Tervis Medical Spa

Spa-paket för er grupp

Här nedan presenteras innehållet i 3 paket för er grupp. Andra reslängder är också möjliga. Oavsett om ni vill boka någon av dessa tre förslag eller en helt annan reslängd är ni välkomna att kontakta oss för offert.

 • Kort spa, 6 nätter

  Kort spa är 6 nätter varav 2 nätter ombord på Tallinks fartyg.  I paketet ingår halvpension samt 9 behandlingar och aktiviteter.  Tillgång till bad- och bastuavdelningen samt gym.

  Läs mer & boka

 • Spa-resa, 8 nätter

  Spa-resan är på totalt 8 nätter varav 2 nätter ombord på Tallinks fartyg. I paketet ingår halvpension på hotellet, läkarbesök samt upp till 15 behandlingar och aktiviteter. Tillgång till bad- och bastuavdelningen samt gym.

  Läs mer & boka

 • Spa-resa, 16 nätter

  Spa-resan är 16 nätter varav 2 nätter ombord på Tallinks fartyg med avresor varannan dag. I paketet ingår halvpension samt ett paket med 36 behandlingar och aktiviteter samt läkare för en inledande och avslutande konsultation. Tillgång till bad- och bastuavdelningen samt gym.

  Läs mer & boka

Rummen

Standardrum

Tervis Hus 1 & 2:

Laminatgolv, separata sängar eller dubbelsäng, dusch, wc. Tv (med SVT1), gratis WiFi, telefon, kylskåp, balkong, badrock. Allergianpassad. 1 extrasäng/rum för barn.

Övrigt: Hus 1-2 är närmare kulturcentret och fritidscenter. 177 hotellrum. Alla rum är rökfria.

 

Mot förfrågan: Handikapprum.
Mot tillägg: Familjerum och svit.

Superiorrum

Tervis Hus 3:

Laminatgolv, separata sängar eller dubbelsäng, dusch, wc, badrumsartiklar, badrock, tofflor, hårtork. Tv (med SVT1), telefon, värdeskåp, kylskåp/minibar, gratis WiFi, balkong. Allergianpassad. 1 extrasäng/rum för barn.

Övrigt: Bar, konferensrum. 82 hotellrum. Alla rum är rökfria.

 

Mot förfrågan: Handikapprum.
Mot tillägg: Familjerum och svit.

Hotellet

 • Stort utbud av behandlingar
 • Estlands största spa
 • Kulturcentrum med aktiviteter

 

Populärt hälsospa

Tervis Medical Spa är Estlands största spa och kanske det mest välkända. Spahotellet ligger i ett naturskönt område vid Pärnuflodens mynning och har under de senaste åren förnyat och föryngrat sig. Hotellet är uppdelat i tre olika delar och kan tillsammans ta emot 500 gäster. I separata hus finns matsal, fritidscenter, gym, behandlingsrum och kulturcentrum. Allt är dock under ”samma tak” så du flyttar dig bekvämt mellan de olika delarna längs inglasade gångar.

 

Många möjligheter till avslappning

Tervis storlek möjliggör ett stort utbud av tjänster. I fritidscentret finns en spa- och bastuavdelning med 25-meters bassäng, bubbelpool och barnbassäng samt 5 olika typer av bastur. Här kan du koppla av i finsk bastu eller ångbastu, eller varför inte pröva en njutningsfull stund i arombastun, saltbastun eller den infraröda bastun.

Du kan välja mellan avslappnande och välgörande massage, vatten- och lerbehandlingar samt hälsokontroller. Tervis Spa är för övrigt den enda spaanläggningen i Pärnu som erbjuder lerbehandling. Här finns även öron-näsa-hals läkare samt egen tandvårdmottagning.

 

Kultur och konferenser

I kulturcentret anordnas dansaftnar varje kväll och därtill arrangeras även utställningar, konserter och temadagar. Med tre konferenssalar i olika storlekar finns också möjlighet att anordna kongresser och sammanträden. Ute terrasserna med de två barerna Muuli och Purje är vid vackert väder perfekta ställen för avkopplande umgänge och solbad.

 

På hotellet finns

Tervis Medical Spa består av tre hotellbyggnader, hus 1, 2 och 3. Fritidscentrum med 25 m simbassäng, barnbassäng, japanskt bad, bubbelbad, massagedusch, vattengymnastikbassäng, 5 olika bastur. Gym, skönhetsavdelning och gymnastiksal. Matsal, kafeteria/bar, sporthall, bordtennis, kulturcentrum, tandläkare, butik, bibliotek, hörsal, konferensrum, sällskapsutrymmen.

