Mosel och Rhen

Koblenz-Rüdesheim-Alken-Zell-Traben Trarbach-Mehring/Trier-Bernkastel-Cochem-Koblenz

Kryssningarna på Mosel & Rhen är otroligt populära. Och med rätta, för floden utgör själva sinnebilden för vackra flodkryssningar – med förförande vackra miljöer som tagna ur en målning, med gröna vingårdar, idylliska småstäder med korsvirkeshus, medeltida slott och berg med vidsträckta skogar som är en riktig glädje att titta på varje dag.

Kombinationen av föränderlig natur och kulturupplevelser kan inte upplevas på ett bättre sätt. Koppla av på soldäck medan fartyget glider lugnt och stilla från en charmig vingård till en annan, vinprovningar är naturligtvis en del av programmet. Atmosfären under resan är svår att beskriva. Kryssningen måste upplevas!

Läs mer om MS Leonora här.

Datum: 2023:
30/7, 6/8, 13/8, 27/8
3/9, 17/9, 24/9
1/10, 8/10, 15/10, 22/10

Pris från 10 825 kr per person

Bokningsförfrågan

Reseprogram

 • Dag 1 Incheckning på fartyget, Koblenz

  Ombord på MS Leonora kommer vi vid ankomsten att välkomnas av fartygets Cruise Manager i loungen. Här kommer vi även att genomgå säkerhetsförfaranden och få praktisk information ombord.
  MS Leonora ankrar i Koblenz över natten och avgår tidigt nästa morgon mot Rhen och Rüdesheim.

 • Dag 2 Koblenz – Rüdesheim

  Vår kryssning börjar med att vi seglar in i Rhen och upp mot Rüdesheim. Denna sträcka är bäst känd som ”The Romantic Rhine” och som för några år sedan sattes på UNESCO:s lista över ”världskulturarv”. På vägen in i Rhen rundar vi det ”tyska hörnet” Deutches Eck, där en ridande kejsare Wilhelm I regerar där de två floderna Mosel och Rhen möts.
  Njut av den vackra utsikten på soldäcket eller koppla av med en bra bok i en av fartygets loungebarer. På vägen till Rüdesheim passerar vi den berömda klippan Lorelei. Enligt myten var Lorelei en älva som förtrollade sjömännen och med sin skönhet avledde deras uppmärksamhet så att de sjönk på de farliga klipporna.
  Före middagen blir det ett välkomstmöte och presentation av fartygets besättning, här serveras även en välkomstdrink och kanapéer i loungebaren.

 • Dag 3 Rüdesheim – Alken

  Idag seglar vi tillbaka förbi Loreleiklippan och de fantastiska slotten på vägen till Koblenz och in i den pittoreska Mosel och till den lilla mysiga vinstaden Alken. Ovanför staden tornar det imponerande slottet, Burg Thurant, varifrån vi har en fantastisk utsikt över Moseldalen.
  Du kan välja att besöka Burg Thurant eller ta en stadspromenad till fots i Gamla stan, Altstadt. Vi stannar i Alken till tidigt nästa morgon, när M/S Leonora seglar vidare mot Zell och Traben-Trarbach.

 • Dag 4 Alken – Zell – Traben-Trarbach

  Den vackra seglingen kan avnjutas på soldäck. Vi måste ta oss genom fem slussar totalt innan vi når den lilla, mysiga vinstaden Zell, som för alltid kommer att förknippas med dess världsberömda vita vin ”Schwarze Katz”.
  På eftermiddagen fortsätter seglingen genom det vackra landskapet kring Mosel, tills vi sent på eftermiddagen når en annan hisnande vinstad, nämligen Traben-Trarbach.
  Traben Trarbach är en liten stad mitt i Moseldalen i delstaten Rheinland-Pfalz. Staden har sedan 1898 förenats av en bro över Mosel och i dess omgivningar bor drygt 6000 invånare. Efter stadsbränder i Trarbach 1858 och i Traben 1879 har staden byggts om i jugendstil. Ruinerna efter slottet Grevensburg, byggt 1350, tronar ovanför Trarbach. Staden har tidigare varit ett centrum för vinhandel på Mosel och självklart erbjuder vi ett besök i en av stadens många vingårdar på eftermiddagen.

