgolv, separata sängar/dubbelsäng, dusch, wc, badrock, hårtork
Skrivbord, TV, telefon, gratis WiFi
1 extrasäng/rum för barn

 

Mot tillägg: Thalassorum och svit (deluxe).
Mot förfrågan: Familjerum med två extrasängar, rum med balkong, handikapprum, trippelrum.

Hotellet

 • Fint, lugnt läge vid stranden
 • Lummig omgivning med tallskog
 • Uppvärmd utomhuspool

 

Nära till stranden

Thalasso Spa Fra Mare ligger i lä från havsvindarna, inbäddat i tallskog ca 1,5 km från centrum i Haapsalu. Inte långt från hotellet ligger Paralepas strand som lockar många med sin mjuka sand och sitt varma vatten. Havsleran, tallskogen, och den friska havsluften är alla naturrikedomar som Fra Mare drar fördelar av i sina Thalassobehandlingar.

 

Thalasso Day Spa

På Thalasso Day Spa avdelningen finns en uppvärmd utomhusbassäng samt flera andra bassänger. För dig som älskar bastu finns alla möjliga varianter. Förutom att bada i ångbastu och finsk bastu kan du på romerskt vis koppla av i ett sanarium. I den infraröda bastun förbättrar du ämnesomsättningen medan havssaltet i saltbastun tar hand om utsidan. Avsluta dagen med en avkopplande stund i de uppvärmda vilstolarna i vilorummet och blicka ut över Haapsaluvikens vatten.

 

Barnens Haapsalu

Den lugna miljön och de långgrunda stränderna är idealiska för barnfamiljen. Vid Biskopsborgen finns en stor lekpark. I Haapsalu bör man inte heller missa galleriet med de 800 originalteckningarna av Astrid Lindgrens illustratör Ilon Wikland. Du kan själv se hur mycket av Biskopsborgen som återfinns i bilderna av Mattisborgen från boken om Ronja Rövardotter.

 

På hotellet finns

115 hotellrum. Alla rum är rökfria. Havsvattenbassäng (7x11m), uppvärmd utomhuspool (6x10m), bubbelpool och terrass, 6 bastur: 70 & 90 grader, ångbastu, sanarium, saltbastu & infraröd bastu. Skönhetssalong & frisör. Lobbybar, butik, sällskapsutrymmen, lekrum, biljardbord, 2 konferensrum, à la carte restaurang Bergfeldt.

Frukostbuffé: 7.00-11.00, lunchbuffé: 12.00-15.00 och middagsbuffé: 17.00-20.00

I receptionen finns möjlighet att hyra värdeskåp, gångstavar, cyklar, skridskor, skidutrustning och vattenkokare. Parkering finns för bilar och buss. Det finns inga hissar på Fra Mare.

 

Adress: Ranna tee 2, Paralepa, 90403, Haapsalu
Våningar: 2
Hissar: 0
Telefonnummer: +372 47 24600

 

 

Spalexikon

Massage (Classic massage)

Den mest kända avstressande och spänningsnedsättande metoden. Påskyndar ämnesomsättningen, återställer förlorad energi och skapar välmående.

 

Inhalationsterapi (Inhalation therapy)

Med hjälp av en inhaleringsapparat sönderdelas läkemedelslösning till så fina partiklar att den kommer in i luftvägarna tillsammans med inandningsluften. Används för behandling av kroniska eller akuta luftvägssjukdomar: den är slemlösande, antiinflammatorisk, återfuktande och vidgar luftvägarna.

 

Ört- och pärlbad (Herbal and pearl bath)

Ört- och pärlbad upplivar funktionen av nerv- och hjärtblodcirkulationen och är avstressande. Havsmineraler gynnar hudens ämnesomsättning och bidrar till att överflödig vätska förs bort från kroppen. Badet ger en avslappnande och avstressande effekt.

 

Undervattensmassage (Under water massage)

Man ligger i ett varmt bad och massören masserar över hela kroppen med vatten som sprutar ut ur en vattenslang med olika tryck. Skonsam och avslappnande form av massage. Alternativt utförs massagen automatiskt utan terapeut.

