Resan till Värtahamnen

Båtbussarna

Ta dig till Värtaterminalen med Båtbussarna – en smidig transferbuss mellan Cityterminalen i Stockholm och terminalen i Värtahamnen. Båtbussarna går till och från Cityterminalen i centrala Stockholm till Värtaterminalen varje dag. Resan tar ca 20 minuter. Biljett köpes ombord på bussarna (endast med kortbetalning)

Prislista:

Enkelresa

Vuxen 90 SEK
Barn 6-17 år 68 SEK

Tur och retur

Vuxen 158 SEK
Barn 6-17 år 124 SEK

 

Tåg och tunnelbana

För resande utanför Stockholm rekommenderas SJ – ett hållbart sätt att resa till Stockholm. I anslutning till centralstationen ligger Cityterminalen där båtbussarna avgår. Inom Stockholm rekommenderas tunnelbana till tunnelbanestationen Gärdet, alternativt Ropsten där buss 76 smidigt tar er vidare till Värtahamnens färjeterminal.

 

Ta bilen till Värtahamnen

Det finns gott om parkeringsmöjligheter både i direkt anslutning till och i närheten av terminalen. Adress till Värtaterminalen är Hamnpirsvägen 10.

 

Anslutningsbussarna

Tallink erbjuder inte längre bussanslutningar från övriga landet då efterfrågan minskat och de flesta kunder från andra delar av Sverige tar sig till Stockholm med redan befintliga bussbolag, med tåg eller med egen bil.