 • Dag 5 Traben Trarbach – Mehring (Trier)

  MS Leonora avgår från kajen i Traben-Trarbach tidigt på morgonen med kurs mot Tysklands äldsta stad, Trier.
  Tidigt på eftermiddagen ankrar vi i den lilla staden Mehring – 18 kilometer från Trier. Efter en kort bussresa anländer vi till Trier själv, redo att inta denna fantastiska stad som grundades av den romerska kejsaren Julius Caesar. Han namngav staden Augusta Treverorum och staden blev den regionala huvudstaden i den galliska delen av Romerska imperiet. Den tysk-romerska historien går tillbaka till år 100 e.Kr. och Trier sjuder av kultur.

 • Dag 6 Mehring – Bernkastel-Kues

  En annan härlig morgon med flodkryssning. M/S Leonora seglar nu nedströms till ”Mosels pärla” Bernkastel-Kues. En obeskrivligt charmig stad vars byggnader kan dateras tillbaka till sen medeltid. Från det gamla torget utgår små gator och gränder med bedårande hus, trottoarkaféer och butiker. Det är ingen överdrift att säga att Bernkastel-Kues är en riktig sagostad.

 • Dag 7 Bernkastel-Kues – Cochem – Koblenz

  MS Leonora fortsätter sin resa nedströms. Idag passeras fyra slussar – för att sänka fartyget till Rhens nivå, men innan vi når så långt kommer vi att angöra Cochem. Cochem är vackert beläget vid flodstranden – nedanför slottet Reichsburg Cochem, som stolt tronar över staden.

 • Dag 8 Koblenz

  Den oförglömliga flodkryssningen på Mosel & Rhen är över för denna gång.

Hytter

Standardhytt med fransk balkong

Dessa bekväma utsideshytter med fransk balkong är ligger på mellan- och övredäck. I hytterna finns luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch. Hytterna är ca 16 m2.

Standardhytt med fönster

Dessa bekväma utsideshytter är ligger på huvuddäck. I hytterna finns luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch. Hytterna är ca 16 m2.

Svit med fransk balkong

På övredäck ligger M/S Leonoras sviter. I sviten finns luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch. Sviten är ca 24 m2.

Prislista

Avresedatum 2023
30 juli6 aug13 aug27 aug3 sep
17 sep24 sep1 okt8 okt15 okt
22 okt

 

Pris per person i dubbelhyttPriser 2023
7 nätterHytt med fönsterHytt med fransk balkongHytt med fransk balkongSvit med fransk balkong
HuvuddäckMittdäckÖvre däckÖvre däck
Alla avresor10 99512 68513 79516 785
Enkelhyttstillägg5580558055805580

 

 

I priset ingår:

8 dagar/7 nätter ombord på fartyget MS Leonora
Engelsktalande personal ombord
Alla måltider
Vatten, te, kaffe och juice (till frukost). Kaffe, te och vatten finns tillgängligt hela dagen.
Underhållning ombord
Boende i utsideshytt med fönster, dusch/toalett, hårtork och luftkonditionering
Alla hamn- och passageraravgifter

 

I priset ingår inte:

De flesta drycker ombord
Utflykter som beskrivs i programmet
Transport till och från fartyget
Dricks till besättningen (ca 8 euro per person och dag)

Övrig information

Valfria tillägg

Dryckespaket:

2 olika dryckespaket erbjuds ombord på MS Leonora.
Båda paketen kan också köpas ombord till samma priser som nedan.

Dryckespaket 1:  180 kr/person per natt
2 x glas till lunch och middag
Husets vin, öl, vatten.

Dryckespaket 2:  260 kr/person per natt
Fria drycker 11:00 – 23:00
Husets vin, öl, vatten

Transfer:
– Privat chaufför från Frankfurts flygplats till fartyget i Koblenz, 180 euro
– Privat chaufför från Düsseldorfs flygplats till fartyget i Koblenz, 250 euro

Övrigt:
– 8 dagars parkering i Koblenz kostar ca 60 euro (kan ej förbokas)