Frukostbuffé: mån-fre 7.00-10.00, lör-sön 7.00- 11.00, lunchbuffé: 12.30-15.00, middagsbuffé: 17.00-19.00. Middagen kan bytas ut mot lunch, meddela detta vid bokning. På ankomstdagen serveras middag och på avresedagen frukost.

I receptionen finns möjlighet att: hyra värdeskåp, hårtork, gångstavar och cyklar. Obevakad och avgiftsbelagd parkeringsplats. Vi reserverar oss för oannonserade ändringar i utbudet.

 

Öppettider:

 • Gym: 6.30-15.00
 • Bad och bastuavdelningen: mån-tor 06.30-17.00 samt fre-sön 06.30-22.00
 • Morgongymnastik 8.00

 

Adress: Seedri 6, Pärnu
Våningar: Tervis 1: 3, Tervis 2: 5, Tervis 3: 6
Hissar: Tervis 1: 1 Tervis 2: 2, Tervis 3: 2
Telefonnummer: +372 44 50100/50200

 

Spalexikon

Klassisk massage (Classic massage)

Den mest kända avstressande och spänningsnedsättande metoden. Påskyndar ämnesomsättningen, återställer förlorad energi och skapar välmående.

 

Ört- och pärlbad (Herbal pearl bath)

Ört- och pärlbad är en mycket effektiv kombination för din kropp. Med varmt vatten och olika örtkoncentrat förbättrar man blodcirkulationen, uppnår avslappnande effekt för musklerna och lindrar smärta. Badvattnets temperatur är 36-38 grader.

 

Undervattensmassage (Underwater massage)

Vid behandlingen används en vattenstråle med ett tryck på 0,6-1,5 atmosfärer under vatten, som styrs manuellt med en slang över hela kroppen.

 

Paraffin-ozokeritbehandling (Ozokerite and paraffin treatment)

Har en smärtlindrande och anti-inflammatorisk effekt. Paraffinet mjuknar upp spända muskler före massage och stela muskler före gymnastik. Blandningen av paraffin och ozokerit värms upp till 80 grader och sedan kyls ned till 39-42 grader.

 

Lerbehandling (Mud treatment) 

Lerbehandlingarna är kraftfulla djupvärmebehandlingar som kräver god hälsa. Leran lindrar kroniska inflammationer och hjälper vid smärttillstånd. Den verkar också vattendrivande och förbättrar ämnesomsättningen samt drar ut toxiner ur kroppen. Behandlingarna är mycket avstressande och hjälper även vid psoriasis samt kroniska eksem.

 

Lerbad för fötter (Mud bath for feet) 

I badet tillsätts lerans välgörande mineraler i koncentrerad form.

 

Charcot massagedusch (Charcot shower)

Charcot duschmassage är en slags vattenmassage, där hela kroppen behandlas i en 10-15 minuters massagebehandling. Den utförs stående med högt tryck och riktad vattenstråle från ca 4 meters håll. Duschen är uppiggande, förbättrar blodgenomströmningen och ämnesomsättningen och underhudsvävnaderna, alltså är den lämplig för behandling mot celluliter. I kombination med diet och gymnastik hjälper den även vid viktminskning. Finns även en mildare variant som heter solfjäderdusch.

 

Cirkulärdusch (Circular shower)

En massagedusch med en toniserande effekt för det centrala nervsystemet, aktiverar immunförsvaret och balanserar funktionen av våra viktigaste organsystem.

 

Fotbad (Foot bath) 

Uppfriskande bad för fötterna.

 

Stretchterapi (Stretch therapy) 

Ger bra effekt vid stel rygg, blodtillförselstörningar, ryggdeformationer, reumatism, matsmältningsproblem, diskbråck, knä- och ledbesvär samt stress. Det unika systemet som kommer från Sverige. Sträckningar görs på en terapibänk, där patienten fästs vid fotlederna på bänken och förs först till horisontalläge och därefter till upp-och-ner läge vid en 15-40 gradigt vinkel så att den sträckande kraften kommer från kroppens egen tyngd. På det viset minskas trycket på ryggraden och nervrötterna.

 

Kylbehandling (Cryotherapy) 

Lokal kylbehandling (kryoterapi) används för behandling av akut muskel- och ledvärk samt mindre brännskador och som smärtlindrande och antiinflammatorisk behandling av nyuppkomna skador. Kylan har direkt effekt på cellreceptorer och smärtan minskar. Indirekt avtar smärtan genom att svullnader och spasmer minskar.