 

Musikterapi (Music therapy)

30-60 minuter speciell musik som genom det undermedvetna balanserar människans inre harmoni. Vid musikterapi sitter man i en bekväm fåtölj och lyssnar med hörlurar på avslappnande musik, speciellt komponerad för behandling av huvudvärk, stress eller sömnlöshet.

 

Massagestol med musik (Massage chair with music)

Avslappnande, lugnande procedur som normaliserar blodtrycket. Patienten sitter i en bekväm fåtölj, där hon/han förutom musiktoner även påverkas av vibrationer.

 

Ljusterapi med Bioptron lampa (Light therapy)

Ljusterapi – tar bort trötthet, sömnighet och nedslagenhet. Bioptron lampor.
Ljusterapi ger bra resultat vid hudsjukdomar, ryggont, smärta i leder och mjuka vävnader, huvudvärk och muskelkrämpor. Ljusterapi används även för att behandla bulimi, sår som har uppkommit på grund av trauma och liggsår.

 

Stretchterapi på Mastercare hälsobänk (Stretch Therapy on Mastercare therapy table)

Ger bra effekt vid stel rygg, blodtillförselstörningar, ryggdeformationer, reumatism, matsmältningsproblem, diskbråck, knä- och ledbesvär samt stress. Det unika systemet som kommer från Sverige. Sträckningar görs på en terapibänk, där patienten fästs vid fotlederna på bänken och förs först till horisontalläge och därefter till upp-och-ner läge vid en 15-40 gradigt vinkel så att den sträckande kraften kommer från kroppens egen tyngd. På det viset minskas trycket på ryggraden och nervrötterna.

 

Ultraljudsterapi (Ultrasound Therapy)

Användning av högfrekvent ljud med liten intensivitet i behandlingssyfte. Proceduren har smärtstillande, avkopplande, antiinflammatorisk verkan. Man använder även ultraljudsterapi genom terapeutiska salvor. Ultraljudsterapi används vid: kroniska led- och nervinflammationer, degenerativa ledsjukdomar, kroniska smärtsyndrom, behandling av ytlig ärrvävnad, kontraktorer.

 

Lerbehandling (Mud treatment)

Lerbehandlingarna är kraftfulla djupvärmebehandlingar som kräver god hälsa. Leran lindrar kroniska inflammationer och hjälper vid smärttillstånd. Den verkar också vattendrivande och förbättrar ämnesomsättningen samt drar ut toxiner ur kroppen. Behandlingarna är mycket avstressande och hjälper även vid psoriasis samt kroniska eksem.

 

Elektroterapi (Electrotherapy)

Galvanisation – man använder likström med låg styrka och låg spänning, som förbättrar vävnaders ämnesomsättning, är smärtstillande och har lugnande effekt på det centrala nervsystemet. Galvanisation används vid: kroniska smärtsyndrom, kroniska muskel- och nervinflammationer, behandling efter förlamning.

Darsonvalisation – man använder högfrekvent impulsväxelström. Proceduren har smärtstillande effekt, den är avkopplande och lugnande vid muskelspänningar och den förbättrar blodtillförseln och vävnaders ämnesomsättning. Darsonvalisation används vid: nervsmärtor, neurotisk huvudvärk, lokala blodcirkulationsstörningar, trofisk sårbildning, profylax mot rynkor

 

Magnetbehandling (Magnet therapy)

Vävnader påverkas med lågfrekvens magnetfält. Förbättrar ämnesomsättningen i vävnader, verkar smärtstillande och avslappnande. Proceduren har även en sänkande verkan för blodtryck, varför den kan användas framgångsrikt för äldre människor och för människor som har högt blodtryck.
Magnetterapi används vid: perifera nervsjukdomar, kroniska muskel- och ledsjukdomar, svullnader efter olika trauma, kroniska hudsjukdomar.

 

Magnetlaserterapi (Magnet laser therapy)

Lågfrekvens magnetfält ökar laserns effekt. Proceduren har stark anti-inflammatorisk, svullnadsnedsättande, smärtstillande verkan och den gynnar återställningsprocesser. Magnetlaserterapi används vid: ledinflammationer, inflammationer runt benet, trofisk sårbildning.

