På resmålet

Här finner du information om vad som händer när du kommit fram till din destination, transfer, om hotellen och vad som är bra att tänka på under din vistelse.

 

Hotellinformation

För att underlätta ditt hotellval använder Vega Resor sin egen klassificering där * betecknar enkel standard och ***** mycket hög standard. Denna klassificering kan avvika från hotellets officiella klassificering. Rumsstandarden motsvarar inte alltid hotellets övriga standard. Alla rum på spa-anläggningarna och hotellen har dusch, wc, tv och telefon. Elkontakterna är av samma modell som i Sverige.

 

Incheckning och utcheckning

Resenären får normalt tillgång till rummet senast 15.00 på ankomstdagen och rummet lämnas senast 12.00 på avresedagen. Lokala variationer kan förekomma. Vill resenären ha tillgång till rummet längre avtalas detta med hotellet. Alla kostnader för detta betalas av resenären själv på plats.

 

Städning av rummen

Rummen städas grundligt när nya resenärer ankommer. Under din vistelse på hotellet utförs lättare städning av rummet. Städpersonalen ger dig extra handdukar om du så önskar.

 

Resenär utan resesällskap

I resans grundpris ingår inkvartering i dubbelrum. Allmänt gäller att ensam resenär bokar enkelrum och enkelhytt mot tillägg. I vissa fall kan dam- och herrplatser på hotellet bokas till vårt grundpris. Dessa fås mot förfrågan.

 

Rörelsehindrade

Inga span är helt handikappanpassade, men de flesta spaanläggningarna har rum som passar för resenärer med lätta rörelsehinder. Om du har rörelsehinder och behöver medföra rullator eller rullstol, kontakta alltid Vega Resor före bokning.

 

Säkerhet

Vi rekommenderar att du använder hotellets värdeskåp.

 

Måltider

Helpension innebär att du hela dagar på spahotellet serveras frukost, lunch och middag. Halvpension innebär frukost och lunch eller middag. Vanligen är första måltiden middag ankomstdagen och sista måltiden frukost på avresedagen. Maten som ingår i halv- eller helpension är ofta husmanskost eller buffé. Måltidsdryckerna kan variera. På de flesta hotell finns det möjlighet att mot extra kostnad äta på hotellets à la carte restaurang. Om du behöver specialkost måste detta meddelas i samband med bokningen, och även i samband med måltiden. Specialkosten är ofta mindre variationsrik än normal kost.

 

Underhåll av bassänger

Bassänger måste med vissa intervaller underhållas av hygienskäl. Avstängningen av bassängen medför inget avdrag i resans pris.

 

Dricksvatten

Dricksvatten på flaska finns att köpa på varje hotell. I Estland och Lettland är kranvattnet drickbart.

 

Rökning

Det är inte tillåtet att röka på rummet eller i allmänna utrymmen på spa. På vissa hotell finns särskilda utrymmen och rum för rökare.

 

Språk

Estland: Här är engelskkunskaperna hos hotell- och servicepersonal generellt bra men kan variera från fall till fall. Tervis Medical Spa i Pärnu har även svensktalande husguide och vissa läkare talar svenska.

Lettland: Här är engelskkunskaperna hos hotell- och servicepersonal generellt bra men kan variera från fall till fall.

 

Nationella helgdagar 2023

Nationell helgdag kan innebära att behandlingar inte ges på alla spaanläggningar.

Estland: 1 jan, 24 feb, 7 apr, 9 apr, 1 maj, 28 maj, 23-24 jun, 20 aug, 24-26 dec

Lettland: 1 jan, 7 apr, 10 apr, 1 maj, 4-5 maj, 23-24 jun, 18 nov, 20 nov, 24-26 dec, 31 dec.

 

Tidsskillnad

Estland och Lettland är en timme före svensk tid. Alla tiderna på hemsidan är lokala.

 

Valutor

Estland, Lettland: Euro

För aktuell kurs, se www.forex.se eller www.valuta.se.