Fantastiska Rhen söderut

Rhen har alltid både förbundit och separerat människor och kultur. Den mellersta delen av floden utgör idag gränsen mellan Tyskland och Frankrike.
De många borgar och slott längs Rhen vittnar om flodens spännande historia och dess betydelse som en transportådra.

Det vackra landskapet som omger Rhen har gett inspiration till många myter och legender som bidrar till områdets spännande historia. Området finns på UNESCO: s världsarvslista och flera av de utposter som romarna byggde för att försvara gränsen är idag stora europeiska städer och med sina 1320 kilometer är Rhen en av Europas längsta floder.

En underbar kryssning från Amsterdam till Strasbourg väntar, fylld med fantastiska upplevelser!

Läs mer om M/S Leonora här.

Datum: 2022: 4/5, 18/5

Pris från 9 995 kr per person

Bokningsförfrågan

Reseprogram

 • Dag 1 Incheckning på fartyget, Amsterdam

  Strax efter incheckningen serveras en välkomstdrink och kanapéer i loungebaren ombord på M/S Leonora. Fartygets kryssningschef välkomnar dig och går igenom praktisk information och säkerhetsförfaranden ombord.

 • Dag 2 Amsterdam – Köln

  Idag tittar vi närmare på Amsterdam. Staden genomskärs av kanaler överallt, vilket ger staden dess egna karaktär och charm. Det bästa sättet att uppleva Amsterdam är från vattnet. Resan inkluderar en timmes kanaltur där du kan njuta av hamnen, uppleva de smala kanalerna och se de många vackra gavelhusen. Vissa av husen är mycket smala, eftersom det tidigare var vanligt att fastighetsskatten fastställdes efter bredden på huset som vetter mot kanalen.
  Tillbaka på M/S Leonora avnjuter vi lunch medan vi seglar mot Köln. Koppla av under resten av eftermiddagen på fartygets soldäck, eller i den mysiga loungen. På kvällen väntar middag ombord varefter vi får kaffe serverad i loungen, där båtens musiker spelar upp för dans.
  Före middagen blir det ett välkomstmöte och presentation av fartygets besättning, samt servering av välkomstdrink och kanapéer i loungebaren.

  Utflykter är inte inkluderade i kryssningens pris. Se priser under övrig information.

 • Dag 3 Köln – Rüdesheim

  Både frukost och lunch avnjutes på fartyget medan det vackra landskapet glider förbi. Tidigt på eftermiddagen anländer vi till Köln. Vi går i land och följer guiden på en stadsvandring där vi bland annat besöker stadens berömda katedral. Den vackra Kölnerdomen är stadens viktigaste landmärke. Kyrkan undvek mirakulöst nog nästan skador från de allierades bombningar under 2:a världskriget. Det finns naturligtvis tid att shoppa eller släcka törsten med ett uppfriskande glas Kølsch i en av stadens ölhallar. Vi äter middag ombord och därefter fortsätter vi till loungebaren, där det är möjligt att röra på benen när fartygets musiker spelar upp till dans.
  Utflykter är inte inkluderade i kryssningens pris. Se priser under övrig information.

 • Dag 4 Rüdesheim

  Efter frukost finns möjlighet att njuta av den vackra utsikten från soldäcket. På vägen till Rüdesheim passerar vi den berömda Lorelei-klippan, där passagen är mycket smal och tidigare var förknippad med stor fara. Lorelei har personifierats som en förtrollande och förförisk kvinna som ledde sjömännen till olycka genom att avleda deras uppmärksamhet så att de sjönk vid de farliga klipporna. Naturligtvis är detta inte fallet idag, men myten om den vackra Lorelei med det långa, gyllene håret lever kvar. Vi avnjuter lunch ombord innan vi på eftermiddagen lägger till i vinstaden Rüdesheim.
  Tillsammans med guiden åker vi antingen med buss eller tar linbanan upp till Niederwald-monumentet, varifrån det finns en formidabel utsikt över staden och Rhendalen med de många vingårdarna. Vi tar en promenad i Rüdesheim, där vi kommer genom den mysiga Drosselgasse med de små vingårdarna och korsvirkeshusen. Det kommer att finnas tid för dig att sitta på ett litet kafé och njuta av en Rüdesheimer Kaffee, ett glas vin eller ett gott glas öl. Tillbaka på fartyget är det dags för en god middag ombord. M/S Leonora ligger vid kajen nära centrum, så det är också möjligt att gå i land och uppleva Rüdesheim på kvällen. Färden fortsätter nästa morgon kl. 06:00 mot Mannheim dit vi ankommer kl. 12.00.
  Utflykter är inte inkluderade i kryssningens pris. Se priser under övrig information.