 

Vattengymnastik/areobics (Water Gymnastics/aerobics)

Vattengymnastik är ett lämpligt motionssätt för människor som har svårt att röra sig vid exempelvis ledbesvär.

Vattenaerobics använder sig av olika stilar (löpning, Circuit träning, intervall- och styrketräning) och olika redskap (flythantlar och handskar).

 

Saltkammare (Salt Chamber Therapy)

I saltkammaren är väggarna klädda med ett tjockt lager salt och den friska luften som leds in är full av små saltpartiklar. Man ligger på vilstolar, lyssnar på musik och slappnar av. Man vistas i rummet 30-90 min åt gången. Behandlingen ger ökad motståndskraft, utvidgar bronker och förebygger infektioner. Saltets negativa joner har också stressminskande effekt.

 

Paraffin-ozokeritbehandling (Paraffin-Ozocerite therapy)

Har en smärtlindrande och anti-inflammatorisk effekt. Paraffinet mjuknar upp spända muskler före massage och stela muskler före gymnastik. Blandningen av paraffin och ozokerit värms upp till 80 grader och sedan kyls ned till 39-42 grader.

 

Floating med musik (Floating)

En speciell terapiform i havsvattenbassäng där kunden flyter ovanpå vattnet. Specialhjälpmedel används för att ligga kvar på vattenytan, varvid det är viktigt att kundens öron skall vara i vattnet under flytandet. Från högtalare i bassängen kan kunden höra utvald musik som har lugnande och perfekt avstressande verkan.

 

SAD ljusterapi (SAD light therapy)

SAD (Seasonal Affectiv Disoder – årstidsbunden depression) ljusterapi används för att lindra vinterdepression och trötthet samt för att behandla sömnstörningar.
Eftersom den nordiska vintern är en mörk tid, blir människor lätt depressiva och mottagliga för infektioner. SAD ljusterapi är då ett utmärkt alternativ till solljus, som ger lindning av energi.

 

Yoga stretching

Yoga stretching genomförs under handledning av våra idrottsinstruktioner med varaktighet 40 minuter. Det är gymnastik med yogaliknande stretchingövningar. Man kan se influenser från både yoga och pilates.

 

Instruktörsledd stavgång utomhus (Nordic walking)

För människor i alla åldrar och med olika hälsotillstånd. Stavgångar, jämfört med vanlig gång, dubbelt så effektiv. Stavgång är effektivt vid ledsjukdomar, hjälper till att bli av med ont i nacken och axlar och aktiverar oanvända muskelgrupper på människor som mestadels har en sittande livsstil.

 

Läkarkonsultation (Doctor consulation)

Läkarkonsultationen omfattar rådgivning enligt behov, blodtryckskontroll, bedömning av kundens hälsotillstånd och rekommendation för hälsobehandlingar. Läkarkonsultation är ett måste i ett flertal paketerbjudanden och kan väljas som tillval till andra paket.

Om behandlingarna

Förhandsboka behandlingar

Vi rekommenderar att du förbokar dina behandlingar om du har ett paket där det inte ingår ett läkarbesök. Vid de paket där du träffar en läkare för konsultation blir du rekommenderad vilka behandlingar ur paketet som passar just dig. Även tillvalspaket bör förbokas.

1. Skicka ett mejl (på engelska) med era valda behandlingar till spaavdelningen på hotellet: spa@framare.ee

2. Rubrik/Ämne: BOOKING OF TREATMENTS, VEGA RESOR

3. I texten anger du korrekta datum för incheckning och utcheckning på hotellet och era namn. Ni behöver inte nämna Vega Resors bokningsnummer.

4. Lista dina behandlingar och eventuella önskemål om datum och tid.

5. Om ni bokat tillvalspaket, skriver ni namnet på paketet och listar därefter önskemål om datum och tid.

6. Om ni ska boka extra behandlingar kan ni nämna dem även här. Separera dessa från de som ingår och skriv ”pay on spot”

Galleri