 

Ultraljudsterapi (Ultrasound therapy)

Användning av högfrekvent ljud med liten intensitet i behandlingssyfte. Proceduren har smärtstillande, avkopplande, antiinflammatorisk verkan. Man använder även ultraljudsterapi genom terapeutiska salvor. Ultraljudsterapi används vid: kroniska led- och nervinflammationer, degenerativa ledsjukdomar, kroniska smärtsyndrom, behandling av ytlig ärrvävnad, kontraktorer.

 

Magnetterapi (Magnet therpay)

Vävnader påverkas med lågfrekvensmagnetfält. Förbättrar ämnesomsättningen i vävnader, verkar smärtstillande och avslappnande. Proceduren har även en sänkande verkan för blodtryck, varför den kan användas framgångsrikt för äldre människor och för människor som har högt blodtryck.

Magnetterapi används vid: perifera nervsjukdomar, kroniska muskel- och ledsjukdomar, svullnader efter olika trauma, kroniska hudsjukdomar. Har en smärtlindrande och anti-inflammatorisk effekt.

 

Elterapier (Electro therapy)

För förbättring av blodtillförsel och lymfcirkulation samt för smärtlindring används elektroterapins olika möjligheter efter läkares rekommendationer.

 

Ljusbehandling (Light therapy) 

Tar bort trötthet, sömnighet och nedslagenhet. I Norden är det mörkt nästan dygnet runt på vintern och människorna blir lätt depressiva och mottagliga för förkylningar under den tiden. För att dämpa produktionen av ett sömnhormon, melatonin, måste en stark ljusimpuls som är så naturlig som möjligt komma till mellanhjärnan. En sådan naturlig ljusimpuls får man endast av solen eller av Biotron lampor. Dessa Biotron lampor som är hälsosammare än solljuset har utarbetats på NASA:s rymdcentrum och innehåller inte UV-strålning i sådan mängd som är farlig för människokroppen. Ljusterapi ger bra resultat vid hudsjukdomar, ryggont, ont i leder och mjuka vävnader, huvudvärk och muskelkrämpor. Ljusterapi används även för att behandla bulimi, sår som har uppkommit på grund av trauma och liggsår.

 

Inhalationsterapi (Inhalation therapy)

Med hjälp av en inhaleringsapparat sönderdelas läkemedelslösning till så fina partiklar att den kommer in i luftvägarna tillsammans med inandningsluften. Används för behandling av kroniska eller akuta luftvägssjukdomar: den är slemlösande, antiinflammatorisk, återfuktande och vidgar luftvägarna.

 

Majsenamassage för händer (Maizena massage for hands)

En massage där majsena används istället för exempelvis oljor.

 

Aktiviteter: 

Gruppgymnastik (Group gymnastics) 

Hälsobringande pass i grupp.

 

Cirkelträning på gym (Group training activity)

Styrke- och konditionsövningar med fokus på uthållighet. Du varvar övningarna utan vila emellan och tränar hela passet med en hög puls och mycket energi.

 

Vattengymnastik (Water gymnastics)

Vattengymnastik är ett lämpligt motionssätt för människor som har svårt att röra sig vid exempelvis ledbesvär.

 

Sjukgymnastik i sal (Theraputic gymnastics)

Sjukgymnastiks syfte är påskynda återhämtning från sjukdomstillstånd och behålla uppnådda behandlingsresultat så att även patienten själv inkluderas aktivt i behandlingsprocessen. Som korrekt och regelbundet utförande av gymnastikövningar så är lika viktigt vetskapen att en avgörande del i återhämtningsprocessen ligger i ens egna händer.

Sjukgymnastik utförs individuellt eller gruppvis under handledning av en specialutbildad instruktör (sjukgymnast).

Om behandlingarna

Förhandsboka behandlingar

Vi rekommenderar att du förbokar dina behandlingar om du har ett paket där det inte ingår ett läkarbesök. Vid de paket där du träffar en läkare för konsultation blir du rekommenderad vilka behandlingar ur paketet som passar just dig.

1. Skicka ett mejl (på engelska) med era valda behandlingar till spaavdelningen på hotellet: medic@spatervis.ee

2. Rubrik/Ämne: BOOKING OF TREATMENTS, VEGA RESOR

3. I texten anger du korrekta datum för incheckning och utcheckning på hotellet och era namn. Ni behöver inte nämna Vega Resors bokningsnummer.

4. Lista dina behandlingar och eventuella önskemål om datum och tid.

5. Om ni bokat tillvalspaket, skriver ni namnet på paketet och listar därefter önskemål om datum och tid.

6. Om ni ska boka extra behandlingar kan ni nämna dem även här. Separera dessa från de som ingår och skriv ”pay on spot”

 

Galleri