Jurmala

  • Jurmala Spa & Conference

    4-10 nätter

    Jurmala Spa har ett perfekt läge alldeles intill gågatan i centrala Jurmala, bara några hundra meter från den fantastiska sandstranden. Spahotellet har modernt inredda rum med naturliga material som trä och sten för att du som gäst ska få en så vilsam och avkopplande atmosfär som möjligt.

    Läs mera: Jurmala Spa & Conference

Om Jurmala

Klassisk badort med vackra tallskogar och kråkslott

I slutet på 1800-talet byggde man ut järnvägen från Riga till de många badorterna som då grundades under kort tid. Jurmala är ett samlingsnamn för dessa orter som med tiden växt ihop med varandra. För att komma till den största och flottaste delen av Jurmala, kliver man efter 30 min av tåget vid Majori. Här blandas kråkslott med pampiga nybyggen och här finns även de finaste spahotellen. Jurmala ligger 25 km från Riga och endast 15 km från Riga flygplats. Bo i Riga och åk ut till Jurmala för att bada, eller tvärtom, bo i Jurmala och åk in till Riga för storstadens nöjen.

 

Den oändliga stranden

En promenad längs Jurmalas strand är populärt året runt. Den tre mil långa stranden tycks aldrig ta slut. Man kan hyra cykel och cykla en hel dag utan att man kommer till slutet. Man kan säga att hela Riga bukten kantas av en enda strand. Vattnet är långgrunt och passar ypperligt för barnfamiljer.

 

Restips

Upplev både Jurmala och Riga! Resan mellan Majori i Jurmala och Riga tar 30 min. Biljett köper du enkelt på järnvägsstationen. Det tar bara 5 min att promenera till stationen från Jurmala Spa. Det går ungefär 2 tåg i timmen.

Jurmala – Riga
Det tar bara 5 min att promenera till stationen från Jurmala Spa. Det går ungefär 2 tåg i timmen.

Riga – Jurmala
Tåget avgår ca 2 gånger i timmen från perrong 3. Du kliver av i Majori. Därifrån är det 5 min promenad till stranden och Jurmalas centrum.

Biljetter kostar 1.40 EUR och du kan köpa de på ställen markerade med „Pasažieru vilciens” eller online på https://www.pv.lv/en/routes/?from=R%C4%ABga&stop_from=&to=Majori&stop_to=&date=13.02.2019

 

Läs mer på:

https://www.visitjurmala.lv/se/

https://www.latvia.travel/sv/city/jurmala-8

https://www.latvia.travel/sv/city/riga-8

Bra att veta