 • Dag 5 Rüdesheim – Mannheim

  I Mannheim går vi iland och kör till Heidelberg, som är en av Tysklands vackraste städer. Här finns en mängd charmiga hus, och det kryllar av magnifika slott och floddalar i hela regionen, där några av Tysklands bästa viner produceras. Staden är en universitetsstad vilket sätter sin prägel på gatubilden. Vi är tillbaka ombord på fartyget sent på eftermiddagen.
  Utflykter är inte inkluderade i kryssningens pris. Se priser under övrig information.

 • Dag 6 Mannheim – Strasbourg

  I Strasbourg går vi i land och besöker bl a det vackra Petit France, som ligger i det välbevarade centrumet. Strasbourg ligger i norra Alsace och har omväxlande varit under franskt och tyskt styre. Nu är emellertid staden en symbol för försoningen mellan Frankrike och Tyskland och därmed även för fred i Europa. Flera EU-institutioner är inrymda i staden, inklusive EU-parlamentet. Strasbourg är en modern stad med tjusiga butiker och vackra gator samtidigt som det är en gammal stad med korsvirkeshus, pittoreska gränder och smala kanaler.
  Efter att ha njutit av de läckra rätterna vid middagen får vi kaffe serverat i loungebaren.
  Utflykter är inte inkluderade i kryssningens pris. Se priser under övrig information.

 • Dag 7 Strasbourg

  Efter en god frukost stiger vi på bussen och kör längs den berömda vinvägen Route des Vins. Här tävlar den vackraste blomsterprakten och den lantliga franska idyllen om din uppmärksamhet. Den ena färgglada staden efter den andra ligger som ett pärlband, bara åtskilda av de gröna vingårdarna. Vi besöker en av Frankrikes mest bedårande städer, Eguisheim. Inget besök i Alsace är värt namnet utan ett besök i en vinkällare, så turen inkluderar förstås en vinprovning med en bra producent av läckra Alsace-viner. Vi får flera provningar och det är möjligt att köpa vin till rimliga priser. Vi serveras lunch på fartyget och resten av dagen är avsatt för våra egna äventyr i Strasbourg innan vi träffas till middag i fartygets restaurang.
  Utflykter är inte inkluderade i kryssningens pris. Se priser under övrig information

 • Dag 8 Strasbourg

  En oförglömlig kryssning är till ända och det är nu dags att säga farväl till fartyget och besättningen ombord. Efter sju spännande resmål och en veckas färd på dessa klassiska vattenvägar är det dags för hemresa.

Hytter

Standardhytt med fransk balkong

Dessa bekväma utsideshytter med fransk balkong är ligger på mellan- och övredäck. I hytterna finns luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch. Hytterna är ca 16 m2.

Standardhytt med fönster

Dessa bekväma utsideshytter är ligger på huvuddäck. I hytterna finns luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch. Hytterna är ca 16 m2.

Svit med fransk balkong

På övredäck ligger M/S Leonoras sviter. I sviten finns luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch. Sviten är ca 24 m2.

Prislista

 

Pris per person i dubbelhytt
7 nätterHytt med fönsterHytt med fransk balkongHytt med fransk balkongSvit med fransk balkong
HuvuddäckMittdäckÖvre däckÖvre däck
Alla avresor9995114951249515495
Enkelhyttstillägg5125512551255125

 

I priset ingår:

8 dagar/7 nätter ombord på fartyget M/S Leonora
Skandinavisk- och engelsktalande personal ombord
Alla måltider
Vatten, te, kaffe och juice (till frukost). Kaffe, te och vatten finns tillgängligt hela dagen.
Underhållning ombord
Boende i utsideshytt med fönster, dusch/toalett, hårtork och luftkonditionering
Alla hamn- och passageraravgifter

 

I priset ingår inte:

De flesta drycker ombord
Utflykter som beskrivs i programmet
Transport till och från fartyget
Dricks till besättningen (ca 7 euro per person och dag)

Övrig information

Valfria tillägg

Dryckespaket:
2 olika dryckespaket erbjuds ombord på M/S Leonora.
Båda paketen kan också köpas ombord till samma priser som nedan.

Dryckespaket 1:  132 kr/person per natt
2 x glas till lunch och middag
Husets vin, öl, vatten.

Dryckespaket 2:  213 kr/person per natt
Fria drycker 11:00 – 23:00
Husets vin, öl, vatten

Utflyktsprogram förväntas klart i januari 2021.