Tervise Paradiis

Spa-paket för er grupp

Här nedan presenteras innehållet i 2 paket för er grupp. Andra reslängder är också möjliga. Oavsett om ni vill boka någon av dessa två förslag eller en helt annan reslängd är ni välkomna att kontakta oss för offert.

 • Kort spa, 6 nätter

  Kort spa är 6 nätter varav 2 nätter ombord på ett av Tallinks fartyg. I paketet ingår halvpension samt ett paket med 9 behandlingar och aktiviteter. Tillgång till bad- och bastuavdelningen samt gym.

  Läs mer & boka

   

   

 • Spa-resa, 8 nätter

  Spa-resan är på 8 nätter varav 2 nätter ombord på ett av Tallinks fartyg. I paketet ingår halvpension samt ett paket med upp till 15 behandlingar och aktiviteter samt läkarkonsultation. Tillgång till bad- och bastuavdelningen samt gym.

  Läs mer & boka

Rummen

Superiorrum

Laminatgolv, separata sängar eller dubbelsäng, dusch, wc, badrock, tofflor, hårtork. Tv (finns SVT1), minibar, telefon, värdeskåp, Wifi, luftkonditionering, vattenkokare, flaskvatten, balkong. 1 extrasäng/rum för barn.

 

Mot förfrågan: Handikapprum

Mot tillägg: Svit

Hotellet

 • Pärnus modernaste spahotell
 • Ljusa rum med balkong mot havet
 • Äventyrsbad för hela familjen

 

Modernt med bästa läget

Tervise Paradiis är ett 4-stjärnigt hotell och det modernaste av Pärnus spahotell. Hotellet har ett härligt läge vid havet och alla rum i den åtta våningar höga byggnaden har balkong och en vacker utsikt över Pärnubukten.

 

Perfekt för familjen

Vattenparken erbjuder avkoppling för både stora och små. Förutom en 25 meters bassäng finns det vattenrutschbanor, äventyrsbassäng, klättervägg och även olika bastur såsom turkisk och finsk. Det finns även en uppvärmd utomhusbassäng och en terrass.

 

Olika val för den aktive

För den som vill röra mycket på sig under sin vistelse finns det bowling, aerobicssal, simhall och styrketräningsgym. Om man vill rå om sig, utöver spa-behandlingar, kan man besöka skönhetssalongen.

 

På hotellet finns
122 hotellrum. Alla rum är rökfria. Estlands största vattenpark med vattenrutschbana, hopptorn, bassänger, bubbelpooler och bastur. Simhall med 25 m bassäng. I nyöppnade Bastucenter (mot tillägg 4-6 Eur) finns aromabastu, ångbastu, saltbastu, sanarium, steam room, japanskt bad, iskallt bad, massagepool. Gym och aerobics sal (klasser mot extra kostnad). Bowling och biljard. Skönhetssalong, frisör. Buffé och à la carte restaurang, barer, butiker. Konferensutrymme för 50 personer.

Frukostbuffé: 7.00-10.00, lör-sön 7.00-11.00, lunchbuffé: 12.30-15.00, middagsbuffé: 17.00-19.00.

I receptionen finns möjlighet att växla pengar, hyra gångstavar och cyklar samt boka utflykter och sightseeing. Gratis WiFi i hela huset. Obevakad parkeringsplats.


Adress:
Side 14, Pärnu
Våningar: 8
Hissar: 3
Telefonnummer: +372 44 51600

Spalexikon

Bubbelbad för händer eller fötter (Bubble bath for hands or feet) 
Mjukgörande och uppfriskande bad för händer eller fötter.

 

Charcot massagedusch (Charcot shower) 

Charcot duschmassage är en slags vattenmassage, där hela kroppen behandlas i en 10-15 minuters massagebehandling. Den utförs stående med högt tryck och riktad vattenstråle från ca 4 meters håll. Duschen är uppiggande, förbättrar blodgenomströmningen, ämnesomsättningen och underhudsvävnaderna, alltså är den lämplig för behandling mot celluliter. I kombination med diet och gymnastik hjälper den även vid viktminskning. Finns även en mildare variant som heter solfjäderdusch.

 

Elektroterapi (Electro therapy)

För förbättring av blodtillförsel och lymfcirkulation samt för smärtlindring används elektroterapins olika möjligheter efter läkares rekommendationer.

 

Inhalationsterapi (Inhalation therapy)

Med hjälp av en inhaleringsapparat sönderdelas läkemedelslösning till så fina partiklar att den kommer in i luftvägarna tillsammans med inandningsluften. Används för behandling av kroniska eller akuta luftvägssjukdomar: den är slemlösande, antiinflammatorisk, återfuktande och vidgar luftvägarna.

 

Klassisk massage (Classic massage)

Den mest kända avstressande och spänningsnedsättande metoden. Påskyndar ämnesomsättningen, återställer förlorad energi och skapar välmående.

 

Magnetterapi (Magnet therapy) 

Vävnader påverkas med lågfrekvens magnetfält. Förbättrar ämnesomsättningen i vävnader, verkar smärtstillande och avslappnande. Proceduren har även en sänkande verkan för blodtryck, varför den kan användas framgångsrikt för äldre människor och för människor som har högt blodtryck.

