Gruppresa till spa: Praktisk information

Gruppbokning av spa-resa

Kontakta oss för offert för gruppen. Vi tar fram bästa pris och bestämmer tidpunkt då bokningen måsta vara bekräftad. Gruppbokaren ansvarar för att samla in alla deltagares för- och efternamn, kön, nationalitet samt födelseår, månad och dag. Informationen ska vara densamma som i passet eller nationella ID-kortet.

 

Betalningsvillkor och fakturering

Gemensam faktura skickas för hela gruppen till gruppens representant. Ifall separata fakturor önskas till alla deltagare, tillkommer 200 kr per person i handläggningsavgift.

Om inte annat överenskommits, så erläggs en anmälningsavgift på 750 kr per person senast 7 dagar efter bekräftelsen. Slutbetalningens förfallodag är vanligen 4-6 veckor  före avresedagen. Om betalningen inte fullföljs enligt ovan har Vega Resor rätt att annullera bokningen.

Grupprepresentanten/resenären är skyldig att kontrollera bokningsspecifikationen så att eventuella fel eller oklarheter kan rättas till före avresa. Särskilt viktigt är att avresedatum och resmål är korrekta samt att alla resenärers namn överensstämmer med stavningen i det medhavda passet eller id-kortet.

 

Serviceavgift

Ombokning av sparesor med båt till Estland och Lettland om mer än 30 dagar kvar till avresa 200 kr per person. Bokning av flygbiljetter, 400 kr per biljett.

 

Avbokningsvillkor

Avbokningsvillkor anges vid bokning.

 

Förhandsbokning av behandlingar

Om läkarbesök ingår i resan behöver inte behandlingar förbokas om inte annat anges. I övriga fall bör du alltid förboka alla behandlingar för att bli garanterad tid och plats. Special- och tillvalspaketens behandlingar bör alltid förbokas. Vega Resor ansvarar inte för uteblivna behandlingar pga. att förbokning inte skett enligt hotellets regler. Förhandsbokning görs per mejl till hotellet eller via Vega Resor. Mer info finner du på din bokningsspecifikation.

 

Adressangivelse

För att Vega Resor ska kunna kontakta resenären vid viktiga meddelanden (t ex tidtabellsändringar) är det varje resenärs ansvar att se till att rätt adress, e-postadress och telefonnummer angivits vid bokningen.

 

Färdhandlingar

Gruppens representant får ca en vecka innan avresa båtbiljetter i form av en E-voucher/bekräftelse från oss per e-post eller vanlig post. Ta med denna till hamnen för incheckning.

 

Pass och visum

Passkontrollen är avskaffad mellan Schengenländerna. Man bör ändå ta med sig pass eller nationellt ID-kort vid resor inom EU, för att kunna styrka ens identitet vid ev kontroll. Se till att barn som reser med har eget pass. Resenär med annan nationalitet än svensk har skyldighet att själv kontrollera vilka bestämmelser som gäller i respektive land. Vega Resor återbetalar inte resans pris om resan måste avbokas på grund av att giltiga dokument saknas. Information om polisens ID-kort hittar du på www.polisen.se.

 

Reseförsäkring

Resans pris innehåller ingen reseförsäkring. Vi rekommenderar dig att se över ditt försäkringsskydd och eventuellt teckna en särskild reseförsäkring.

 

Sjukförsäkringskort med på resan

Ett avtal mellan Sverige och EU slår fast att personer bosatta i Sverige har rätt till akut sjukvård i annat EES/EU-land på samma villkor som landets egna invånare. Medtag ditt Europeiska sjukförsäkringskort (EU-kort) som du beställer från Försäkringskassan.

 

Bagage

Varje resenär tar själv hand om sitt bagage under resan. Resenären måste själv bära bagaget till och från båten. På de resor där det ingår en busstransfer i Estland är bagaget begränsat till 20 kg/person. Begränsningen på 1 väska à 20 kg bagage gäller vanligtvis även vid flygresa. För bestämmelser rörande vätskor och övriga frågor om bagage hänvisar vi till flygbolagens regler.

 

Resa med barn

Estland och Lettland: Bokning av resa med barn sker per telefon eller e-post. Barnpriserna 2-12 år förutsätter att barnet sover i en extrasäng i samma rum som två vuxna. Extrasängen är ofta av enklare modell som inte nödvändigtvis passar vuxna. I barnpriserna 0-1 år ingår inte egen säng. I barnpriserna ingår inga behandlingar om inte annat anges.

 

Tullbestämmelser

För fullständig information om införselregler, definition av varuklassificering och referensnivåer, se www.tullverket.se.

 

Uppgifterna på hemsidan

Vår hemsida håller vi uppdaterad allt eftersom ny information kommer oss tillhanda. Vi reserverar oss för eventuella felaktigheter och fördröjningar.

 

Priserna på hemsidan

Alla priser på hemsidan är angivna i svenska kronor (SEK) om inget annat anges. Erbjudanden med nedsatta priser gäller endast nybokningar och dessa finner du här på vår hemsida. Reservation för eventuella tryckfel och ändringar på hemsidan.