Magnetterapi används vid: perifera nervsjukdomar, kroniska muskel- och ledsjukdomar, svullnader efter olika trauma, kroniska hudsjukdomar.

 

Paraffin-ozokeritbehandling (Paraffin-ozokerite therapy) 

Paraffin-ozokeritbehandling är en lokal värmebehandling som lämpar sig bra för att mjuka upp spända muskler (t.ex. före massage) eller för att lindra värk samt förbättra blodcirkulationen vid ledbesvär. Inblandning av ozokerit eller bergvax i paraffinet ökar blandningens värmeegenskaper.

 

Saltkammare (Salt chamber) 

I saltkammaren är väggarna klädda med ett tjockt lager salt och den friska luften som leds in är full av små saltpartiklar. Man ligger på vilstolar, lyssnar på musik och slappnar av. Man vistas i rummet 30-90 min åt gången. Behandlingen ger ökad motståndskraft, utvidgar bronker och förebygger infektioner. Saltets negativa joner har också stressminskande effekt.

 

Skotsk- eller solfjädersdusch (Scottish or fan shower)

En terapiduschbehandling där du masseras omväxlande med kallt och varmt vatten.

 

Stretchterapi (Stretch therapy)

Ger bra effekt vid stel rygg, blodtillförselstörningar, ryggdeformationer, reumatism, matsmältningsproblem, diskbråck, knä- och ledbesvär samt stress. Det unika systemet kommer från Sverige. Sträckningar görs på en terapibänk, där patienten fästs vid fotlederna på bänken och förs först till horisontalläge och därefter till upp-och-ner läge vid en 15-40 gradig vinkel så att den sträckande kraften kommer från kroppens egen tyngd. På det viset minskas trycket på ryggraden och nervrötterna.

 

Undervattensmassage (Underwater massage)

Man ligger i ett varmt bad och massören masserar över hela kroppen med vatten som sprutar ut ur en vattenslang med olika tryck. Skonsam och avslappnande form av massage. Alternativt utförs massagen automatiskt utan terapeut.

 

Ultraljudsterapi (Ultrasound therapy)

Användning av högfrekvent ljud med liten intensitet i behandlingssyfte. Proceduren har smärtstillande, avkopplande, antiinflammatorisk verkan. Man använder även ultraljudsterapi genom terapeutiska salvor. Ultraljudsterapi används vid: kroniska led- och nervinflammationer, degenerativa ledsjukdomar, kroniska smärtsyndrom, behandling av ytlig ärrvävnad, kontraktorer.

 

Ört- och pärlbad (Herbal pearl bath)

Ört- och pärlbad är en mycket effektiv kombination för din kropp. Med varmt vatten och olika örtkoncentrat förbättrar man blodcirkulationen, uppnår avslappnande effekt för musklerna och lindrar smärta. Badvattnets temperatur är 36-38 grader.

 

Aktiviteter:

Vattengymnastik (Water gymnastics)

Vattengymnastik är ett lämpligt motionssätt för människor som har svårt att röra sig vid exempelvis ledbesvär.

 

Sjukgymnastik i grupp eller individuellt (Theraputic gymnastics)

Sjukgymnastikens syfte är att påskynda återhämtning från sjukdomstillstånd och att bibehålla uppnådda behandlingsresultat så att även patienten själv inkluderas aktivt i behandlingsprocessen. Sjukgymnastik utförs individuellt eller gruppvis under handledning av en specialutbildad instruktör (sjukgymnast).

 

Stavgång (Stick walking)

Stavgång är dubbelt så effektivt som sedvanlig gång. Stavgången tränar även axel-, arm- och bröstmuskler. Motverkar nack- och axelsmärtor. Stavgången är tillämplig vid ledsjukdomar eftersom fotleder belastas mindre jämförd med vanlig gång. Detta tack vare fyra stödpunkter. Man bränner i genomsnitt 400 kalorier per timme vid stavgång (jämfört med den sedvanliga gångens 280 kalorier). Speciella gångstavar används. Gångstaven är styv och lätt, med ett speciellt brett justerbart armband med kardborrefästen och en gummispets som används för gång på asfalt. Passar för personer i alla åldrar och hälsotillstånd.

Om behandlingarna

Förhandsboka behandlingar

Vi rekommenderar att du förbokar dina behandlingar om du har ett paket där det inte ingår ett läkarbesök. Vid de paket där du träffar en läkare för konsultation blir du rekommenderad vilka behandlingar ur paketet som passar just dig.

1. Skicka ett mejl (på engelska) med era valda behandlingar till spaavdelningen på hotellet: medic@spa.ee

2. Rubrik/Ämne: BOOKING OF TREATMENTS, VEGA RESOR

3. I texten anger du korrekta datum för incheckning och utcheckning på hotellet och era namn. Ni behöver inte nämna Vega Resors bokningsnummer.

4. Lista dina behandlingar och eventuella önskemål om datum och tid.

5. Om ni bokat tillvalspaket, skriver ni namnet på paketet och listar därefter önskemål om datum och tid.

6. Om ni ska boka extra behandlingar kan ni nämna dem även här. Separera dessa från de som ingår och skriv ”pay on spot”

Galleri